Šta je novo?

Da li se slazete sa ovim?!

The Two

Slavan
Učlanjen(a)
22.06.2007
Poena
319
Poz!
Idem pocetkom meseca da pazarim komp! :d

Da li biste nesto menjali:

MB: Asus P5Q SE ili Gigabyte EP45-DS3LR (jos uvek se dvoumim)
GPU: Gainwar HD4850 512MB
CPU: Intel C2D E8400 3.0GHZ
RAM: GEIL 2GB (2x1GB) 1066MHz DDR2 EVO ONE
POWER: LC Power 6550GP2 550W
HDD: WD 640GB 32MB 7000 RPM
CASE: Thermaltake SharkV7700 ili NZXT ZERO 2

Znacilo bi mi da cujem neki predlog i savet :)
Inace konfiguracija mi je za net i igrice.

Tnx! Poz!

Mogao bi da uzmesh josh 2gb tj neku 2x2gb memoriju,ostalo ti je sve ok,ako necesh da OC ;) :wave:

Poslednja izmena:
@micri

I planirao sam ali sledeci mesec. Imam ogranicen budzet :)

Pomozi mi oko ploce?! Nemam pojma koju od ove dve da uzmem...

P.S. Mozda bi i kloknuo kasnije :) Jel bi mi onda trebala bolja ploca?!

Poslednja izmena:
Sada videh ova gigabajtova plocha koshta oko 90e,bolje za te pare ujuri neki polovni p5q pro/le ;)

Poz!
Idem pocetkom meseca da pazarim komp! :d

Da li biste nesto menjali:

MB: Asus P5Q SE ili Gigabyte EP45-DS3LR (jos uvek se dvoumim)
GPU: Gainwar HD4850 512MB
CPU: Intel C2D E8400 3.0GHZ
RAM: GEIL 2GB (2x1GB) 1066MHz DDR2 EVO ONE
POWER: LC Power 6550GP2 550W
HDD: WD 640GB 32MB 7000 RPM
CASE: Thermaltake SharkV7700 ili NZXT ZERO 2

Znacilo bi mi da cujem neki predlog i savet :)
Inace konfiguracija mi je za net i igrice.

Tnx! Poz!

Mozes bilo koju od te dve ploce, i jedna i druga su P45 chipset, obe marke su odlicne.

Drugi savet je da, sobzirom da hoces igrice, uzmes barem ATI 4870 graficku kartu za oko 180 evra (ili ako imas novca palit GTX 260 core 216 verzija, kosta oko 205 evra), dakle oko 50 evra vise u odnosu na 4850, a daleko je bolja. Znaci to obavezno. Cak ukoliko i nemas vise novca, veruj mi bolje uzmi Intel Core 2 Duo E7400 za 50 evra manje ako treba, i kupi bolju graficku kartu

Jer ljudi previse uzimaju u obzir procesor. Procesor nije toliko bitan, mislim zasto bi zrtvovao graficku? Sta ces tim brzim procesorom da postignes? I dalje ces isto da gledas filmove, i dalje ces isto da surfujes internetom, nista ti nesto extra specijalno nece raditi brze sa tim procesorom. Sa ovom grafickom kartom ces dosta da dobijes.

Naravno idealno bi bilo i jedno i drugo, ali to vec zavisi od tebe koliko novca imas.

Malo jace napajanje uzmi, ukoliko si na budzetu vidi da uzmes LC power 560W titan. Malo je skuplje od tog, tipa 10 - 15 evra, a amperaza mu je veca, i moci ce da izdrzi zahtevnije graficke karte.

Konfiguracija je sasvim OK, Nemas potrebe da slusas ovakve konemtare 4870 je PUNOOOOOOOO bolja od 4850, bolja je koliko je i skuplja, 4850 je odlicna karta i lepo ces se igrati na njoj. Sto se tice ploce ako ne planiras QuaD osmofazna napojna ti nije neophodna, uvek ces od svake komponente imati bolju a i od te bolju, ali ako vec imas ogranicen budzet u koji si ti uklopio tu konfiguraciju onda je sasvim ok, ona ce biti sasvim dobra za tvoju namenu koju si naveo. Jedino da kazes koliki ti je budzet pa se onda mogu voditi polemike i izmene konfiguracije. Ja bi jedino dodao mozda jos 2 GB rama posto je on stvarno jeftin sad i verovatno bi mogao da ga ubudzis u budzet

Niko ne spori da je 4870 bolji od 4850, ali nije PUNOOOOOOOOOOOO bolje ili duplo bolje kao sto si pominjao u drugim postovima, bolja je tacno koliko je i skuplja od 4850. Stvar je u tome sto je decko naveo sasvim solidnu gaming mashinu uvek ce biti boljih ploca, procesora i grafickih ali je njegov izbor dobar. Sada da je rekao koji mu je budzet moglo bi se raspravljati o varijacijama na njegovu konfiguraciju ali davati savet nekome ko kaze da vec ima ogranicen budzet da kupuju graficku vise od 50eura skuplju je krajnje neumesno. Ako hoces poredjenje 4870 i 4850 evo ti i jedan link: http://www.firingsquad.com/hardware/ati_radeon_4850_4870_performance/page6.asp

Niko ne spori da je 4870 bolji od 4850, ali nije PUNOOOOOOOOOOOO bolje ili duplo bolje kao sto si pominjao u drugim postovima, bolja je tacno koliko je i skuplja od 4850.

U pravu si, I stand corrected.

Stvar je u tome sto je decko naveo sasvim solidnu gaming mashinu uvek ce biti boljih ploca, procesora i grafickih ali je njegov izbor dobar.

Dobar je, ali moze bolji. Jako je bitan poslednji deo "Inace konfiguracija mi je za net i igrice.". Ako uzima konfiguraciju za internet, koliko bi mu jaka konfiguracija bila potrebna? Koliko bi mu jak procesor trebao? Dovoljan je proc od 50 evra. Najjeftiniji dual core bilo da je amd ili intel.

Slazem se da sam preterao da je 4870 duplo bolja, ali ovde se radi samo o tome sta je bolje da uzme za odredjenu kolicinu novca. Da li je bolje E8400 i ATI 4850, ili E7400 i ATI 4870? Uzmi testiraj svaku igru na ova dva kompjutera, i vidi na kom kompu ce imati vise frejmova u sekundi.

Evo stigoh kuci sa posla :)

Hvala puno za predloge.
Moja greska sto nisam naveo novce u koje se ukplapam. To je 654 evra :p

Vec sam se dvoumio izmedju 4850 i 4870 ali mislim da cu se provuci sa 4850 par meseci dok ne uzmem onda neku jos jacu od 4870 koja ce tad biti pristupacnija...
A sa ovim protz-om sam ja mislim miran neki duzi period. Jos kad ga kloknem!:whip:

Elem jel po vama postoji nesto krucijano promeniti a da mi ne razvali budzet?

@Achilles82
Za napajanje cu te poslusati!:d Jace je bolje!:D

@Shifter
Planiram Quad ali tek tamo na zimu.
Mozda bi bilo pametno odmah da kupim P5Q PRO?!

Vec sam se dvoumio izmedju 4850 i 4870 ali mislim da cu se provuci sa 4850 par meseci dok ne uzmem onda neku jos jacu od 4870 koja ce tad biti pristupacnija...
A sa ovim protz-om sam ja mislim miran neki duzi period. Jos kad ga kloknem!:whip:

Ako planiras kasnije da uzimas drugu graficku, onda mozes sad da uzmes i 4830, kosta tipa 10 000 dindzi, ili cak 8800gt gainward 512mb, imas za 8000 din.

Jer na wikipediji pise da ATI planira da izbaci novu seriju grafickih chipova vec u junu, R800 (ATI 5000 serija), tako da mozes i tako opusteno.

Planiram Quad ali tek tamo na zimu.
Mozda bi bilo pametno odmah da kupim P5Q PRO?!

Iako nisi mene pitao, dacu svoje misljenje. P5Q Pro je odlicna ploca, ako imas novca uzmi je slobodno.

Mada, sobzirom da ces kasnije da uzimas graficku kartu... uhh.... pazi sad ja kako ludujem sa predlozima :D

Sobzirom da hoces da das oko 260 - 270 evra za plocu i procesor, zasto ti onda lepo ne uzmes Phenom II X4 920 proc, koji je zaista odlican, kosta 175 evra. Nemoj da te plasi to sto nije u pitanju Intel vec AMD.

I recimo plocu gigabyte GA-MA770-UD3 AM2+ socket, kosta 75 evra. Po meni je to bolja kombinacija nego E8400.... cak mozes opusteno da uzmes i phenom II x4 940, kosta 30ak evra vise od 920tice.

Samo napomena, ako uzmes tu plocu, uzmi kingston memoriju umesto geil, jer geil nema na listi procesora koju podrzava ta ploca, jer mislim da geil ima suvise veliku voltazu.

Poslednja izmena:
Klokovani E5200 i Palit GTX260 Sonic, nema potrebe da kupujes skuplje procesore i da zbog toga zakidas na grafi. Ni sa jednim dual-core procesorom nisi miran duzi period, njihovo vreme ce proci, a quad ce biti standard, ali je za tebe ovo trenutno najbolja kupovina.

Sad sam gledao i odlucio da pazarim Intela E7400 2.8Ghz i 3Mb kesa!:wave:

Ostaje mi 170evra za graficku?

@Achilles82
Ne mogu AMD!:smash::smash::smash::D
Predrasude!:wall:
Tnx za info o ovoj novoj seriji chipova nisam imao pojma!:wave:

@peja
Uzimam Duo iz razloga sto sam cuo da igrice jos uvek ne koriste 4-jezgarne procesore.
Jel to tacno?!:trust:

Nazad
Vrh Dno