Šta je novo?

da li nforce chipset ima problema sa sound blasterima

Raka

Čuven
Učlanjen(a)
21.02.2003
Poena
619
Trebao bi da zamenim moju staru ploču pa me interesuje nekoliko informacija.

Da li se na nforce chipsetu pojavljuju probelmi sa zvucnim karcivama creative firme. Momentalno imam SB Live 5.1 OEM pa me interesuje da li se problemi javljaju.

Konkretno sam zabrinut zbog toga što znam koliko je problema bilo sa VIA chipsetom i sa SB karticama i sa onim krcanjm koje nikako nije moglo da se popravi i uvek su se trebale izvodoto neke egzibicije.

Takođe me interesuje da li je slucaj kada HDD susti pri koriscenju wheela na misu povezano sa maticnim plocama ili problem lezi u HDDu ili negde drugde.

Hvala i pozdrav.

1. Radi skroz OK (konkretno, Audigy)
2. MOLIM ???

Radi ok i sa Live-om i sa Audigy. Nazalost A2 jos nije bio zaboden.....

rakabencmark je napisao(la):
.

Takođe me interesuje da li je slucaj kada HDD susti pri koriscenju wheela na misu povezano sa maticnim plocama ili problem lezi u HDDu ili negde drugde.

Hvala i pozdrav.

Oko ovog problema koji se cesto javlja na racunarima mozes jedino da konsultujes Vidovitu Zorku ili Kleopatru

:banana:

Ako uzmes neku od Nforce ploca koje imaju Sound Storm onda ti nece biti potrebna druga zvucna kartica. Mozes je lepo prodati i tako ustedeti koji euro. Sound Storm je po kvalitetu SKORO ravan Sound Blaster Live 5.1 kartici, ako nije i bolji. Jedini problem kod tog integrisanog resenja je sto prakticno gubis microfon i Line In konektore.

baneks je napisao(la):
Jedini problem kod tog integrisanog resenja je sto prakticno gubis microfon i Line In konektore.

E to zavisi koju plocu uzmes. Soundstorm varijante su uglavnom ploce bogatije opremom pa uz njih (ako konektori koje si naveo nisu integrisani na plocu) dolazi bracket sa "falecim" izlazima.
Ovo konkretno mogu da potvrdim za Asus.

baneks je napisao(la):
Jedini problem kod tog integrisanog resenja je sto prakticno gubis microfon i Line In konektore.
Ne mora da znači, zavisi od ploče. Recimo na 8RDA+ je tako kako si rekao, ali NF7-S ima svih 5 konektora. Kod nekih ploča dodatne konektore dobiješ na bracketu.

baneks je napisao(la):
Ako uzmes neku od Nforce ploca koje imaju Sound Storm onda ti nece biti potrebna druga zvucna kartica. Mozes je lepo prodati i tako ustedeti koji euro. Sound Storm je po kvalitetu SKORO ravan Sound Blaster Live 5.1 kartici, ako nije i bolji. Jedini problem kod tog integrisanog resenja je sto prakticno gubis microfon i Line In konektore.

Defintivno SS nije bolji od Live! 5.1, a daje isti zvuk na zvucnicima od 20e marke Multimedia.

O Audigy2 i da ne pricam, mada su se javljali ljudi kojima SoundStorm radi isto kao i Audigy2 (svira!) :)

baneks je napisao(la):

Aha, slicnog su kvaliteta. Ali, samo i ako samo ga prikljucis optickim digitalnim kablom na odgovarajuce zvucnike...

Poslednja izmena:
Rasa je napisao(la):
Sta od drajvera koristis za taj A2? Jesi probao YouP-Pax V?

Koristim softver sa CD-a (Media Source Player 1.09), samo sam podrsku za EAX Advanced HD 4.0 i update poslednjih drajvera skinuo sa soundBlaster.com. Nisam probao alternativne drajvere.

Zorro je napisao(la):
Aha, slicnog su kvaliteta. Ali, samo i ako samo ga prikljucis optickim digitalnim kablom na odgovarajuce zvucnike...

Naravno, jer SoundStorm ima losiji AD/DA konvertor. Ni A2 nije neka profi kartica (koristi SigmaTel DA konvertor), ali je u tom delu bolja od bilo koje integrisane zvucne. Isto vazi i za Liveta :)

Au... pretvori se ovo u diskusiju o tome koja je audio kartica bolje. Ok, hvala na odgovorima.

Znaci niko do sada nije imao problema sa Creative karticama i nForce chipsetom koji su bili aktuelni i jos uvek su sa Creative i VIA chipsetom.

Drugo pitanje mozda i nije bilo najjasnije pa da ga ponovim.

Naime dok se surfuje po internetu u Internet Explorer browseru i kada se koristi wheel misa, ponekad se cuje blago sistanje koje po svemu sudeci dolazi od HDDa koji je WD 800JB. E sada ja pitam da li je ta pojava povezana sa pojedinim plocama, sa pojedinim HDDovima (modelima, proizvodjacima ili zavisi od HDDa do HDDa), sa napajanjem ili sa cim vec ?? Na netu sam nasa sve i svasta i iskreno govoreci cini se da niko nezna o cemu je rec. Ponegde se nalaze i dve identicne masine i na jednoj se to sistanje cuje a na drugoj ne.

Meni se cini da to zavisi od HDDa tj kakav ti uleti ali su se dosta pominjale i ploce pa je to razlog sto pisem ovde a ne u Storage.

Ima li neko neke blize informacije ili neka iskustva i da li neko sa plocom sa nForce chipsetom ima ovakvih problema.

Hvala jos jednom.

Ja STVARNO ne znam o cemu pricas!
Jedini odgovor koji bih mogao da dam su GREMLINI! :D

Ozbiljno, tripujes se, tj. mozda masina ima manje memorije, pa dok skrolujes malo drlja po hardu, pogotovo ako se to desava u nekom file manageru (Explorer, Win. Commander).

poz.

To sistanje-cangrljanje kako ga nazivas, ja mislim da dolazi iz malog beepera, tj. zvucnika iz kucista pri pokretu misa. Zasto se javlja ne znam, a voleo bih da znam :)
Da bi bio siguran da li bas dolazi iz njega, iskljuci ga pa vidi dal' i dalje cujes.
Poz!

Vrlo verovatan uzrok šištanja je audio kabl od CD-a do SB...

Da, događa se često da je audio kabl u pitanju. Mutiraj "CD Audio" u Volume Control i onda skroluj mišem, pa ako ne čuješ šuštanje uživaj.

Kada naletim na sajt na kome cujem to, ne da cu da pocupam i audio CD kabel i zvucnik na kucistu, nego ce sve da se dimi. Ako je to problem ima da na obe masine pocupam sve moguce "korisne" kablove.

Hvala jos jedared.

Pa cuo si ovde, dakle... :D

Elem, za XP ti ni ne treba audio kabl za CD, jer ide preko IDE-a!

pri sledecem otvaranju kucista.....kabel ide napolje. To je jasno ko vedar dan.

Videcemo je li to pa cemo se javiti.

Ti to persiras sam sebi? :D

Jok ja. Videcemo ja i moja devojka pa cemo javiti. Moze ovako ??? :)

Sala-mala! :)

Nazad
Vrh Dno