Šta je novo?

Da li sam ja to kupio koriscen Droid Monster A20???

zolee

Cenjen
Učlanjen(a)
01.02.2014
Poena
159
Stigao mi je upakovan i dobro zasticen u neki sundjer.
* Fizicki utisak
- Spoljni deo kutija ima onaj jezicak koji je pocepan sa jedne strane a svi ivice su guzvane.
- Kada se izvuce spoljna kutija, ona unutrasnja u kojoj je droid i ona je isto cepana i guzvana. Ko da je jedno 50 puta pakovana kutija.
- Droid je prasnjav.
- Kesica u kojoj je napajanje je bilo poluzalepljeno. Ostatak samolepljive trake je uvrnut i osusen.

* Ukljucio uredjaj i na njemu nema niceg od programa.
- Dole na dockbaru je brosewer, galery, uhd, music, slink, file manager, shop, settings.
- Desktop je potpuno prazan.
- Nema nikakvih domacih aplikacija sto bi trebalo da dodje sa fabrickim softwerom.
Kada sam otisao na app tamo ima 5 programa pod downloaded (flash player, airpin, calendar, wifi connected library i youtube)!
Pod app/all samo izlista ove sto su downloadovane + android keyboard.
Nikad jos nisam kupio nov android fon koji ima programe pod downloaded... (mozda ovde treba tako sta ja znam...)
Ovo mi deluje kao uredjaj kojem je rom promenjen na lite verziju - znaci nije fabricki rom.

Sve ovo mi budi opravdanu sumnju da mi je od zvanicne prodavnice (da je jos uvek ne imenujem) uvaljen koriscen proizvod.

Jel moze neko ko je kupio isto ovo da mi opise u kakvom je stanju bio njihov droid, sta im je stiglo od programa?

Poslednja izmena:
Svaki uređaj se pre isporuke vadi da se prekontroliše sadržaj pakovanja,da se ubaci papirnato uputstvo i da se se ubaci CD.Neke su vađenje jos jednom da se slučajnim uzorkovanjem proveri ispravnost uređaja a neke su vađene i po treći put gledajući unazad ako je carina vršila isto tako slučajnim uzorkovanjem kontrolu robe odnosno da li je sertifikat ratela odgovarajuć sa onim što se nalazi u kutiji.

Sve kutije su jako mekane i osetljive su na transport i na vađenje stvari unutar druge kutije jer je prostor unutar druge kutije knap za sve što se nalazi unutra, to je izričito napomenuto magacionerima jednog lanca podavnica koji ih prodaje da se obrati pažnja na to.

Prašina nije pršina već su u pitanju veoma sitni komadići kartona nastali prilikom proizvodnje kartonske amabalaže.Ti komadići su bele boje i na crnoj matiranoj Stealth boji od uređaja deluju kao prašina.

Kesice od napajanja se ručno zatvaraju u fabrici i to nije robot pa da se svaka zalepi identično.Iskreno kesica za napajanje nije ni potrebna bolje da su u kesicu stavili uređaj da bude bez"prašine"

Verzija koju ste dobili je verovatno najnovija "Lite Verzija" sa minimalnim brojem aplikacija sa dodatom funkcijom "Mouse"Moda i sa modifikovanim display podešavanjem u smislu da je na nekim televizorima nakon promene hdmi ulaza dolazilo do promene umemorisane rezolucije pa je na zadnjoj verziji sve to ubačeno.To se može proveriti ako odete u setovanja pa bout box i pogledajte koji je datum.Svi romovi su fabrički ,isključivo pravljeni za njega i svaki ima svoj datum i razlog zašto je napravljen odnosno šta je promena u odnosu na prethodnu verziju.
Prve verzije su imale relativno zahtevan desktop sa jako puno programa ,sve naredne isporuke od februara će imati isključivo lite verziju.

Niti jedan nov automobil nema 0 km jer se nešto mora isprobati i proveriti pre prodaje.

Poslednja izmena:
Ne bih da budem grub, ali kakva je ovo komercijala? To nije dozvoljeno na forumu.

Kao prodavac da odgovara kupcu u mail-u...

Neki se na forum učlane samo zbog besplatne reklame :)

Kul je sve to, ali onda treba istraživati da li je neki odgovor realno korisničko iskustvo, ili se priča iz ugla prodavca, što ne bi smelo da bude dozvoljeno na ovom forumu.

Dragoljube, iskoristi svoj VIP status, traži ban ,)

A neki se učlane samo da uživaju u pakosti bez da bilo kome išta pomognu u životu.Nigde nema ama baš nikakve reklame ima samo pakosti i ljudske zlobe,što bi premijer rekao tradicionlan Srpski običaj;)

Poslednja izmena:
Nemoj da nas shvatiš pogrešno, u lokaciji imaš Droid Monster A20, to je poprilično čudno...

Još ovo persiranje "Verzija koju ste dobili je..." još jedan pokazatelj da se formalno obraćaš nekom ko je kupio taj proizvod, pa se braniš zašto je stigao takav kakav jeste.

Pa šta treba u lokaciji da imam,šporet smederevac.Ono što koristim to sam i napisao.Persirao sam mu jer čoveka prvi put vidim na forumu jer to nešto jako strašno.

Hoćeš reći da ne prodaješ to? :S:

Nemam ja niti bi iko trebalo da ima nešto protiv toga da se neko bavi prodajom. Ali shvataš problem - neko pita šta da kupim, šta je bolje, ovo ono, ne mislim na ovo konkretno, bilo šta, monitor, tv, napajanje, GPU.. i onda dodje neki prodavac i savetuje da je sve krš osim toga što on prodaje.

To je isto ok, ako se zna da je on prodavac pa nije objektivan. Ali ne može da se krije kao običan korisnik koji eto daje dobronamerne savete.

Ne znam šta tu nije jasno, a i nije ništa lično, nego princip..

Registrovao sam se ne iz zlobe nego da bih trazio rutovanu verziju rom-a u drugom topiku.
Sa razlogom nisam spominja prodavca jer necu nikoga da blatim pogotovo ako nisam potpuno siguran.

Ono sto me interesuje i zasto sam otvorio topik je iskustvo drugih kupaca ovih uredjaja i to je to. Nikakva zloba ili bilo sta.
Ako vecini stize tako onda ok. Al, ja takvu kutiju u zivotu nisam video.... omg! :)
Covek na ovim prostorima ima razvijen uslovni refleks za prevaru.
Ubijena kutija + prasnjav uredjaj + softwer nije kako je opisan i naravno da pomislimo na uvaljivanje polovnog proizvoda.

Sto se tice prodavnice - na njihov predlog dogovorili smo vracanje uredjaja i novca o njihovom trosku. Tu su bili korektni i to je reseno. tj., bice reseno od nedelje.

Uredjaj - preporuka sto se mene tice.
Bacio sam na njega mkv 720p, 1.5 giga za sat vremena videa. Video svremena na vreme gubi A/V sinhronizaciju na mom laptopu (dual 1.6Mhz Celeron, 6GbRam) a droid ga je odradio samo tako.
Prikacio sam ga na obican TV. Slika je skroz upotrebljiva, pogotovo za video.
Spoljni HDD je prepoznao bez problema.
Hocu reci, za kratko vreme sto sam ga ukljucio pokazao se veoma dobro i sto se samog uredjaja tice zadovoljan sam.
Ne znam kako bi radio za vece fajlove ali ja vece fajlove ni ne koristim a i nece mi biti potrebni posto ovo ide da radi na obican TV.

Od uredjaja nisam odustao. Kupujem ga negde drugde.

Poslednja izmena:
Vrh Dno