Šta je novo?

da li postoji neki software kompresor AUDIO signala???

massive

Čuven
Učlanjen(a)
22.09.2002
Poena
619
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Optički internet
pozdrav,
dakle zanima me da li postoji neki software kompresor nivoa audio signala. znate da na radio stanicama postoje uredjaji koji se upravo zovu kompresori i koji limitiraju izlaz u etar. znachi da sve sto se pushta (klasican audio CD, mp3 sa kompjutera, wav itd.) zvuchi jednako glasno.
Da li postoji tako neshto u software varijanti, za PC, odnosno za zvuchnu karticu SB LIve ili slichnu, ili mozda neka zvucna karta koja ovo ima u sebi?
znam za program Gain mp3 koji vrsi ujednacavanje glasnoce mptrojki, ali meni treba nesto sto radi REALTIME.
:,,:

Instaliraj AC3Filter (ac3filter dot sourceforge dot net), on (bi trebalo da) ima real-time normalizaciju...

massive je napisao(la):
pozdrav,
dakle zanima me da li postoji neki software kompresor nivoa audio signala. znate da na radio stanicama postoje uredjaji koji se upravo zovu kompresori i koji limitiraju izlaz u etar. znachi da sve sto se pushta (klasican audio CD, mp3 sa kompjutera, wav itd.) zvuchi jednako glasno.
Da li postoji tako neshto u software varijanti, za PC, odnosno za zvuchnu karticu SB LIve ili slichnu, ili mozda neka zvucna karta koja ovo ima u sebi?
znam za program Gain mp3 koji vrsi ujednacavanje glasnoce mptrojki, ali meni treba nesto sto radi REALTIME.
:,,:
Ako imaš Live! instaliraj kX drajvere.
U kxDSP dodaš efekat APS Compressor i vežeš ga gde već hoćeš na dijagramu.

Od prve Live! pa sve do Audigy2 EAX softver podrzava SVM (smart volume control). Negde se ukljucuje u EAX konzoli pod specijalnim efektima ... negde u Creative Media Player-u a sve u zavisnosti od verzije softvera. Uglavnom sluzi za normalizaciju jacine zvuka na neku vrednost tj. kada ga koristis sve pesme cujes podjednako jako bez obzira na to koliko je koja "glasna".

ljudi hvala vam na odgovorima, pokusacu da sve odradim pomocu kX drivera. ako ne budem uspeo, moracu opet da smaram.

Nazad
Vrh Dno