Šta je novo?

Da li smem da snimam razgovore (ili bilo ko)?

nema bas veze sa snimanjem ali...

I meni juce u pola 2 nocu stize poruka Drzavna lutrija bla bla bla
naravno odma pozovem MTS :
Dobar dan evo 11 put se odjavljujem od komercijalnih poruka ugasite vec jednom .....
Neki lik poceo da muca : pa ve ve vec je reklamacija ja napisana cekamo ne znam sta da ti kazem ...
SLedeci put cu da odem licno i da sedim tamo dok ne iskljuce ....

A jel te upozore ovi iz MTS da snimaju, jel imaju ono automatsko obavestenje pre pocetka razgovora sa operaterom?
Ne upozore te (!) što je prilično nelegalno, a za snimanje znam jer mi je to pričala osoba koja je radila u njihovom korisničkom servisu.

Inače znam da je i SBB jedno vreme snimao razgovore (možda i sada, ali srećom ih dugo nisam zvao :)) i pre uspostave veze sa operaterom automat to napomene.

nema bas veze sa snimanjem ali...

I meni juce u pola 2 nocu stize poruka Drzavna lutrija bla bla bla
naravno odma pozovem MTS :
Dobar dan evo 11 put se odjavljujem od komercijalnih poruka ugasite vec jednom .....
Neki lik poceo da muca : pa ve ve vec je reklamacija ja napisana cekamo ne znam sta da ti kazem ...
SLedeci put cu da odem licno i da sedim tamo dok ne iskljuce ....

za odjavu trebas da posaljes STOP na 8899.. ima u drugoj temi o reklamnim porukama na MTS mrezi
poruka je free
ovo je samo za poruke od Drzavne Lutrije

Poslednja izmena:
pa reci ce ti sto kazu i ostalima "vi ste ili je neko sa vaseg broja poslao poruku lutriji za prijavu"
Svi mi znamo da nismo ali, kome to vredi..

Ortaku ne rade poruke od kad je uzeo broj i to dobro znaju u mts-u. Sta ce njemu reci ? Da je poslata poruka sa tog broja iako poruke ne rade........ naravno da ne mogu ...
tnx za 8899

al kome se zaliti? cemu sve to kad ce i dalje slati.. btw.meni od kad sam "stopirao" nisam dobio nijednu poruku

Ja sam na kraju za te poruke pisao na:

[email protected]

Tačno precizirana primedba i obavezno dostaviti i fotokopiju lične karte.

Jedino tako poruke prestaju, ne vredi da zovete 789 ja zvao i pet puta trazio da mi iskljuce komercijalni SMS i nista.

pa meni su popunili formular za odjavu sa komercijalnih poruka za dva broja preko 789.. jedino sam za Lutriju slao STOP

Tako su i meni popunjavali pet puta, pa nemam "komercijalni sms" 6 meseci pa onda iznenada dodje!

kada se samo setim:

"Budi i ti MMS umetnik. Posalji MMS na 5565 i mozes da osvojis Samsung G810. Vise informacija na www.mondozoom.com. Cena poruke je 5 dinara bez PDV-a."
10.09.2008

"Postovani, obavestavamo Vas da su karte za Davis Cup Srbija -
Australija (Beogradska Arena 21-23.09.) u prodaji na biletarnicama
Arene, Bilet i Ticket servisa"
15.08.2007

Pa pozivi na glasanje...

A najgore kad zoves 789 tamo mene operater ubedjuje da to nije poslala 064 mreza a stoji njihov broj servisnog centra... a ja njima po ko zna koji put kazem nemojte me praviti ludim samo me opet odjavite od komercijalnog SMS-a. Opet me je skoro njihov operater ubedjivao da sam ja igrao nagradnu igru Narode lutrije i da mi je zato doslo... a ne da nisam igrao nego me to zanima kao lanjski sneg.

Poslednja izmena:
Ok na primer nije poslala MTS mreza ?
ODakle njima moj broj onda ? To sto oni prodaju brojeve za reklamiranje nije moj problem ....

Ok nemam nikom da se zalim niti samo to ikad zeleo, ali nece me mrzeti da odem licno tamo i da lepo sednem dok pred mojim ocima ne ugase spam za moj broj ....

npr. dodje direktor Narodne Lutrije u mt:s i kaze evo evo vam milion evra da uspamujete sve vase korisnike i naglasi hocu da bas sve korisnike uspamujete bez obzira da li su se oni odjavili od "komercijalnog SMS-a" ili nisu... i naravno ovi iz mt:s kakvi su i d*pe bi prodali za te pare, kazu nema problema (u paprikarskoj drzavi zakon im nista ne moze, zanemarljiv broj korisnika ce da se buni... bitno je samo da uzmu tolike pare). Tako ti to funkcionise kod nas.

BTW Ne znam nikog ko nije dobio poziv na glasanje, tu je tek dzaba sto si se odjavio od komercijalno SMS-a. A kad se setim poziva za humanitarnu pomoc, stigne meni poziv da pomognemo nekome slanjem sms-a... zovem ja 789 odmah i kazem im da ja svoju humanost pokazujem na drugi nacin a ne preko vas... a oni ce meni pa gospodine vi niste humani... ja njima opet, ja sam human ali ne preko vas i ponovo popunim zahtev za iskljucivanje i tih vrsta sms poruka... neka plate direktno nekoj marketiskoj agenciji da na svim medijima oglase poziv za pomoc preko njih a ne preko mog SMS sanduceta, nije ono oglasna tabla koja radi u bilo koje doba dana i noci posto oni ne biraju kada salju takve SMS poruke.

Kod nas ocigledno nije zabranjeno cim snimaju ovi iz MTS-a.
A taj rompatcher jel moze na java telefonima? Tipa k850?
Za K800 postoje patchevi pod imenom "Remove voice-recorder and call-recording beeps" koji resavaju ovo, verovatno ima i za K850.

EDIT: pogresno sam citirao :D

Poslednja izmena:
Za K800 postoje patchevi pod imenom "Remove voice-recorder and call-recording beeps" koji resavaju ovo, verovatno ima i za K850.

Tako je, postoji patch da se otkloni pistanje u toku snimanja razgovora za K800, ali za K850 ne. Druga platforma (A2).

Ne upozore te (!) što je prilično nelegalno, a za snimanje znam jer mi je to pričala osoba koja je radila u njihovom korisničkom servisu.

To bi se koristilo u svrhu ocenjivanja rada operatera, i verovatno ti snimci nisu tek tako dostupni obicnim operaterima.

Iako je osetljiva tema, mislim da nije bas nelegalno snimanje bilo koje strane. Naravno, to se odnosi samo na situacije kada razgovor obavljate vi licno. Druga je situacija sa snimanjem (prisluskivanjem) tudjeg razgovora.

Mozda se secate onih programcica kojima smo mogli da snimamo razgovor preko fiksnog. Koliko je meni poznato, postojali su i opisi u domacim casopisima.

Malo sam googlao i evo kako je kod komsija...

Po članu 131. Kaznenog zakona kažnjivo je snimanje razgovora i izjava koje Vam nisu namijenjene (Kazneni zakon možete pročitati na www.nn.hr, NN broj 110/97).

Dakle, ukoliko snimate razgovore koji su namijenjeni Vama, tj. Vašoj firmi, ne činite kazneno djelo.

Iz prakse je poznato da ustanove i javna poduzeća snimanju razgovore svojih djelatnika. Neki djelatnici su sačuvali radna mjesta jer su snimke razgovora pokazale neutemeljenost pritužbi korisnika. Jedna firma je izbjegla plaćanje visoke odštete zahvaljujući snimci razgovora

Meni drugar rece da kada snimam razgovor sa nekim to moram da navedem na pocektu snimanja tj razgovora.

Znaci po nasem zakonu ja mogu svaki razgovor da snimam sem sa "Ovlascenim Sluzbenim licima" ?

Ma smes sve da snimas, samo ne smes da pablikujes ili iskoristis na sudu, recimo. Bez upozorenja.
Dok, sa upozorenjem, druga strana ako nastavi razgovor, znaci da je saglasna da se taj razgovor snima.

Poslednja izmena:
To bi se koristilo u svrhu ocenjivanja rada operatera, i verovatno ti snimci nisu tek tako dostupni obicnim operaterima.

Iako je osetljiva tema, mislim da nije bas nelegalno snimanje bilo koje strane. Naravno, to se odnosi samo na situacije kada razgovor obavljate vi licno. Druga je situacija sa snimanjem (prisluskivanjem) tudjeg razgovora.

Mozda se secate onih programcica kojima smo mogli da snimamo razgovor preko fiksnog. Koliko je meni poznato, postojali su i opisi u domacim casopisima.

Malo sam googlao i evo kako je kod komsija...

Sve je to lepo, ali ipak je lepo kad ti kazu. Mislis da MTS ne bi upotrebio to na sudu iako nema upozorenja. Evo recimo juce sam zvao Lufthansu, na pocetku ti automat kaze da ce se razgovor snimati, pa sad ti kako hoces.

Inače, svi razgovori sa operaterima u njihovom korisničkom servisu se snimaju i neki kasnije preslušavaju da bi se navodno proverio rad operatera.

Naravno npr. ti kada se zalis da je neki operater bio neljubazan, oni pitaju kada ste zvali. Onda provere da li je to tako na snimku i ako jeste kazne operatera. Znaci to oni snimaju kako bi poboljsali kvalitet uskuge.

Koliko je izvodljivo gašenje tog "bipa" na K770i, mislim da je CID52/53, nisam 100% siguran.

Mislim da postoji patch za K770 ako je CID52. Nisam vec par meseci pratio mod scenu tako da ne znam da li je omoguceno patchovanje CID53, ali mislim da jeste.

E meni treba za K800 samo sto je CID53 jel to moze preko setool ili cega, nisam odavno to pratio

Kao sto rekoh, nisam vec par meseci pratio mod scenu i ne znam sa sigurnoscu da li je omoguceno patchovanje CID53, ali mislim da jeste.

Pozdrav!

Poslednja izmena:
Vrh Dno