imam procesor amd phenom II x4 810 koji radi na 3.0Ghz pritom na 1.24v bez ikakvih problema... Da li je to dovoljno za igranje na 1920x1080 rezoluciji,i da li ce izdrzati novije igrice koje tek izlaze tipa crysis 2 i tome slicno?:wave:
Ja sam cuo da sto veca rezolucija manje se vidi slabost procesora,a grafika se vise opterecuje... Mada ok,ti si osetio to,iskusio ustvari.... ali recimo da kojim slucajem uzmem 5850 da li ce i dalje biti problem,ili uzmem jos jednu 4870?
Ja sam cuo da sto veca rezolucija manje se vidi slabost procesora,a grafika se vise opterecuje... Mada ok,ti si osetio to,iskusio ustvari.... ali recimo da kojim slucajem uzmem 5850 da li ce i dalje biti problem,ili uzmem jos jednu 4870?
tacno je da se na velikim rezolucijama manje "vidi" jacina procesora,ali ako ti kaze da mi je sa 5770 crysis warhead (sve na najjace) sa phenomom koci na 15fps-a , a sa i7-860 tek na 8-9 fps. velika je razlika u "platformi" tako da btw, metro mi (sa 5970)
ide usporeno na phenomu sa 20 fps, a na i7 tek oko 15, a sto se grafike tice napajanje ti nece izdrzati 4870 cf, tako da ti je bolja varijanta da uzmes 5850 (mada ni ona nece isterati sve na najjace, ali nece ni moja:wall![]()
tvoj proc nije los, ali sobzirom da hoces da igras bas ozbiljne igre i to na full HD rezoluciji, plasim se da ce proc biti "usko grlo"(predpostavljam da ces da menjas i graficku,jer 810 inace lepo gura 4870, mada sa 4870 neces moci da isteras full HD)
ako hoces upgrade moj savet ti je x6 1055t, a grafika 5850 ti je neki minimum za tako ozbiljan gaming
Phenom II X4 965 daje 20fps,a Core i7 860 15fps uz 5970 i istu kolicinu memorije? Dobro dete da li si ti normalan?! :S: X4 965 je u rangu sa Core i7 750 i sa kojim ima priblizne performanse uz prednost 1-3%. Core i7 860 je za par procenata brzi od X4 965 te stvarno ne vidim odakle vadis takva poredjenja? Ako poredis OC-ovani Phenom i Intel-a na default taktu onda si stvarno validan po pitanju poredjenja :d
U testiranju njegovog procesora u smislu igara doticni je davao 2-7 fps manje od X4 920. Ima li smisla da daje pare za nov procesor kad realno jos nema potreba za to? Plus mu preporucujes X6 1055T koji i nije za igranje vec vise stvar trenda (skidam kapu onome ko ga koristi za rendering) i uglavnom daje losije rezultate od X4 Phenom-a kad je rec o igrama. Ono za 5850 stoji,kartica je stvarno dusu dala (mada malo skuplja nego sto bi trebala biti). Inace koktel u smislu kvad/heksa procesor i 5850 bas i nepije vodu sa njegovim trenutnim napajanjem
coveku treba karta da igra crysis 2 i ostale najnovije igrice na max.to nece postici ni sa 5850cf ali ako hoce pristojno da odigra najnovije naslove....****te ala ste natripovali coveka ..... opusti se proc ti je dovoljan za neki buduci period .... samo kupi neku normalnu grafiku i sve ce lepo raditi.
Vidi ja sa 4830 teram igre u full HD .... ne znam ko te laze da ti treba 5850 za to ..... pazi mozda za neke najnovije nadrkane igre .... sa ukljucenim AA i AF na max pa .... da onda nece raditi ali mu ponovo nece proc biti problem nego grafika ukoliko ne uzme ispod 5850 .... s tim sto je to mozda 10% igara.
Vidis ... ja npr ne igram ni jednu od njihglupe su mi, a znam jos bar 30 ljudi u mom fazonu
![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari