Šta je novo?

da li se secate vaseg prvog thread-a ili posta

sikili

Čuven
Učlanjen(a)
03.01.2002
Poena
680
Evo bas povodom skorog obelezavanja postojanja benchmarka, da li se secate vaseg prvog thread-a ili posta sa kojim ste zapoceli druzenje na ovome forumu :)

Moj prvi thread je bio u vezi x700. Znaci taze. :d

Tesko :)... ipak je to bilo pre 4+ godine :) a i koliko se secam ti (nasi) prvi postovi su izgubljeni u nekom od 'desavanja' :)

jaksa je napisao(la):
1) Posto i meni treba par masina za istu primenu, mislio sam da budu npr ovakve:
i815E ploca - SA grafikom (ne znam jos koja, al ima ih)
iole solidnija graficka je min 30 evra
Celeron Tualatin - bilo koji, najbolje na 1GHz
ram, hd, zvuk, modem, mrezne -isto kao ti
kuciste - meni lepo rade do sada Leadman/Powmax 300W
Monitor - nikako 753s, uvek 757dfx ili mozda, ali skuplje 757nf ili cak najjevtinije a odlicno 757p - sve zavisi kome ces da ih namenis

2) Da li PC133 memorija na i815 sa Celeronom na 100Mhz bus radi uvek na 100Mhz?

Pozdrav

Hehe, davno bese :D

Bas mi se svidja tema, i vrlo bih voleo da znam svoj prvi post. Mada mislim da je bio tipa 'Koji kompjuter da kupim'...
Losa strana kod tog interneta je to sto se bas zbog toliko mnogo podataka, mnogi podaci i gube.

Bas sam danas razmisljao o tome i nikako nisam uspeo da se setim. Znam da mi je prvi thread bio u oglasima, prodavao sam palmtop, ali za post ne znam. Scam se samo da sam sazeto nastupio prvi put :)

Ja sam pre par godina poceo da pratim forum i registrovao sam se tek posle skoro godinu dana.
Bas mi bilo lepo da citam sve te silne postove, kako je skoro svaki problem bio resen u rekordnom roku - bio mi je bench bolji od bilo koje literature. A onda sam lupio medju prvim postovima nesto tipa "providna stranica sa akvarijumom za kuciste". :d

Vi koji ste registrovani 2002 i kasnije, ne znam tacno od kog meseca, mozete sa searchom naci sve svoje postove.

Postupak pregledanja svojih najstarijih postova preporucujem kada se covek zanese kao sredstvo za instant spustanje na zemlju :d

evo ga moj prvi post.
Naravno u pitanju je bio problem:

U jednom servisu na brdovitom Balkanu, dva mlada servisera naidjose na problem...
Stoga pozivamo sve brilijantne umove sa ovog foruma za pomoc...

Dakle, problem je sledeci:

po prvi put se srecemo sa internet serverom (sa ugradjenim modemom)
u pitanju je D-Link 601M model i imamo problem da ga - nateramo da radi.
On je lepo instaliran, namesteni su svi mrezni parametri i IP adrese i on se uz pomoc programa koji dolazi uz njega IS ADMIN konektuje na internet ali sad dolazi ono glavno pitanje:
kako sa drugih racunara u mrezi da se konektuje na internet?

Cudo zivi koliko covek napreduje za samo dve godine....

ja se secam, bilo je to juce !!! :)

Au bre, ko ce se setiti davne 1970.... :):):)

npetar je napisao(la):
Cao svima.Imam jedan problem,tj. pitanje?
Nedavno sam kupio TV tuner Zoltrix(FM tuner,remote,capture,chip bt869...).Pored toga sto sam se namucio sa drajverima cija je instalacija zaista cudna(po prvi put vidim talo nesto),javlja se problem i u softveru.Naime,u fullscreen-u desava se da softver
prestane da odgovara,tj. slika se i dalje vidi(cini se da sve radi ok) ali za iskljucivanje programa sledi ctrl-alt-delete odnosno restart.Ako,neko zna da resi moj problem molim za preporuku
koji softver da koristim(ali da podrzava i daljinski ako moze).
Inace slika je stvarno odlicna,cak nije potrebna ni antena jer sve kanale hvata sa 2m koaksijalnog kabla.Pozdrav svima...

http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=1385

Hehehe, Zoltrix radi odlicno sada(jos uvek je u kompu). Naravno, na XP-u a ne na 98-ci koju sam tada, secam se, koristio :)

Primeticete da je skoro svaki prvi post u stvari bio neki problem koji nas je mucio.
Znaci svi su se na forum ukljucili kukajuci - ne radi mi ovo, ne radi mi ono - POMAGAJTE !!! :D

A vid' sad - svi u prvoj liniji kad se treba neki problem resiti.

He, he, bio sam bas neupucen kako Bench funkcionise, probao sam sa piraterijom:

"treba mi program da mi se nareze/proda
english contact tools 4
molim vas ko ga ima nek mi se javi na
[email protected]
ili ako neko zna za slican program za prevodjenje citavih recenica sa engleskog na srpski i obrnuto (da nije obican recnik)
unapred hvala "
Crni me je brzo uputio u tematiku xe,xe...
Naravno, skupio sam pare i kupio original, koji sam i vise nego pametno iskoristio, dobio desetku na seminarskom.

Pitao sam za ATI TV tuner, ciji je opis mislim bio na sajtu ili je tek trebao da se pojavi, i dok sam gledao neke druge sajtove Peca mi je odgovorio u roku od 5 minuta. Sad, to se verovatno poklopilo ali od tada sam navucen na bench. To je bila ona prva, zuta verzija foruma. A do sajta sam dosao tako sto sam pri jednoj pretrazi dobio 'benchmark' pa sam mislio da je neki sajt za bildere, t.j za disicplinu snage - bench press - za sta sam u to vreme bio zagrizen, kad ono neki hardver, ovo ono, ja se malo promuvao i ostao.
Ne, lazem, mislim da mi je prvi post bio kada sam nekom coveku objasnjavao da je normalno sto na trinitron ekranu ima dve horizonatalne linije i tom prilikom mu elaborirao "ekranske" tehnologije.
Uglavnom, jedan od ta dva.

Poslednja izmena:
A ja negde u maju prošle godine rekao:

- Imam 100 eura i treba mi nova grafička. Slušam.

Dobio sam odgovor:

- Čitaj.

:D Vala jeste bilo X threadova o grafičkim kartama, al šta ćeš, mlad i zelen, oće sve napismeno :) , kao Ogi sada :) ...

Bogami ja bih bas voleo da vidim koji mi je prvi post. Bio sam registrovan na benchu jos kad je prvobitni izgled sajta (ne foruma) bio u sivo-bordo fazonu. Tada je jos od hardveraskih sajtova bio aktivan bozza-bench ili tako nesto, a exxtreme3d je bio jedan od jacih hardverskih foruma...kroz maglu se secam. Secam se diskusija Voodoo / Nv ... GF1 / svi ostali.... GF2/ Voodoo5500.... ATI jos bio marginala teska... Zato su mi sad pomalo dosadne ove, vec vidjeno :D
Ako moze malo podsecanje, sta se to zbilo u 2001. (ili kad vec) znam da je bench bio pao, pala je i baza pa mi je i profil nestao, pa se dugo nisam registrovao, do januara 2002. kako mi pise u profilu, pod istim nadimkom.

Auh, zar jos ni godina dana nije proshla?? :D
Dzarao sam par mjeseci po benchu, i tek onda se osmjelio da napisem prvi topic, da ne odvalim neku nevidjenu nebulozu. Naravno, kupovina novog compa, i to upgrade sa c-64 :d
Em, pozdrav svima, nadam se da sam se valjano upoznao sa pravilima foruma, al ako nesto zayebem, prashtajte!
Elem, doslo doba da moj c-64 (koji btw jos uvijek radi, mada ne bas cesto ;) ) dobije naslednika. Evo sta sam imao na umu:

itd
http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=33442

Ja sam 2000. imao drugi user name-MiskoBG koji je stradao cini mi se pred kraj 2000-ite u nekom od padova foruma. Nazalost, ne secam se prvih postova, osim neke zucne rasprave sa notax-om, a vezano za zvuk neke Panasonic-ove micro linije :d

Pa meni su sajt preporučili prodavci i serviseri, da dobijem odgovore koje oni ne znaju. E sad, na par mojih pitanja još uvek (7 -8 dana) ni mukajet. Što, opet, nije čudo, jer me interesuje uglavnom malo viša klasa skenera i štampača, što bi pre pripadalo nekom dizajnersko-štamparskom forumu. Prvi post - pa skoro je bilo, lako je setiti se.

Ja sam secam se hteo da flesujem neki BIOS za grafiku ( nesto se bilo sj*balo), Max-a je pomogao... a ostali navijali :)

Poslednja izmena:

Davno to bese....

Naravno da se secam prvog threada. Kao da je bilo juce (29. Nov 2003.). Prodavao sam neki nightvision dvogled u malim oglasima... otuda i moj nick! :)

Poslednja izmena:
Nešto sam tražio po starim threadovima pa se začudio nekim 'svojim' postovima... nikad ja to nisam napisao. Da nije neki index malo pobrljao koja je čija poruka?

Vrh Dno