Šta je novo?

Da li overklokujete?

Uvek... 🙂 i kod komsije i kod burazera... gde god moze...

KOd mene trenutno oc cpu na 2,6 ;mem. na 520MHz i graficka na 420/640 🙁 (nece dalje)

DARK SIDE je napisao(la):
Overclock-ovao sam CPU ali bez dizanja voltaze.Nema potrebe da mi presler radi brze od 3800mhz.Overclock-ovanje drastichno skracuje vek matichne ploche ukoliko se dize voltaza.Stradaju elektroliti.

mislis, nece da radi 10 nego 5 godina? :d
a za to vreme se promeni bar 5 ploca 🙂

Pa naravno, sto da ne kad moze.
Sempron 2300 32bit:
default 1583 1.6V,
every day 1900 1.6V,
benchmark 2100 1.75V, mem 442 2.8V
ATI 9600se:
default klokovi su 324/400.
Iz Omega drivera sam podesio da klok u 2D okruzenju (filmovi i sve ostalo) bude 162/200 a za 3D okruzenje (igre) 515/630. Jos da napomenem da se sve promene klokova za grafiku odvijaju automatski.
Omega drivers rules!!!

Konstantno sve clockovano i modovano!!! Znaci: CPU, MB, Mem i grafika... Jedno vreme za probu i monitor 😉 Doduse nije to moja ideja, neko se setio pre.
Ovo mi je druga konfa po redu (uz stalnu promenu komponenti) koja nije osetila default NIKADA!!!

Zasto overklokujete grafichku samo kad se igrate kada svakako u desktopu ima svoj spushteni klok koji nema veze sa onim koji je u 3d rezimu?

evo vec 2 godine rock stable FSB200, Barton 2.2GHz, grafika kako se koja ubode tako se klokne... ali nikad necu prezaliti bivsu graficku R9800PRO sa 350MHz GPU na 475MHz ... sa stock qlerom... ehhh

da uvek.odkako sam uzeo procesor celeron d 2.66istog momenta je klokovan i radi mi na 3.6 vecokoi 16 meseci koliko ga i imam.graficka takodje.asus 9550ge sa 250/400 na 460/280.

OC CPUa sa 3.0 na 3.6,grafika jok,nju sam OCovao ranije kad sam imao vremena za igranje igrica...

Ji 4Tze je napisao(la):
mislis, nece da radi 10 nego 5 godina? :d
a za to vreme se promeni bar 5 ploca 🙂
5 godina???maksimum 2 godine(zavisi od sati rada)....video mnogo puta(npr.epox)

intel celeron d [email protected] (code name: prescott);
5200Ultra 250/405 @ 266/466 (skoro sam skinuo fan sa nje, pa sam morao da je spustim...)
@va_milos koji kuler imas na proc.?

DjoleNS je napisao(la):
Zasto overklokujete grafichku samo kad se igrate kada svakako u desktopu ima svoj spushteni klok koji nema veze sa onim koji je u 3d rezimu?
Nema svaka kartica tako nesto, samo ove novije.

Ok al zashto onda uopste klokovati neku matoru grafiku kad ionako slabo radi a josh slabija vajda od OC u korist boljeg igranja bilo koje novije igre..

Uglavnom ne. Mrzi me da se cimam, a i potrebe mi to ne zahtevaju

Duke Nukem je napisao(la):
Uvek... 🙂 i kod komsije i kod burazera... gde god moze...
hahahahha moj covek, ja klokujem sve sto mogu(trenutno zbog nestabilnosti sistema prouzrokovano losom memorijom nisam u stanju)graficku,memoriju,proc

Proc sa 1.6 na 2.2, a vga samo za igre...
Ne mogu da stanem, ako ce da rikne, nek rikne u punoj snazi.
Kao droga, par puta sam rekao nema vishe o.c.
Ali ccc sta cu kad volim..

Sportski-rekreativno 🙂. Cisto da vidim max mogucnost hardware. Mada kad mi nesto smeta kod masine pre pribegavam promeni hardwara. Mada desi se da masina stoji 2.0 > 2.5 and 500/400 > 630/420MHz.

sikili je napisao(la):
Samo procesor, sa 2,8 na 3,5Ghz.

Tebi stalno counter postova stoji na istoj vrednosti. Kako si to uspeo?

Otkako mi je oveklokovana 9800pro svisnula od muke, ne overklokujem graficku nikad vise. Cpu po potrebi. Skup je to hobby, a dobavljac ne priznaje reklamaciju.

overklok nikako.
barton 2500+ radi na podrazumevanih 2200 mhz 😀

Citat:
Izvorno postavio/la Ji 4Tze
mislis, nece da radi 10 nego 5 godina?
a za to vreme se promeni bar 5 ploca
5 godina???maksimum 2 godine(zavisi od sati rada)....video mnogo puta(npr.epox)
znači meni je ploča trebala da rikne pre neki dan 😉

Poslednja izmena:
Sve je OC zimi,
leti ne

nikad oc

nikad nista ne oc. Prvi racunar koji sam imao davne 1993 bila je jedna 286-ca koja je radila na 12MHz i slovima dvanest megaherca u turbo modu. posle 386, pa 486, pentium1 na 166mx, celeronA na 300...
Secam se kako su radile te masine u odnosu na ovo danas. ovde koliko vidim kupite procesor od 2000MHz pa nevalja daj jos da ga sabijemo na max ...ccc danasnja omladina🙂

Poslednja izmena:
A da si mogao tada da clocknes taj procesor na 13MHz (trinaest megaherca) i "drasticno" se ubrzas zar nebi?!? :eyebrows:
C C C Ovi danasnji matorci 😉

Hahahaha najjaci su mi ovi sto klokuju samo kada je zima 🙂. Chemu ta paranoja. Mislite da ce razlika od 10 - 15 stepeni uticati na vase stanje u kucistu?! 🙂 hahahaha Meni je sve OC uvek. Nije uvek na max. Jer ne volim bas da se bahcem sa granicama jer su obichno rizicne.

Otkad je nadjena max stabilna granica, na njoj su ploca, proc i memorija. Graficka je blaze klokovana.

[SAJ]ber Kurajber je napisao(la):
A da si mogao tada da clocknes taj procesor na 13MHz (trinaest megaherca) i "drasticno" se ubrzas zar nebi?!? :eyebrows:
C C C Ovi danasnji matorci 😉
ja sam hteo da ukazem na nesto drugo. svako ko se bavi ili radi sa racunarima od 286-ica ili pre i ko je imao bar po jednog pretstavnika svake generacije ploca, procesora, graficke onda je oc malo degute. Oni koji su krenuli od celerona i durona, semprona i slicnih ofice konfiguracija i pokusavaju na vestacki nacin da izvuku neke "ultra" performanse iz istih onda nemam sta da kazem. Na moju veliku zalost moram da konstatujem da smo svi mi na zalost gurnuti u poslednji mrak racunarske tehnologije. Da bi razumeli tacno sta hocu da kazem evo: koliko nas ima neki p4 extreme edition, koliko nas je kupilo neki pravi amd64Fx ili jaci. Sempron 2.8 i venice 3000 su ovde mega hitovi cisti grandshow. kad kupujete procesor jel idete na najskuplju i najbolju varijantu doticne generacije ili na najeftiniju a onda se nadate da ce te pomocu stapa i kanapa dostici neke visoke performanse. Vise volim da mi masina radi stabilno i da me ne boli glava kad sutra prodam neku opremu prilikom upgrejda jer znam da ce uz pravilno koriscenje i kod drugog raditi kako treba. Sta reci o onome ko oc procesor i tera ga godinu dana na "maximumu" a onda ga bez pardona uda i sta ce biti posle nema veze resili smo se bede.
Da se razumemo nemam ja u masini nikakvu azdaju vec obican venice na 3000 koji mi sasvim lepo radi ono sto treba da radi a da mi izbaci 300-500 poena vise u 3dmarku je za mene nebitno.

@stilgar:
Sve je to ok, sem jedne stvari. Ljudi ne klokuju procesor samo zbog 3d marka. Meni klokovan procesor sigurno ne sluzi za dokazivanje ili nabijanje skora u 3d marku. Moj venice teram na 2.5-2.6ghz bez ikakvog dizanja voltaze i pritom temperatura ne prelazi 35 stepeni. Ovih 700-800mhz vishe meni znache za rendering video materijala, ili nekih scena u 3dmax. Kod igara se nece primetiti uticaj overkloka [barem ne u tolikoj meri]. Meni mashina radi 24/7 sa tim overklokom i nisam niti imao problema sa stabilnoshcu wina, niti neki pad preformansi. Ako mi se vec nudi da kloknem procesor koji takav bez dizanja voltaze sasvim lepo radi, zashto da ne?

Kod grafichke je druga pricha, u 2d spushtam klok, jer mi stvarno nije potrebna overklokovana grafichka da bi overavao bench :d, a uz to manje se greje pa mogu da smanjim obrtaje fana [tishina je zlato za download].

obicno proc drzim na 3.8 a ovo sam probao koliko moze da ide i moze jos 😀
graficku naravno uvek klokujem kad igram nesto.

Prilozi

• untitled.webp
    untitled.webp
    29.3 KB · Pregleda: 89
ja sam Celerona D Prescott terao i na 4.02 GHz {21x196}, ali sam cackao u voltazu i malo sam ostetio memoriju loL ...
😉
P.S. sa stock coolerom.....

Poslednja izmena:
Ovo su everyday clockovi...

Winchester 3200+@2500mhz, 1.53V - box cooler
Kingmax HC@250mhz, 3-4-4-8 1T, 2.75V
Club3D 6600GT@570/1150 - Zalman VF700-CU@12V

Nazad
Vrh Dno