Šta je novo?

Da li ograničavanje punjenja baterije na 80% kod iPhone-a, produžava njen vek trajanja?

Benchmark

Znamenit
Učlanjen(a)
11.09.2006
Poena
1,385
iOS-16.5-baterija.jpg

Da li ograničavanje punjenja baterije na 80% kod iPhone-a, produžava njen vek trajanja?​

Statistički podaci pokazuju da ograničavanje punjenja iPhone-a na 80% može produžiti vek trajanja baterije, ali razlika nije značajna tokom perioda od jedne godine.

Kompletan članak: https://benchmark.rs/vesti/uredaji/...-80-kod-iphone-a-produzava-njen-vek-trajanja/

I važi za sve telefone.

Idealno je da je baterija napunjena između 40 i 80 posto , pored ovoga preporučivo je da se odradi i jedno potpuno pražnjenje baterije mesečno (pražnjenje dok se telefon ne ugasi).

Glupost. Ali totalna

Koje je glupost od ovih tvrdnji? Da se baterija drži između 40 i 80 %, ili da se odradi jedno potpuno pražnjene mesečno?

Ja sam uvek punio na sporom punjaču za 2-3h i svaka je baterija nadživela telefon.

Ionako 90% ljudi zameni telefon pre nego što baterija previše strada. Lično kad punim preko noći koristim spori punjač a preko dana brzi.

i zamena baterije je 3000-3500din. Svaka im cast na tome!!!

1728366558665.png

Idealno je da je baterija napunjena između 40 i 80 posto , pored ovoga preporučivo je da se odradi i jedno potpuno pražnjenje baterije mesečno (pražnjenje dok se telefon ne ugasi).

ја сам чуо да је најбоље да се батерија држи од 62 до 60%. значи напуни се на 62% и онда слободно може да се користи чак и за игрице и за позиве. и онда кад падне на 60%, најбоље је вратити на пуњач да би дуже држала.

ја сам чуо да је најбоље да се батерија држи од 62 до 60%. значи напуни се на 62% и онда слободно може да се користи чак и за игрице и за позиве. и онда кад падне на 60%, најбоље је вратити на пуњач да би дуже држала.
Ovde samo treba biti oprezan kada stavljac kabal u telefon da ga brzo ubacis jer ako se sporo ubacuje dolazi do prekida kontakta i baterija se "cima" i dozivljava stres. Znaci brzo ubaciti uvek i obavezno.

To vazi samo na jeftinu struju! Msm, zato je i jeftina! Na skupu mozes da ubacujes kako hoces!
Cisto da imas info posto vidim da se razumes u tematiku, obavezno pre nego sto mozda nestane struja treba da izvadis kabal iz uredjaja da ne dodje do neocekivanog odnosa unutar maticne ploce i konfuzije na relaciji baterija-ploca-kabal.

Nestanak struje ne oštećuje uređaje. Uređaji se oštećuju nakon dolaska struje, ako napon nije u predviđenim granicama.
Honor 9X, već pune 4 godine se puni isključivo noću za vreme spavanja, baterija još uvek izdrži ceo dan.

Nestanak struje ne oštećuje uređaje. Uređaji se oštećuju nakon dolaska struje, ako napon nije u predviđenim granicama.
Honor 9X, već pune 4 godine se puni isključivo noću za vreme spavanja, baterija još uvek izdrži ceo dan.
Да, али ако је телефон у заштитној футроли и лежи на подлози која теже одводи топлоту, нагли пад напона (прекид пуњења због нестанка ел.е.) у USB улазу повлачи напон из батерије и то се не може контролисати ни софтверски ни хардверски, тако да вишак топлоте који се створио током пуњења може оштетити уређај при нестанку струје.

Skoro sam uzeo S22 star manje od 9 meseci (250 dana) i za to vreme prethodna vlasnica je uspela da napravi preko 400 ciklusa punjenja tako da je battery health pao na 95%. Kako joj je to poslo za rukom nije mi jasno. Mora da je primenjivala 40-80 strategiju.

Da je iPhone pala bi na 65% :D

Poslednja izmena:
Skoro sam uzeo S22 star manje od 9 meseci (250 dana) i za to vreme prethodna vlasnica je uspela da napravi preko 400 ciklusa punjenja tako da je battery health pao na 95%. Kako joj je to poslo za rukom nije mi jasno. Mora da je primenjivala 40-80 strategiju.
Kako se proverava battery health na s22?

To i mene zanima. Kako mogu da proverim stanje baterije i broj ciklusa na svom Sam A35

ja koristim ovaj metod iz reddita

Prilozi

• RDT_20241009_2040503139455854883423918.jpg
    RDT_20241009_2040503139455854883423918.jpg
    105.9 KB · Pregleda: 81
Bukvalno pa vi kupite telefon sa pola baterije.
Ja kupim telefon da on bude moj alat a ne ja njegov rob.

Powerbank je uvek pri ruci👍
Kojom app na ne Samsung androidima proveriti trenutno stanje baterije -health?

Koja suvisla rasprava…😵
Imam iP14pro, ne gledam kalo punim, kupljen pre oko godinu i po, trenutno bh 90%, izdrži komotno ceo radni dan, kad dođem kući napunim ga i to je to. Ekstrrna baterija od 10.000 mAh je uvek sa mnom, zlu ne trebalo.
Ne pada mi na pamet da robujem nekom uređaju, valjda ja njega koristim, ne on mene.

Nazad
Vrh Dno