Šta je novo?

Da li sam siguran sa ovim cpu-om za igranje...i koja graficka?

ziipy

Cenjen
Učlanjen(a)
21.07.2009
Poena
159
imam procesor amd phenom II x4 810 koji radi na 3.0Ghz pritom na 1.24v bez ikakvih problema... Da li je to dovoljno za igranje na 1920x1080 rezoluciji,i da li ce izdrzati novije igrice koje tek izlaze tipa crysis 2 i tome slicno?:wave:

Ne valja ti logika. :) Kupuj ono sto se vise isplati. Ne kazem da je to Nvidia,ali mani se navijanja. Nije zdravo za dzep. ;)

Sto se tice monitora,ako ides na Full HD rezoluciju monitor bez DVI jednostavno nie opcija. Ako ne mozes da se stisnes za 18-tak crvenih i uzmes 1080p monitor sa DVI ,nemoj ni da uzimas monitor. Moj prijateljski savet... :)

Eto, nisam jedini koji ti prijateljski preporucuje. Idi ti lepo prosetaj i pogledaj kako izgleda neka 24-ka i neces zeleti nista drugo pogotovu ne Genius zvucnike koji su kanta btw ;) I sto se zvucnika tice, gledaj kvalitetan zvuk a ne kantu koja svira glasno :D

Pozajmi 5.000, idi kupi sebi krsten monitor i vrati pare kad prodas taj. To ti je najbolja kombinacija.
A za grafiku... Nemoj da biras forsiras samo neku odredjenu firmu, nego gledaj ko vise nudi za tvoje pare. Reci, imam toliko i toliko i mi ti kazemo sta mozes najbolje za svoje novce da kupis, svaki prodavac koji ti bude rekao drugacije laze ko pas ;)

Pa hvala vam na savetima ali evo sta mene muci... Ja sam amd fan to se vidi ocigledno,znaci ako jedna stavka nije amd ja ne mogu mirno da spavam i non stop mislim o tome,ili sam bolestan ili nisam normalan ali tako je... xD
Pogledajte i videcete da je sve AMD,tako da ako kupim nvidiu necu da spavam... A sto se tice 18 crvenih,imam ih ja ali sam izdvojio 50e za patike,tako da mi ostaje oko 14 hiljade... Smesno ali tako je... ne mog bos da idem xD

Meni nije toliko bitan kvalitet,vec jacina,jer mi soba nije kockastog oblika,tako da i ne ide neki kvalitetan surround unutra... :p

Nije ni moja ali to me nije sprecilo da slusam kvalitetnu muziku. Lepse mi je da cujem svaki ton neko neku mumlafon koji hoce da se raspadne. Skenjaces se kad budes cuo kako ta muzika zvuci kod nekog drugog, onako kako treba.

Naravno da treba sebi patike da kupis, prvo to posle sve ostalo. Pitao si, dali smo ti najprijateljskije moguce savete koje smo mogli a sta ces da uradis je na tebi. Mislim da ces takvim razmisljanjem napraviti ne tako dobre kupovine kakve si mogao ali tvoje su pare.
Ako hoces da porosis 20.000 na GF4 i ako ces biti srecan zbog toga samo izvoli, najbitnije je da ti budes zadovoljan :)

Sta mislite o xfx 4890? nije mi bitan DX11 samo da vam kazem... extra je za OC i dobra uopsteno koliko vidim,naravno 1gb verzija jer cu se igrati na vecoj rezoluciji....?

Poslednja izmena:
oko 10-20 vise wati trosi nego 4870,koju sad imam... a izdrzava klokan quad na 3.7Ghz,doduse nisam karticu klokao tad,ranije je drzao 3.6Ghz i 800/1100,tako da mislim da nemam problema...

kao sto si rekao, trosi malo vise nego 4870, a sto se overkloka grafike tice, dobices vecu potrosnju jedino ako dizes voltazu, ali ne neku preteranu,
teraj quad na 3.6 i to je to:)

oko 10-20 vise wati trosi nego 4870,koju sad imam... a izdrzava klokan quad na 3.7Ghz,doduse nisam karticu klokao tad,ranije je drzao 3.6Ghz i 800/1100,tako da mislim da nemam problema...

4890 trosi 190w,ja ne bi na taj lc stavljao ovu kartu,mozda malo preterujem...Uostalom,tvoj izbor,karta je negde u rangu sa GTX260,lepo ce terati sve igre :)

Poslednja izmena:
Izgleda da nema nista od zamena monitora i grafike,moracu postepeno da prodam monitor kad stigne nov,pa onda grafiku za neku jacu... Jel moze neko da vidi jel ima negde xfx 4890 1gb kartica,ali bitno mi je da je xfx,posto mnogo volim xfx :p
ja ne znam mnogo sajtova..

Nazad
Vrh Dno