Šta je novo?

Da li poslodavci prave razliku izmedju fakulteta

@kUdtiHaEX tacno tako ali problem da bi se resio on prvo mora da se prihvati a toga u nasem drustvu NEMA...
Takodje fakulteti moraju imati podrsku jacih preduzeca bilo ona privatna ili drustvena bez te podrske ja mislim da 90% fakulteta nemoze obezbediti "kvalitetnu" prahu a tu su vec krivi nasi "biznesmeni"

Ima tu previse faktora... Prvi faktor su roditelji - "samo ti uci i zavrsi fakultet pa ces posle lako naci posao" je prva zabluda vecine novopecenih studenata. Takvih primera znam jako mnogo...

Ruku na srce, znam i one koji su zahvaljujuci, pre svega, velikom licnom angazmanu sa strane uspeli da naprave nesto od sebe i za koje nada jos uvek postoji :)

Da se zaista u većem procentu zapošljavaju diplomci sa završenim državnim fakultetom, potvrdilo je i istraživanje sajta “Infostud”. Po ovom istraživanju, šest meseci nakon diplomiranja posao nađe 23 odsto onih koji su završili državni fakultet, a samo 16 odsto sa privatnih fakulteta.
Miroslav Miletić, direktor “Bambija”, potvrđuje da pri zapošljavanju novih kadrova, pogotovo bez iskustva, prednost daje onima sa diplomom državnog fakulteta. Iskustvo je pokazalo da ovi kandidati imaju bolje početne rezultate u poslu.
Privatni fakulteti imaju izraženiju orijentaciju na praktično iskustvo, ali iz nekog razloga kvalitet kadrova, koji odatle dolazi i dalje je slabiji od onog sa državnih - kaže Biljana Duković, direktor Sektora za ljudske resurse u kompaniji “Delta”.

Ceo tekst je ovde: http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/256852/Poslodavci-vise-cene---diplome-drzavnog--fakulteta

jeste, ali pre svega treba odluciti da li obrazovanje sluzi da bi se neko obrazovao i/ili rangirao u odnosu na drugog. cini mi se da bi bilo previse komplikovano imati diplomu "grupni popodnevni pravnik (koji bas i ne voli procesno pravo)" ako bi napravili model o kakvom prica autor i koristili ga za rangiranje. a ako ne bi bilo bi puno posla oko smisljanja nove metrike i bojim se da bi se vratili na standardizovane testove. zato se ide na intervju, pa ako poslodavac ima pameti ugrabice nekog ajnstajna pre nego sto se ovaj proslavi, bez obzira na diplomu. ali ce i da olaksa sebi tako sto ce da obrati paznju na diplomu.
na kraju ce trziste, kao sto i treba, da odluci koja je politika bolja. steta samo sto kod nas nema trzista, pa ti se isplati da drzis kuma *****a kao direktora jer ces neuporedivo vise da zaradis na nekakvoj mutljavini nego time sto ces da zaposlis nekog sposobnog.

Nazad
Vrh Dno