G
Guest
Guest
Znači tema je da li overklokujete svoje komponente (prvenstveno CPU i GPU)...
Vince Carter je napisao(la):Nego sta! Svaki procesor u poslednje 3 godine sam overklokovao od dana kada je kupljen, a GPU po potrebi (npr za Colin 2 u 1600x1200
).
Misko je napisao(la):Ma sve sam clocknuo od Monitora do procesora, znaci ploca, proc, ram, graficka se podrazumeva, monitor.....
Broz je napisao(la):Jadna ta ELSAMogli bi da uvedu atest/sertifikat "Vince Carter"
![]()
BigBoy je napisao(la):Ja ne overklokujem nista, niti cu ikada.
Ako je nesto napravljeno da radi odredjenom brzinom (testirao tim sturcnjaka u samoj fabrici), zasto bih ja to terao da ide brze? Uostalom, ako mi se neka komponenta ucini sporom, ja je zamenim novom/brzom i problem je resen. Slozicete se da je ova varijanta skuplja ali ...... to mi se cini nekako najsigurnije i ima povoljan uticaj na radni vek komponenti.
Naravno bice i vas koji se necete sloziti, ali ovo je moje misljenje!
Pozdrav!
BigBoy je napisao(la):Ja ne overklokujem nista, niti cu ikada.
Ako je nesto napravljeno da radi odredjenom brzinom (testirao tim sturcnjaka u samoj fabrici), zasto bih ja to terao da ide brze? Uostalom, ako mi se neka komponenta ucini sporom, ja je zamenim novom/brzom i problem je resen. Slozicete se da je ova varijanta skuplja ali ...... to mi se cini nekako najsigurnije i ima povoljan uticaj na radni vek komponenti.
Naravno bice i vas koji se necete sloziti, ali ovo je moje misljenje!
Pozdrav!
notax je napisao(la):Ja se u potpunosti slazem da OC skracuje vek komponente. Npr. Celeron klokovan sa 566 (66 FSB) na 935 (110 FSB) sa dobrim hladjenjem, vek mu se skrati sa 10 godina na 4-5 godina. E sad, za one ljude koji jedan procesor drze duze od 5 godina, OC nije preporucljiv.![]()
PanchoBanilla je napisao(la):Ko procesor koristi duze od 5 godina tome obicno i ustirkan milje stoji na monitoru![]()
![]()
![]()
BigBoy je napisao(la):Zasto ljudi ne mogu da prihvate da vazi hiljadu ljudi hiljadu cudi !
Pozdrav![]()
BigBoy je napisao(la):Naravno da svatam ovo sve kao salu, ali na forumu je obicaj da ako se izdvajas od drugih (misljenje i sl.) da sa tobom nesto nije uredu. Zasto ljudi ne mogu da prihvate da vazi hiljadu ljudi hiljadu cudi !
Pozdrav![]()
gladiac je napisao(la):Slazem se ja sa pricom da OC skracuje vek trajanja svake komponente, ali kako bre da odolim...........ma......chisto da vidim dokle ce......
RamOne je napisao(la):Vidim odgovori kakve sam i ocekivao, ipak je ovo Benchmark !!! (D)
delimir je napisao(la):Ma hteo sam da stavim za monitor ili sl, ali ipak je ovo (CPU+GPU) uobičajena stvar za OC. A i bio bi problem napraviti višestruke izbore (npr. CPU + Monitor, CPU+ GPU + Monitor i sl.). Nepotrebno bih zakomplikovao... Pa pohvalite se ispod crte šta ste sve izmučili od komponenti
Pozdrav!
IvAnF je napisao(la):Na koji nacin mislis oc monitora i ako to moze kako da kloknem mog Philips-a 104B?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari