Šta je novo?

Da li ovo bi radilo?

petx

Cenjen
Učlanjen(a)
15.06.2009
Poena
154
Razmisljam da uzmem neki novi LCD TV i sada imam jednu malu nedoumicu. Naime planiram da uzmem TV koji ima USB portove na njega. E sada, imam eksterni USB hard disk na koji imam povecu kolekciju na full HD filmova u MPEG4 format. Dali TV bi citao ovaj hard disk i mogao da pusta ove filmove? Ovo pitam jer vecina TV koji mogu da si dozvolim imaju MPEG2 tjunere a predpostavljam da tjuner radi dekodiranje na filmu? Dali uopste ovo igra nekakvu ulogu?

Sa druge strane mogu da uzmem daleko jeftiniji TV koji nema USB portova na njega i da uzmem DVD player (najverovatnije Philips DVP-3360) koji se povezuje preko HDMI na TV i radi neki upscaling na sliku ali u isto vreme ima ima USB portove na njega na koje planiran da priklucim ovaj eksterni hard disk.

Dali ovo uopste moze da funkcionira?

Koja varijanta e bolja?

Poslednja izmena:
USB na TVu je mislim prvenstveno za slike, eeeventualno muziku... nema sanse da cita filmove sa eksternog HDDa

ovo sa DVD player-om bi trebalo da radi bez problema, samo gledaj da podrzava USB 2.0 protokol, da ne moras da se majmunises sa dodatnim napajanjem...

Na TV-u USB sluzi samo za gledanje slika ili da ih stavis i da se vrte...
Obrati paznju na DVD, zato sto kod mene na Sony DVD i HDD, USB sluzi samo za pustanje muzike...

Baziraj se na mkv kao svi, kupi xtreamer ili popcorn i uzivaj :)

Ili B650 i jos brdo modela.

mozes neki od philips playera kao sto si rekao, ali racunaj da oni pustaju samo mp3, slike i mpeg4 (divx) preko usba, sto ce reci od hd materijala nista, i mpeg2 (dvd) je takodje problematicno pustiti sa usba tih playera, moguce je uz petljanje da pustis .vob direktno, znaci bez menija dvd-a.

Poslednja izmena:
Ovo pitam jer vecina TV koji mogu da si dozvolim imaju MPEG2 tjunere a predpostavljam da tjuner radi dekodiranje na filmu? Dali uopste ovo igra nekakvu ulogu?

mpeg2 dvb tuner nema nikakve veze sa kodiranjem videa koji se pušta preko usb-a, a koliko znam biće 100 procentno beskoristan i za gledanje programa uopšte kad se pređe na mpeg4. tako da tu možeš odmah da otpišeš bilo koji jeftiniji tv sa digitalnim tunerom i odeš odmah na analogni.
ono što tebi treba ima npr. LG-jeva LH7000 serija, samsung B6xx, i samsungove stare A7xx i A8xx serije. zajedničko ovim televizorima je da su žešće skupi i da nijedan nema DTS podršku pa tako nema ni zvuka kod 99% HD ripova(čuo sam da konvertovanje u stereo retko kad uspe kako treba).
uzmi neki najobičniji LCD 32-37" i uštedi 250e za popcorn, veruj mi isplatiće se čim pustiš prvi film :D. neću namerno da preporučujem marku tv-a, jer se moja ubeđenja razlikuju od ovih što vole Sam....

neću namerno da preporučujem marku tv-a, jer se moja ubeđenja razlikuju od ovih što vole Sam....

Sad cu da zvucim malo bezveze ali ti bi preporucio nekome Toshibu iako to mozda nije najbolji izbor marke? Za tebe bi ispadalo da zbog toga sto imas Tosh i zato sto ti se svidja da je najbolji.Mozda ces pomisliti da je ista situacija i kod mene ali ja gledam cinjenice, a cinjenica je da je samsung trenutno najbolji. Kao sto rekoh Toshiba je iza samsunga i sonyja.

"Ovi sto vole Samsung" imaju osnovu da ga vole i preporucuju kao najboljeg proizvodjaca, sto ne bih mogao da kazem za toshibu.

nisam toshibu ni spominjao samo zato što kod nas nema onih pravih novih modela. uveliko smo u 2009-oj i više nema svrhe preporučivati nikome model koji ja imam pošto je sa početka 2008.

Ok. Isao sam u prodavnicu da sam isprobam dali uopste moze neki TV da prepozna HDD na USB i da pokrene te HD ripove i nijedan nije uspeo. Nakon ovo izbor mi se prosirio (znaci je jurim vise MPEG4 tjunere i USB) a sa tim i probleme sa koje se susretam. Sada mogu da se zadovolim i sa neki entry level model.

Znaci sada trebaju mi savete u vezi goleminu, rezoluciju i marku?

1. Koju goleminu na TV da odaberem?
Gledacu televizuju sa odalecenosti od 3.5m do 4m.

2. Koja rezolucija? Dali da bude 720p ili 1080p?
Sada imam analognu kabelsku televiziju, a od septembar moguce je da se prebacim na digitalnu. E sada i ova digitalna televizija nije HD. To je ustvari obicnu rezoluciju koja se prenosi po digitalni put. E sada za da mogu da gledam ovu televiziju dobijam i neki konvertor koji se spaja preko HDMI ulaz na TV. Ovakav nacin praktikuju svi TV provajderi od lokalni do nacionalni kao T-Home. Znaci stvarnu HD televiziju ne ocekujem da bude dostupna u naredni 2-3 godine.

3. Koja marka da odaberem? Koja je best buy?
Do sada imam veoma pozitivno iskustvo sa Sony, ali kada sam pogledao svi TV aparati u marketu Sony nije mi delolovao prosecno u rangu sa ostale marke ali je skuplji oko 100eur. Izgleda da i Sony nije vise ono sto je nekada bio. Od druge strane Philips mi je delovao kao najbolja kupovina. Koje su vase preporuke?

Ok. Isao sam u prodavnicu da sam isprobam dali uopste moze neki TV da prepozna HDD na USB i da pokrene te HD ripove i nijedan nije uspeo. Nakon ovo izbor mi se prosirio (znaci je jurim vise MPEG4 tjunere i USB) a sa tim i probleme sa koje se susretam. Sada mogu da se zadovolim i sa neki entry level model.

Znaci sada trebaju mi savete u vezi goleminu, rezoluciju i marku?

1. Koju goleminu na TV da odaberem?
Gledacu televizuju sa odalecenosti od 3.5m do 4m.

2. Koja rezolucija? Dali da bude 720p ili 1080p?
Sada imam analognu kabelsku televiziju, a od septembar moguce je da se prebacim na digitalnu. E sada i ova digitalna televizija nije HD. To je ustvari obicnu rezoluciju koja se prenosi po digitalni put. E sada za da mogu da gledam ovu televiziju dobijam i neki konvertor koji se spaja preko HDMI ulaz na TV. Ovakav nacin praktikuju svi TV provajderi od lokalni do nacionalni kao T-Home. Znaci stvarnu HD televiziju ne ocekujem da bude dostupna u naredni 2-3 godine.

3. Koja marka da odaberem? Koja je best buy?
Do sada imam veoma pozitivno iskustvo sa Sony, ali kada sam pogledao svi TV aparati u marketu Sony nije mi delolovao prosecno u rangu sa ostale marke ali je skuplji oko 100eur. Izgleda da i Sony nije vise ono sto je nekada bio. Od druge strane Philips mi je delovao kao najbolja kupovina. Koje su vase preporuke?

Minimum je tebi 40 inca. Najbitnije nam nisi rekao a to je koliko si para spreman da potrosis na tv. Da li ce kablovska biti glavna stvar koju ces gledati na televizoru? Ako jeste, predlazem ti plasmu i to panasonic X10. 42 inca ili 50 inca ako imas dovoljno para. Nebih sad da ti namecem plasmu pa cu ti predloziti i modele lcd-a. Lcd samo za gledanje kablovske i nije najsrecnije resenje jer losije skalira SD materijal od plasme. Ispod samsungove serije 5 ne bih ti preporucio da ides, ne zbog toga sto je full hd, vec zbog ostalih stvari. Sledeci i skuplji izbor bi bila samsungova serija 6, ali dok mi ne kazes budzet ne znam da li mogu da ti je savetujem.

Vrh Dno