Šta je novo?

Da li smem da snimam razgovore (ili bilo ko)?

doggmania

Slavan
Učlanjen(a)
13.01.2009
Poena
390
Pozvao sam MTS korisnicki servis i "odjavio komercijalne sms poruke" i posle mesec dana mi stize poruka sa 8888, zovem MTS Korisniciki servis i tako na pocetku razgovora mi likusa kaze da iskljucim snimanje razgovora (bas me zanima kako zna ili odakle im oprema, a ovamo kad treba da proverim stanje na postpaid racunu to jednom mesecno mogu i ni tad nije precizno)...
i tako kao ona meni budite ljubazni da iskljucite snimanje (nesto na tu foru) kao ne smes....
Da li ja smem da snimam razgovore?
Kapiram, glupo pitanje posto oni vec snimaju sve razgovore bez znanja, znaci mogu i ja....

Sto ne bi smeo? :) Za svaki smartphone postoji neki programcic koji to moze.

Druga je stvar da li to mozes da iskoristis na sudu kao dokaz.

Nisam sto posto siguran ali mislim da ne bi smeo da snimas razgovore sa ovlastjenim licima....

Većina integrisanih rekordera ima onaj iritantni bip na svakih nekoliko sekundi. Verovatno po tome zna.

Ako su ti reklamne poruke MTS-a najveći problem, ti si srećan korisnik MTS-a :)

BTW 8888 je valjda Narodna lutrija Srbije i na taj servis se sam prijavljuješ, pa moraš sam i da se odjaviš...nema veze sa MTS-om....

Update: akki, definiši "ovlašćeno lice" :)
Ja sam na više mesta upisan kao "lice ovlašćeno za ........", ali slobodno snimaj razgovore ako me pozoveš :d

Poslednja izmena:
Oni su ovlascena lica? Koliko ste realno culi na netu smesnih audio snimaka kad neki seljaci zovu korisnicki servis, da to nisu to isti ti seljaci koji ne znaju da na nokiji 3310 ne mozes da imas gprs snimali same sebe i postavili na net?
Da, non stop sam cuo na 10 sec neki bip :D mislio sam da se to samo meni cuje.
Palo mi je na pamet da pocnem da snimam razgovore kad zovem zbog neke reklamacije, posto uvek se desi da "pogresno cujem" i da to "nisu mogli da mi kazu" (moje iskustvo sa Ikomom)..
A vec sam cini mi se, pisao kako mi na postpaidu "nakucavali" racun a imao sam sve 0 (poruke, pozivi) i ja lepo odem u poslovnicu i iskljucim postpaid broj (koji sam imao 3 godine)...

I na kraju, da li smem (kao sto oni snimaju i ne kazu) da snimam? I da li smem da okacim? Da cujete i vi :D

Poslednja izmena:
Kaži nek ti kaže član i stav po kome ne možeš. Kada krene sa "pa znate gospodine...", ti budi još drčniji i smiriće se.

http://www.megaupload.com/?d=24UZVZ3P
Evo linka, ako neko zeli da cuje i prokomentarise :D btw juce je i mojoj babi stigao sms sa 8888 a siguran sam da ona ne zna da pise poruke i da niko nije slao poruku sa njenog broja na 8888 i da to sto kazu "prijavili ste se ili je neko vas prijavio na 8888" pada u vodu.

Nista sad zovi drzavnu lutriju srbije posto ti oni salju to :D

Ja sam na više mesta upisan kao "lice ovlašćeno za ........", ali slobodno snimaj razgovore ako me pozoveš :d
jbm li ga koji je pravi naziv za pandure, vojsku, biu, vatrogasce, hitnu, ministre, sluzbenike vlade etc... :)

Poslednja izmena:
fala kolega :d

Hehe...pa zanimljiv razgovor u svakom slucaju...i mene zivciraju te poruke....nego da pitam jel uspelo kad si poslao poruku na 8899 jel ti ne salju vise ta sra*a?

1. Sa 8888 i meni stiže a nisam se nigde prijavljivao, dakle oni to šalju bez pitanja samo tako. (Koji broj da pozovem da se to isključi? I jel ima nekih penala ako me ne spamuju? Tipa veći račun?)

2. "Ovlaštena službena lica" su pripadnici policije, vojske, državnih organa itd., a ne tamo neki zaposleni u tamo nekoj komercijalnoj kompaniji.

Poslednja izmena:
posalje se STOP na 8899 to ti je to ne zoves nikog :D

http://www.megaupload.com/?d=24UZVZ3P
Evo linka, ako neko zeli da cuje i prokomentarise :D btw juce je i mojoj babi stigao sms sa 8888 a siguran sam da ona ne zna da pise poruke i da niko nije slao poruku sa njenog broja na 8888 i da to sto kazu "prijavili ste se ili je neko vas prijavio na 8888" pada u vodu.

Koji si ti lik, a kako ja ne cujem to bip, sada kad sam slusao, ili sam umoran, pa ne reagujem :D :d

E i kako ja mogu to da namestim na telefonu, da mi snima razgovor, fonovi su K800 i W595, koji softver si koristio

Poslednja izmena:
Većina integrisanih rekordera ima onaj iritantni bip na svakih nekoliko sekundi. Verovatno po tome zna.

Ako su ti reklamne poruke MTS-a najveći problem, ti si srećan korisnik MTS-a :)

BTW 8888 je valjda Narodna lutrija Srbije i na taj servis se sam prijavljuješ, pa moraš sam i da se odjaviš...nema veze sa MTS-om....

Veliki Strumpfe, postoji citava tema ovde http://www.benchmark.rs/forum/showthread.php?t=204886

Sta ce ti softver za to? Pa to ja imam jos od t300 (SE) samo sto nije imao dovoljno memorije da snima dugo. A to sto se cuje bip bip bip cuje samo onaj koji snima i ne moze da cuje onaj sa druge strane. Proverio sam.

Taj MTS me uvek oduševi... a i mazohi... tj. ljudi koji koriste njihove ''usluge''.

Inače, svi razgovori sa operaterima u njihovom korisničkom servisu se snimaju i neki kasnije preslušavaju da bi se navodno proverio rad operatera. Tako da... snimaju oni, slobodno snimaj i ti, ili traži da prekinu oni sa snimanjem.

Sta ce ti softver za to? Pa to ja imam jos od t300 (SE) samo sto nije imao dovoljno memorije da snima dugo. A to sto se cuje bip bip bip cuje samo onaj koji snima i ne moze da cuje onaj sa druge strane. Proverio sam.

Cuje se sa druge strane a ti nebi trebao to da cujes :D. Kod tebe malo obrnuto :D

Pripadnici vojske, policije i sl. su "službena lica"...a termin ovlašćeno je malo overrated...sam za sebe je beznačajan, tek u kombinaciji sa nečim dobija smisao.

IzNoGooD, vidim temu, nisam je čitao, ali search 8888 kroz temu mi nije dao odgovor...aha, vidim igra na sreću NLS...to je to...

Ideja sa beeperom na voice recorderu je da strane (sve uključene u slučaju konferencijske veze) koje učestvuju u razgovoru znaju da se isti snima. Beep ne bude snimljen.

Poslednja izmena:
Ja znam da policija izda nalog operateru radi pracenja odredjenih korisnika,mada oni imaji dobre razloge za to.To ne treba da intresuje obicnog korisnika:).

Taj 'beep' je nokia morala da ubaci u svoj softver/firmware iz razloga sto je snimanje telefonskih razgovora bez znanja sagovornika u mnogim zemljama zabranjeno... Razni softveri za snimanje imaju opciju "no beep", ali kvalitet tog snimka je losiji.

Resenje je rompatcher i aktiviran nobeep patch, tada sagovornik ne cuje taj beep, i snimak je perfektan...

Kod nas ocigledno nije zabranjeno cim snimaju ovi iz MTS-a.
A taj rompatcher jel moze na java telefonima? Tipa k850?

ne, samo symbian s60 v3

A jel te upozore ovi iz MTS da snimaju, jel imaju ono automatsko obavestenje pre pocetka razgovora sa operaterom?

Koliko ja znam, ne

Nazad
Vrh Dno