Šta je novo?

da li se isplati

• Začetnik teme Začetnik teme symbad
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

symbad

Čuven
Učlanjen(a)
23.08.2004
Poena
619
preci sa duial up-a na ISDN, posto nemam uslova za ADSL wireless itd, koliko je ustvari ISDN bbrzi od dial-up-a?

dobijesh sa ISDN jednim kanalom download maximum oko 8KB/s a ako pustish oba kanala mozhe i da dogura do 15KB/s u teoriji...
ali platjash dupli telefonski rachun...
pa ti vidi shta je isplativije... jedino shto ti je veza malo kvalitetnija ako bi eventualno igrao CS preko modema....

Da ali ukoliko centrala ima adsl mogucnosti a ti ih nemash jer imash neki uredjaj ili tako neshto (pcm) onda uvodjenjem isdn-a dobijash mogucnosti i za adsl. JA planiram da izvedem pomenutu akciju jer na vracharu centrala ima mogucnosti za adsl medjutim ja imam dvojnika pa od toga nema vajde. Uveshcu onda isdn i koliko sam shvatio iz neke priche dobicu mogucnost i za adsl!

IzNoGooD je napisao(la):
dobijesh sa ISDN jednim kanalom download maximum oko 8KB/s a ako pustish oba kanala mozhe i da dogura do 15KB/s u teoriji...
ali platjash dupli telefonski rachun...

... i duplo ti se trosi internet vreme ...

ISDN ti je brzi i pouzdaniji, manji ti je ping , vreme uspostavljanja veze je mnogo krace, imas mogucnost da se kacis na 128kb kad ti treba za neki malo brzi download (meni je normalno 15k sa ok servera, teoretski maksimum je 16), ma sve je bolje plus imas dve telefonske linije u kuci ( ne moras i dva broja a mozes).
Naravno ako se kacis sa dve linije idu ti i duplo vreme na netu i dupli telefonski racun. To isto bi mogao da izvedes i ako bi recimo imao u kuci i dve obicne (ne ISDN) linije samo sto bi tad na netu bio sa 2x56K download i 2x33.6k upload.
Sve u svemu ako ne mozes do ADSL-a a hoces bolji net od tog koji trenutno imas uzmi ISDN...

Poslednja izmena:
Pazi, meni nijie jasno da li nemash finansijske uslove za adsl ili nemash uslove jer imash dvojnika ili slichno. Ukoliko je ovo drugo, onda uvedi isdn i imacesh mogucnost i za adsl (ukoliko sama centrala ima adsl mogucnosti)!

Cini mi se da je ipak skupo da uvodi jedno zbog drugoga...

Ja bih mu preporucio kablovski.....

P.S. Po meni je ISDN potpuno neisplativ - jedva cekam da se otresem telefonskog racuna a on mi ga jos DUPLO nabija i jos mi vreme ide DUPLO - uzas...

Sacekaj malo da vidis stace biti sa poskupljenjem telekomovih usluga (tel.impulsa). Ukoliko se ono zaista desi to ce biti katastrofa za ISDN.

Genghis Khan je napisao(la):
Ja koliko vidim on nije ni pomenuo kablovski?

Pa nije, ali mu ja to ipak preporucujem.
Po meni se on neuporedivo vise isplati nego ISDN samo je moguce da ni za njega nema tehnickih mogucnosti.

Ljudi ISDN placas duplo i vreme ti ide duplo samo ako ti to hoces. Ako ti recimo treba neki file da ga skines za 10min a ne za 20 sve ces platiti isto kao kad bi ga skidao 20min a skinuces ga duplo brze. Ako nekom nije jasno evo stavka po stavka:
1.Ako se nakacis na 64Kb (znaci jedan kanal i jedna tel. linija) i provedes na netu skidajuci neki file 20min. Kod provajdera ti je skinuto 20 min vremena i telekomu placas impulse za ostvaren jedan poziv od 20min.
2. Ako hoces da isti file skines za 10min nakacis se sa 128Kb (dva kanala, obe linije) i skidas ga 10min. Provajder ti skida opet 20min vremena (2x10min znaci isto), a telekomu placas impulse za ostvarena 2 poziva od po 10min. ( opet impulsi za 20min razgovora, znaci isto )

Ako vam i sad nisu jasne prednosti ISDN linije u odnosu na obicnu onda vam dzabe pisati dalje, naravno ISDN se ne poredi ni sa kablom ni sa ADSL-om...

Ja odgovaram na ono sto je pitano a to je obicna linija vs ISDN i tu uopste nema dileme. ISDN naravno!!!

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno