Šta je novo?

Da li ovaj monitor valja?????

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

GIGAFAN

Slavan
Učlanjen(a)
22.09.2004
Poena
319
Ovaj monitor mi je ponudjen za 145evra(jedan mrtav piksel).A ovo su mu karakteristike(treba mi za pravljenje projektora(projekat sa tomshardware-a)).
:wave:

Display Type Flat panel display / TFT active matrix
Width 38.5 cm
Depth 20.3 cm
Height 37.3 cm
Weight 6 kg
Enclosure Colour White
Compatibility PC
Top of PageDisplay
Diagonal Size 15"
Viewable Size 15"
Dot Pitch / Pixel Pitch 0.3 mm
Max Resolution 1024 x 768 / 75 Hz
Colour support 24-bit (16.7 million colours)
Max Sync Rate (V x H) 75 Hz x 60 kHz
Video Bandwidth 75 MHz
Response Time 20 ms
Factory Preset Resolution Modes 640 x 480 / 75 Hz
800 x 600 / 75 Hz
1024 x 768 / 75 Hz
Front Panel Controls Power on/off, adjust +/- , select, menu
On-Screen Controls Contrast, brightness, H/V-position, language select, OSD-position, reset settings, auto-configuration, phase, clock
Features Anti-glare, hard coating
Top of PageImage
Image Aspect Ratio 4:3
Image Brightness 200 cd/m2
Image Contrast Ratio 200:1
Image Max H-View Angle +50 / -50
Image Max V-View Angle +30 / -40
Top of PageVideo Input
Analogue video Signal RGB
Top of PageExpansion / Connectivity
Connections 1 x display / video - VGA - 15 pin D-Sub (DB-15) - 1
Top of PageMiscellaneous
Compliant Standards Plug and Play, CE, TUV GS, DDC-1, DDC-2B, EPA Energy Star, NUTEK, TCO '99, VESA DPMS
Cables Included 1 x display cable
Top of PagePower
Voltage Required AC 110/220 V ± 10% ( 50/60 Hz )
Power Consumption Operational 35 Watt
Power Consumption Stand by / Sleep 5 Watt
Top of PageManufacturer Warranty
Service & Support 3 years warranty
Service & Support Details Limited warranty - parts and labour - 3 years - on-site

Pitam prevashodno zbog 200:1 kontrasta. :type: :wave:

Poslednja izmena:
Ljudi,jel` NEKO MOZDA zna da mi kaze nesto????
Vidim svi gledate a niko ne govori(otprilike kao kisa oko Kragujevca).

a ti nisi to isto uradio sve si napiso sem modela i proizvodjaca e pa potrudi se pa navedi i to :) il je to neki kung fu monitor

Jesi video kakva mu je slika ili si samo dobio karakteristike,takodje je bitno gde je taj mrtvi piksel?

A sto se tice marke,ako je neko bezimeno djubre,bolje ga zaobidji,a inace za 145 evra imas nove LG 15-ice(bez mrtvih pixela,sa garancijom od 3 godine).

Po meni se ne isplati.

Eto vidis da te ne ignorisemo,sta se odma' ljutis ;)

Poslednja izmena:
to3a je napisao(la):
a ti nisi to isto uradio sve si napiso sem modela i proizvodjaca e pa potrudi se pa navedi i to :) il je to neki kung fu monitor

Bruce Lee Top Edition :d

Monitor je Videoseven Slim Line L15AH(mislim da je proizvodjac DELL).
URGH!:Majke ti koga zezas???Ja se ubi trazeci monitor i nigde nisam nasao PO TOJ CENI.Kazi gde,koja cena i koji model,ako ne mislis da te zovem lazovom,jer ja nisam nasao a trazim vec dva meseca.Ako znas pomozi,ako ne znas ne staj na muku.Trazio sam pomoc, jer ne bih da dam te pare za monitor,pa da se ispostavi da sam ih prakticno bacio.
Pogledaj ova dva linka i procitaj.
http://www.tomshardware.com/howto/20041113/index.html
http://www.tomshardware.com/howto/20041201/index.html

to3a:Izvini,greska jer sam to bio postavio u zurbi pa posle nisam ni obratio paznju da li pise proizvodjac i model.
BojanBG:EAGLES NEST GOLDEN EDITION:d

I sta sad ja treba da ti podnesem kompletan raport gde u BG i posto ima da me ti ne bi zvao lazovom?Pa nepada mi napamet posle ovoga,mada je i moja greska sto hocu da pomognem svima pa i ociglednim sabanima kao sto si ti koji nemaju osnovnu kulturu dijaloga,uzgred jel ti palo napamet da li ja imam ikakvog razloga da ti kazem da ima po toj ceni ako nema?

Prvo ako te kuci nisu naucili kada od nekog ocekujes neku informaciju ne obracas se tim pubertetskim tonom,a nema ni razloga jer niko ovde nema neke materijalne koristi od ucestvovanja na forumu,sem ljudi koji direktno prodaju opremu na benchu.

Drugo ako ne verujes da ima za toliko slobodno kupi za vise,ali samo treba redom da citas halo ili internet oglase pa ces naci (a narocito nije problem ako imas negde gde moze i bez PDV-a).

Trece ne razumem sto si ljut na mene?Ako si toliki socijalni slucaj da si toliko nervozan zbog kupovine obicnog monitora onda promeni hobi.

I cetvrto jako bih voleo da me nazoves lazovom samo uzivo.

P.S. Ti polovni 15" TFT-ovi se u BG(kod istih onih firmi koje su pre par godina uzovile neispitane CRT-ove) prodaju na 10+ komada od 100 evra pa jeftinije u zavisnosti od kolicine pa ti zakljuci koji je to kvalitet(osim ako ne mislis da narucis iz inostranstva a onda racunaj i na carinu)

Poslednja izmena:
Jos mi nesto pade na pamet -ako su 17" TFT-ovi pali sa cenom na nesto iznad 200 evra,da li bi iko kupovao 15" TFT-ove po ceni 170-180 evra?

Ja citam oglase na netu dva meseca,i onda ti dodjes i kazes ima za toliko(posle svih muka ovo mi dodje kao so na ranu).Mozda si negde video neki oglas(jedan jedini negde),ali to ne znaci da to ima,upsut receno oglase gledam gde god stignem(a ti se napravis pametan(mozda ne namerno))i kazes mi "bate pogledaj u oglasima".(bez zlobnog tona)Sta mislis gde sam gledao protekla dva meseca?????
Da li bi ti bio lud da das 100-150e vise za monitor za koji ce ti odleteti garancija dok si pipnuo garantnu etiketu?
Mozda si ti socijala kad znas gde ima za te pare???(odgovor na tvoju uvredu)Ja jesam bio ostriji u odgovoru ali ja trazim taj monitor gde god sam nasao oglase na netu(prakticno svaki dan,vise puta dnevno),a cena novih monitora je malo vise iznad 200e(skoro izjednacena sa 17"),ako te ja lazem pogledaj na http://www.pcberza.co.yu/asp/price/group.asp?group=009 jer meni treba monitor sa odzivom od bar 20ms zbog igranja igrica(to dodje kao neki min.),a svi novi imaju 16ms(oni sa 25 ne dolaze u obzir).Na sve to dodjes ti i kazes sta si rekao(mozda ti je namera bila dobra ,ali definitivno je meni zvucalo kao *****avanje).Redovno postavljam oglase(i ovde na forumu),a cak sam bio pokrenuo thread i pitao da li neko zna da mi kaze gde ima ili ako naleti na to da mi javi(domace trziste).
Procitaj materijal sa onih linkova(skoro sam siguran da nisi procitao).

Rekao sam da te ne bih nazvao lazovom(vidis i sam iz prethodnog teksta zasto),da bi mi dokazao da gresim(nisam trazio raport vec da navedes bar jedan do tri primera kao dokaz).

Moze i uzivo nema problema.

P.S.:Znam koji je kvalitet,ali to se vise odnosi na kvalitet pozadinskog svetla i elektronike za pozadinsko svetlo,a meni treba samo tft panel i njegov deo elektronike(ako si mislio da pomognes procitaj linkove iz prethodnog posta).A ko ce meni koji uzimam jedan da proda jedan kad uvaljuje po deset i + komada????

Poslednja izmena:
"Mozda si ti socijala kad znas da ima za te pare"?Ajde objasni ovo molim te?

Dalje ovo sto kazes mozda je tvoja namera dobra -pa jeste dobra ocigledno kad nekome koga u zivotu nisam video pokusavam da ustedim 30-tak evra,a to sto si ti to shvatio kao *****avanje to je vec stvar tvog mentalnog sklopa,a siguran sam da niko drugi to nije tako shvatio.

Ovo sto kazes da si postavio thread u kojem si vec trazio,izvini molim te sto ne citam tvoje threadove,a inace u ovom nisi uopste naveo da ti je minimum 20ms prema tome otkud bi neko mogao to da zna?

So na ranu -pa da sam ja bio u tvojoj situaciji,i da mi neko kaze da ima jeftinije nego sto sam ja nasao,ja bih ga normalno pitao gde ima a ne bih pocinjao sa licnim uvredama.

A ovo za nazivanje lazovom je zaista biser -znaci ja treba sada da ti pomognem da mi ti ne bi upucivao licne uvrede na forumu?Da li si ti normalan i da li zaista mislis da bi ti bilo ko pomogao posle takvog tona?

Sto se uzivo tice javi na PM da li mozes da dodjes do mene danas pa me onda uzivo vredjaj.

P.S.Nisi razumeo,da li ti je palo napamet koliko su ti polovnjaci izakani i u krajnjoj liniji koliko dugo je verovatno da ce raditi?

Poslednja izmena:
NE nisam trazio da mi pomognes ili da te zovem lazovom.Trazio sam da (ponavljam) da pruzis dokaz za to sto si rekao,jer sam ja poludeo trazeci i za dva meseca nisam naisao na bilo sta slicno!!!!!!!!!!!Trazio sam misljenje ljudi sa foruma u vezi monitora iz prvog posta jer mi treba bas 15"(video bi da si pogledao linkove),a ti si jos rekao na kraju"uzmi 17" sta ce ti 15" uopste" i kako to da sam se ovako obratio tebi(ne znam od kada si forumas ali postavljao sam i ranije threadove),i jedino sa tobom se na ovakav nacin sukobio.

Nisam mislio na vredjanje(moze fajt).

P.S.:pre ili posle rastavljanja i postavljanja na grafoskop?

Poslednja izmena:
Molim vas za misljenje o monitoru koji mi se nudi,bez skretanja sa teme.Monitor je Videoseven Slim Line L15AH(mislim da je proizvodjac DELL),a podaci su u prvom postu.
Treba mi za ovohttp://www.tomshardware.com/howto/20041113/index.html
http://www.tomshardware.com/howto/20041201/index.html
Malo me zabrinjava kontrast.
P.S.:Ne znam gde se nalazi mrtav piksel.

Poslednja izmena:
URGH! je napisao(la):
A sto se tice marke,ako je neko bezimeno djubre,bolje ga zaobidji,a inace za 145 evra imas nove LG 15-ice(bez mrtvih pixela,sa garancijom od 3 godine).

Ako bi bio ljubazan da me uputis gde ima da se kupi taj LG za 145 € mislim da za te pare ne moze da se kupi ni pristojan crt monitor.

pozdrav

Kad ne umete da diskutujete onda sledi katanac.
Obojici opomena - Gigafan i Urgh.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno