Šta je novo?

Da li sam siguran sa ovim cpu-om za igranje...i koja graficka?

ziipy

Cenjen
Učlanjen(a)
21.07.2009
Poena
159
imam procesor amd phenom II x4 810 koji radi na 3.0Ghz pritom na 1.24v bez ikakvih problema... Da li je to dovoljno za igranje na 1920x1080 rezoluciji,i da li ce izdrzati novije igrice koje tek izlaze tipa crysis 2 i tome slicno?:wave:

imam procesor amd phenom II x4 810 koji radi na 3.0Ghz pritom na 1.24v bez ikakvih problema... Da li je to dovoljno za igranje na 1920x1080 rezoluciji,i da li ce izdrzati novije igrice koje tek izlaze tipa crysis 2 i tome slicno?:wave:

tvoj proc nije los, ali sobzirom da hoces da igras bas ozbiljne igre i to na full HD rezoluciji, plasim se da ce proc biti "usko grlo"(predpostavljam da ces da menjas i graficku,jer 810 inace lepo gura 4870, mada sa 4870 neces moci da isteras full HD)
ako hoces upgrade moj savet ti je x6 1055t, a grafika 5850 ti je neki minimum za tako ozbiljan gaming

Pa da,menjam grafiku u svakom slucaju za jacu... videcu sta cu da uzmem.. Monitor bi trebalo za neku nedelju da uzmem ako ne i ove cak... tako da znam da ova trenutna kartica je slaba za tu rezoluciju,imam razne kombinacije po glavi sto se tice graficke... A procesor stabilno ide na 3.6Ghz,gurao sam ga tako jedno 2-3 nedelje pa sam osetio da nemam potrebe za tim... tako da ga mogu staviti na toj brzini..

proc ce ti biti problem
meni x4 965 @ 3.8GHz pravi probleme sa 5970,
a tvoj procesor je oko 20% slabiji
proc mora da bude brz da bi rasteretio grafiku,
inace ce sav "teret" snositi grafika i to ces osetiti u igrama

upgrade;)

Ja sam cuo da sto veca rezolucija manje se vidi slabost procesora,a grafika se vise opterecuje... Mada ok,ti si osetio to,iskusio ustvari.... ali recimo da kojim slucajem uzmem 5850 da li ce i dalje biti problem,ili uzmem jos jednu 4870?

Ja sam cuo da sto veca rezolucija manje se vidi slabost procesora,a grafika se vise opterecuje... Mada ok,ti si osetio to,iskusio ustvari.... ali recimo da kojim slucajem uzmem 5850 da li ce i dalje biti problem,ili uzmem jos jednu 4870?

Jaka graficka jednostavno trazi jaci cpu i kod pojedinih zahtevnih igara je itekako izrazeno pa ako si u mogucnosti probaj da zamenis cpu sa nekim novijim quadom koji ce se i bolje klokovati a i na def bi trebao da pruzi bolje performanse. Sto se tice graficke, bolje zameni za 5850 nego da dokupljujes jos jednu 4870. Time ces izbeci vecu potrsonju, zagrevanje kartica, eventualne probleme kod CF skaliranja + sto se 5850 odlicno klokuje, dobro skalira, podrzava dx11, trosi kao upaljac u idleu i sasvim lepo gura igre u HD rez. ;)

non stop zapitkujem nesto,ali jel je i dalje problem ako procesor radi na 3.8Ghz evo sad mi radi na toj brzini,izgleda dobro... probacu Metro da cepam pa javljam...

tacno je da se na velikim rezolucijama manje "vidi" jacina procesora,ali ako ti kaze da mi je sa 5770 crysis warhead (sve na najjace) sa phenomom koci na 15fps-a , a sa i7-860 tek na 8-9 fps. velika je razlika u "platformi" tako da btw, metro mi (sa 5970)
ide usporeno na phenomu sa 20 fps, a na i7 tek oko 15, a sto se grafike tice napajanje ti nece izdrzati 4870 cf, tako da ti je bolja varijanta da uzmes 5850 (mada ni ona nece isterati sve na najjace, ali nece ni moja:wall:)

Ok hvala na pomoci momci... Evo sad malo radio testove ovo ono,na 3,7 radi dobro kolko mi se cini,metro ide glatko,lost planet ide glatko,ali na 3.8 vec igrice ne mogu da se igraju,dobijam onaj poznati "plavi" ekran... U svakom slucaju procesor ne mogu da menjam bas sada,ukazala mi se prilika posto imam neke pare od rodjendana da kupim monitor,jer ovaj mi je suvise mali(19")...

tacno je da se na velikim rezolucijama manje "vidi" jacina procesora,ali ako ti kaze da mi je sa 5770 crysis warhead (sve na najjace) sa phenomom koci na 15fps-a , a sa i7-860 tek na 8-9 fps. velika je razlika u "platformi" tako da btw, metro mi (sa 5970)
ide usporeno na phenomu sa 20 fps, a na i7 tek oko 15, a sto se grafike tice napajanje ti nece izdrzati 4870 cf, tako da ti je bolja varijanta da uzmes 5850 (mada ni ona nece isterati sve na najjace, ali nece ni moja:wall:)

Phenom II X4 965 daje 20fps,a Core i7 860 15fps uz 5970 i istu kolicinu memorije? Dobro dete da li si ti normalan?! :S: X4 965 je u rangu sa Core i7 750 i sa kojim ima priblizne performanse uz prednost 1-3%. Core i7 860 je za par procenata brzi od X4 965 te stvarno ne vidim odakle vadis takva poredjenja? Ako poredis OC-ovani Phenom i Intel-a na default taktu onda si stvarno validan po pitanju poredjenja :d

U testiranju njegovog procesora u smislu igara doticni je davao 2-7 fps manje od X4 920. Ima li smisla da daje pare za nov procesor kad realno jos nema potreba za to? Plus mu preporucujes X6 1055T koji i nije za igranje vec vise stvar trenda (skidam kapu onome ko ga koristi za rendering) i uglavnom daje losije rezultate od X4 Phenom-a kad je rec o igrama. Ono za 5850 stoji,kartica je stvarno dusu dala (mada malo skuplja nego sto bi trebala biti). Inace koktel u smislu kvad/heksa procesor i 5850 bas i nepije vodu sa njegovim trenutnim napajanjem

Cisto sumnjam da ce to napajanje iz 'masine' da ti izgura 4870x2 , jos ako oces OC procesora... Tesko, s obzirom da LC6600GP2 isporucuje relativno skromnih 36 A (max) na +12v grani sto je bitno za napajanje cpu-a i graficke.
Bolje uzmi 5850 kartu posto ona trosi otprilike isto kao i 4870 (~ 160w) u loadu, eventualno klokni taj quad na 3.6-3.7 ghz i to bi trebalo solidno da gura igre u 1920x1080.

mislim da nema smisla da menjas cpu. jednostavno boljitka sa ovom generacijom cpu_a u igri neces mnogo osetiti , po mom misljenju bacanje para uostalom najbolje bi bilo da nam neki sretni vlasink x6 serije proccesora iz prve ruke prenese utiske kako lezi u igrama :p

Nema potrebe da menjas procesor, stavi GeForce GTX 460 ili jos bolje ATI 5850 i radice ti sve bez problema. Pri rezoluciji 1920x1080 procesor nema veliki uticaj, osim ako nisu SLI ili Crossfire sistemi sa veoma brzim kartama. Phenom X6 je bacanje para, jer nema dobitka u performansama u igrama, on je namenjen za video enkoding i 3D rendering.

kao sto su ti rekli, uzimaj 5850 i pici

****te ala ste natripovali coveka ..... opusti se proc ti je dovoljan za neki buduci period .... samo kupi neku normalnu grafiku i sve ce lepo raditi.

tvoj proc nije los, ali sobzirom da hoces da igras bas ozbiljne igre i to na full HD rezoluciji, plasim se da ce proc biti "usko grlo"(predpostavljam da ces da menjas i graficku,jer 810 inace lepo gura 4870, mada sa 4870 neces moci da isteras full HD)
ako hoces upgrade moj savet ti je x6 1055t, a grafika 5850 ti je neki minimum za tako ozbiljan gaming

Vidi ja sa 4830 teram igre u full HD .... ne znam ko te laze da ti treba 5850 za to ..... pazi mozda za neke najnovije nadrkane igre .... sa ukljucenim AA i AF na max pa .... da onda nece raditi ali mu ponovo nece proc biti problem nego grafika ukoliko ne uzme ispod 5850 .... s tim sto je to mozda 10% igara.

Vidis ... ja npr ne igram ni jednu od njih :) glupe su mi, a znam jos bar 30 ljudi u mom fazonu :)

Poslednja izmena:
Phenom II X4 965 daje 20fps,a Core i7 860 15fps uz 5970 i istu kolicinu memorije? Dobro dete da li si ti normalan?! :S: X4 965 je u rangu sa Core i7 750 i sa kojim ima priblizne performanse uz prednost 1-3%. Core i7 860 je za par procenata brzi od X4 965 te stvarno ne vidim odakle vadis takva poredjenja? Ako poredis OC-ovani Phenom i Intel-a na default taktu onda si stvarno validan po pitanju poredjenja :d

U testiranju njegovog procesora u smislu igara doticni je davao 2-7 fps manje od X4 920. Ima li smisla da daje pare za nov procesor kad realno jos nema potreba za to? Plus mu preporucujes X6 1055T koji i nije za igranje vec vise stvar trenda (skidam kapu onome ko ga koristi za rendering) i uglavnom daje losije rezultate od X4 Phenom-a kad je rec o igrama. Ono za 5850 stoji,kartica je stvarno dusu dala (mada malo skuplja nego sto bi trebala biti). Inace koktel u smislu kvad/heksa procesor i 5850 bas i nepije vodu sa njegovim trenutnim napajanjem

izvinjavam se ako sam nesto "izvrnuo iz konteksta" naravno da nisam testirao to u jednoj sceni, metro je pun zahtevnih scena, cisto sam naveo cinjenice u razlicitim scenama(stoji da je i7 mnooogo mocniji od phenoma 965, gde mi koci sa i7, sa phenomom se jedva krecem:)). samo hocu da mu objasnim razliku izmedju procesora u gamingu (karta mi je 5970!)
a sto se x5 1055t u igrama tice, ja sam snjim prezadovoljan.kad sam ga Oc na 4GHz, sve je letelo tako da se ne slazem sa tobom po tom pitanju(arhitektura je ista kao na x4 samo su dodata jos 2 jezgra i manji su klokovi pa mozda su zato slabiji na default-u)

****te ala ste natripovali coveka ..... opusti se proc ti je dovoljan za neki buduci period .... samo kupi neku normalnu grafiku i sve ce lepo raditi.

Vidi ja sa 4830 teram igre u full HD .... ne znam ko te laze da ti treba 5850 za to ..... pazi mozda za neke najnovije nadrkane igre .... sa ukljucenim AA i AF na max pa .... da onda nece raditi ali mu ponovo nece proc biti problem nego grafika ukoliko ne uzme ispod 5850 .... s tim sto je to mozda 10% igara.

Vidis ... ja npr ne igram ni jednu od njih :) glupe su mi, a znam jos bar 30 ljudi u mom fazonu :)
coveku treba karta da igra crysis 2 i ostale najnovije igrice na max.to nece postici ni sa 5850cf ali ako hoce pristojno da odigra najnovije naslove....

Pusti sta ti pricaju. Bilo koji quad ti je dovoljan sasvim, ja kad ti kazem. Dual core bi ti bio usko grlo, quad ne. Mozes ga clockovati, tu samo mozes dobiti.
Sto se grafike tice, ne uzimaj 4870x2. Uzasan je potrosac, greje se kao luda. Uzmi ili 5850 ili 460-ku i bices miran na HD-u. Neces bas svaku igru moci na max detaljima da igras ali uvek mozes da namestis da ok radi.
Sto se tice igara koje su toliko zahtevne da traze 600e da se ulozi u graficku... Nemoj ni da igras ta neoptimizovana g*vna, ima gomila drugih dobrih igara i boljih ;)

5850 slobodno ili GTX460.
Ono sto rhher pise... Covek gubi polako veze s realnoscu i lupa... Sve ispod 1200e ispada sra**e.
To sto kaze da ce ti procesor biti usko grlo nije istina. Bilo koji quad ti je dovoljan i bices sa svojim miran. U slucaju da pravis neki SLI ili Crossire onda bi te mozda malo kocio procesor. On ti je dao slucaj sa 5970 koja je dvojezgrena graficka pa misli da ce to tako stalno, malo se preracunao ali nemoj da te plasi.
Samo se opusti, Ok ti je masina ;)

ostavi taj procesor ,on ti sigurno nece biti usko grlo ...pusti te stupidarije.
Ako ti je bas bitan crysis 2 , ne brini se ,igraces ga sa 5850 sa odlicnim setovanjima na full hd rezoluciji ...to ti kazem zato sto je igra odlicno optimizovana (bar tako kazu mentoli iz crytek-a ) i da ne treba da bude zahtevnija od prvog crysisa ,sto je u neku ruku i moguce ,s obzirom da su se i najjace karte mucile sa tom igrom (neoptimizovano go*no) ...ako bas i bude zahtevnija ,to ce biti nekih 10-15% ,tako da ces moci da se opustis sto se te igre tice ...

juri samo grafiku da nadjes i uzivaj.

hm kada ste vec oko igara pomenuli ste metro - koliko je dobra - toliko i neoptimizovan games (mada sam ga odavno zavrshio) mozda za to vreme izasao i neki patch i za njega pozz

Neeeeee... Nije da imam nesto konkretno protiv analognih monitora ali to vise ne treba uzimati.
Ako menjas idi na 24" pravo, nemoj tako na po malo, mala je razlika u velicini. Odusevices se sa 24-om. Jeste malo skuplja ali vredi razlike. Bolje sacekaj malo s kupovinom nego da kupujes prevazidjene stvari. To je moj rezon, mozda nekada kosta malo vise ali ja se makar nikada nisam pokajao.

ja imam oko 14 hiljade dinara,od rodjendana.. Ako sad ne kupim ovo kupicu nesto drugo ili cu ih potrositi postepeno,takav sam... Vise para od toga nemam,a dvi monitori su skupi... Cak sam i razmisljao da kupim ginius 6000 za muziku,znaci dovoljno mi je samo da se predomislim ili da cujem neku dobru house pesmu.... :p

sacuvaj te pare ,dodaj jos par hiljada i uzmi GTX 460 graficku ali sa 1gb vrama ...to ce da ti garantuje igranje u full hd jos neko vreme

@sto se crysisa tice ,ja ne kazem da se karte muce ,nego da su se mucile ...proslo vreme ...

danas ces sa svakom kartom iznad 100e (nova/polovna) da se naigras crysisa u sasvim pristojnim podesavanjima

Vrh Dno