Šta je novo?

Da li posustaje napajanje???

Pilence

Čuven
Učlanjen(a)
21.09.2000
Poena
609
Vrednosti su kao na prilozenoj slici.
Napajanje je DTK 300W.
Tera:
- Asus CDRW
- Teac 40x
2x Maxtor DiamondMax 8+
Ventilatorce na cipset
Ventilator na Radeon 9600NP
2x80mm fan

...

Kazi ti meni Pilence sta te brine, onaj napon na 3,3 ili 12 ,ovaj na 12 je u granicama normale dok je ovaj od 3,3 malo nizi ,znas mnoge ploce i komponente prikacene na ovo napajanje mogu da uzrokuju pad na 3,3v. Trebao bi da probas ovo napajanje na nekoj drugoj masini kako bi se uverio da je 3,3 na 3,15.

Re: ...

lucky2001 je napisao(la):
Trebao bi da probas ovo napajanje na nekoj drugoj
masini kako bi se uverio da je 3,3 na 3,15.

Na zalost napon jeste 3.12 a onaj drugi je 11.65 izmeren unimerom.
Inace napajanje je staro 3 godine. cheers

Pa vrednosti jesu malo nize ali mislim da su jos uvek u granicama normale. Mozda bi trebalo da obratis paznju na dodatno hladjenje napajanja jer ovo zna da pomogne komponentama da ostanu hladne i da daju bolje napone.

Meni se zbog pregrevanja napajanja par puta gasio racunar, a naponi su mi bili slicni tvojima.

Ukoliko ti je napajanje davalo i ranije takve vrednosti onda bi to trebalo da bude to. Ipak probaj da ga nekako dodatno hladis i da vidis da li se naponi povecavaju (stavi jedan ventilator u kuciste ispred napajanja, npr.)

Ima jedan 93x93 ventilator na stranici iznad procesora koji duva prema unutra, a odmah do napajanja - izmedju njega i cd-a je jedan 80x80 koji izvlaci vazduh napolje. Naravno oba su zasticena resetkicama i dvostrukim fatelinom ( filtar koji ide u aspiratore ). Jedino da aktiviram i treci koji je na prednjoj ploci kucista. Ali se plasim da ce onda naponi biti jos slabiji.

a jesi li probao da poskidas te filtere. Imao sam ih i ja pa mi se komp vise grejao nego ranije. Probaj da ih skines jer ti oni smanjuju protok vazduha. Tadaventilator vuce vise snage da bi se vrteo i vuce vise struje.

Probaj bez njih pa javi sta je i kako je.

Vrh Dno