Šta je novo?

Da li se graficka pregreva?

Dj_losmi

Slavan
Učlanjen(a)
10.12.2005
Poena
320
Imam problem sa kompom iz potpisa.Kada udjem u bilo koju igricu koja je 3D, razunar mi se zamrzne,ili me samo izbaci iz igrice.Jedino ovo ne vazi za CS 1.6 ne kapiram zasto.

Na mojoj 9550 sam menjao termalnu pastu, pa sam mislio da nije dobro nalegao hladnjak, ali dva puta sam skidao da proverim, i sve je ok.Primetio sam da je hladnjak od gpu-a neobicno mlak, mislim nije nesto vreo dok se igram sa otvorenom stranicom kucista.

Moje pitanje je kako utvrditi da li se graficka pregreva?Ati tool i vrtenje kockice prolazi normalo, bez seckanja i zutih gresaka.

Pomagajte please!

Samo da napomenem da mi se zamrzavanje desava sa def. clockom graficke i procesora.

Poslednja izmena:
Ne verujem da pregrevanje problem zato sto se kartica ne zagreje momentalno kad udjes u igru vecj joj treba malo vremena,pa makar to bilo i 15-20sek,a i kartica bi prvo pocela da flick-uje pa bi posle tek zabola sistem.Mogucje resenje je update najnovijeg dx 9.0c drivera ili promena drivera za grafiku ili cak memorija.

Upravo mi se to i desava, igrica radi normalno prvih 20 ili manje sekundi, i onda pocne jako da secka.Kada odmah ponovo udjem,odmah zamrzava.
Nekad mi se desava da mi se skroz pomesaju teksture, ili cak bude crna slika...

Menjao sam sve drivere i stavio najnoviji DX 9.0C.

Ako imas mogucnost da neki od ventilatora dodatni uperis u grafiku, bilo da je ventis iz kucista ili onaj veliki sobni, cisto da vidis dal ce ti izdrzati igra 30min sa njim uperenim u kartu, tako ces znati dal je do pregrevanja...ne mora biti do gpu core-a, moze biti i do memorija na kartici ako ventilator njih ne pokriva ni malo ili su jednostavno otkazale.

Upravo mi se to i desava, igrica radi normalno prvih 20 ili manje sekundi, i onda pocne jako da secka.Kada odmah ponovo udjem,odmah zamrzava.
Nekad mi se desava da mi se skroz pomesaju teksture, ili cak bude crna slika...

Menjao sam sve drivere i stavio najnoviji DX 9.0C.

Onda je sve jasno,problem je do grafike,lose hladjenje ili je ona na izdisaju.

A mozda te zeza Fast Write. Koliko se secjam kod tih Radeon-a iz serije 9xxx treba iskljuciti Fast Write u BIOS-u.

Najvise me cudi sto aluminijumski hladnjak nije uopste vreo, pa da kazem da se progreva, nego je mlak cak i kada se igram.

A jos vise me zbunjuje ATI tool, jer ocekujem da mi on prijavljuje neke greske ako se vec gpu/memorija pregreva, ali nista, radi najnormalnije, cak i kada je overclockujem...

:wall:

Evo sad sam jos malo testirao.Cim upalim komp,igrica radi normalno(NFS Pro Street),i cim se desi ucitavanje drugog nivoa ili slupam auto pa pokusam ponovo istu stazu, pocne da secka i na kraju moram da izadjem iz igrice.Isto se desava i kad mi je komp duze vreme upaljen, znaci prva staza radi ok, onda posle drugog ucitavanja pocne da secka.

Samo da napomenem da mi je graficka jos uvek pod garancijom (3 godine), ali ne znam sta bih im rekao kad bih odneo na reklamaciju:"Radi mi kartica, ali ne bas svaki put :d"

Danas cu uzeti jace napajanje, pa cu videti da li je mozda do toga...

Ovo mi se čini kao dobra tema da pitam nešto, prijatelj mi je poslao mail:

ee.. izgleda mi malo poludila graficka 🙂

u CoD4 nece da udje uopste..
a u ostale igrice bude pobrkano sve na ekranu ... npr.. nema ikonica..nema opcija.. sve neke cudne linije/kocke umjesto slika
dok reicmo u windowsu radi sve odlicno...problem je samo u 3D modu, jer intro igrice (2D - prikazivanje filma) radi fino.

hm..nisam valjda uspio spaliti karticu ?
reinstall drivera sam pokusao
jedino da pokusam clean reinstall .. ili reinstall na staru verziju

Mislim da je nedavno dosta igrao CoD4 na njoj.
Šta mislite?

Graficka je gotova realno, slicna stvar mi se desavala kad sam imao Gigabyte 7800GT... U servisu su mi rekli da je skonchala...

Nazad
Vrh Dno