Šta je novo?

Da li nero moze?

• Začetnik teme Začetnik teme Misha
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Misha

Čuven
Učlanjen(a)
18.02.2002
Poena
649
Dakle, da li nero moze da mi nareze npr. jedan direktorijum od 20gb...

Naime treba mi da narezem celu mp3 muziku koju imam, ali me mrzi da ja sad posebno razdvajam pesme, pa da pamtim da li sam neku pesmu stavio ili ne i tako to...

I nije mi bitno kako ce on to da spakuje, samo da ostane razrvstano po istim folderima...

Znachi ja neshto uradim, i posle samo ubacujem prazne diskove a on reze 🙂...

Nadam se da ste skapirali shta hocu 🙂

Dakle, da li moze ili ne? I ako ne moze nero, da li mozda moze neki drugi program za rezanje?

Poz

Jok

Kolko mi je poznato ne moze ni jedan program.
Ako pokusas moze da te kosta jedno 20 dinara max(spaljeni nn😀).

Potrazi "backup mypc". Trebalo bi da moze da ti na diskove nareze i pojedinacno izabrane foldere (mada u pricipu sluzi za backup kompletnih particija), ciji sadrzaj prevazilazi velicinu jednog cd-a (reze u nekom svom formatu, koji posle moze da se raspakuje, slicno kao ms backup.
Ja sam imao problema, jer mi rezanje nije prolazilo verifikaciju. Dal` je bilo nesto do medija (sony32x) il nesto sasvim drugo, ne znam. Ukoliko radi posao, bice ti strava.

Zavisi sta nameravas da dalje radis sa tim odnosno za sta ti treba...

Dakle Nero ne moze, ali bi mogao na primer da napravis particiju na kojoj ce biti samo ta kolekcija i onda sa Ghost-om da snimis na CD-ove image - Ghost sve radi sam, snima, otvori tray kad zavrsi, kaze ti da ubacis sledeci CD i tako 20:0,7=oko 26 puta 🙂

.gho image posle mozes da pregledas iz Ghost Exlorer-a i eventualno pravis restore pojedinih fajlova/foldera, brises itd...

drapin je napisao(la):
Zavisi sta nameravas da dalje radis sa tim odnosno za sta ti treba...

Dakle Nero ne moze, ali bi mogao na primer da napravis particiju na kojoj ce biti samo ta kolekcija i onda sa Ghost-om da snimis na CD-ove image - Ghost sve radi sam, snima, otvori tray kad zavrsi, kaze ti da ubacis sledeci CD i tako 20:0,7=oko 26 puta 🙂

.gho image posle mozes da pregledas iz Ghost Exlorer-a i eventualno pravis restore pojedinih fajlova/foldera, brises itd...

Jedino ste ce posle biti malo nezgodno da tu muziku koju hoce da snimi posle i slusa.

Pa trebalo bi mi chisto da oslobodim prostor na hdd-u, i onda kad mi zatreba neka pescmica ja je ubacim i slusham...

A ovo sa ghostom mi je malo komlikovano... 🙂

Nishta, onda cu da se dam na sredjivanje disk po disk... smor 🙂 🙂

Misha je napisao(la):
Nishta, onda cu da se dam na sredjivanje disk po disk... smor 🙂 🙂

Bolje jednom da ih središ (u stvari raspodeliš u 26 direktorijuma ili koliko već), nego da posle večito imaš frku gde je šta. Još ako je u nekom nebuloznom formatu pa ni ti ne budeš mogao da ih slušaš a kamoli prijatelji & dalja & bliža rodbina & komšiluk 🙂
Jednostavno, odvojiš jedno pola sata na popunjavanje 26 foldera i posle samo režeš 🙂

drapin je napisao(la):
... i onda sa Ghost-om da snimis na CD-ove image - Ghost sve radi sam, snima, otvori tray kad zavrsi, kaze ti da ubacis sledeci CD i tako 20:0,7=oko 26 puta 🙂
Ja probah da nadjem u Ghostu tu opciju ali jok!
To je onaj Ghost koji je u Nortonu 2002.Ni onaj stariji koji je bio na Goldenovom sajtu nema (ili ja ne umem da nadjem)tu opciju.Snashao sam se nekako (Ghost pa onda winzip).

Ajde pojasni malo kako se to radi.

Bata je napisao(la):
Ja probah da nadjem u Ghostu tu opciju ali jok!
To je onaj Ghost koji je u Nortonu 2002.Ni onaj stariji koji je bio na Goldenovom sajtu nema (ili ja ne umem da nadjem)tu opciju.Snashao sam se nekako (Ghost pa onda winzip).

Ajde pojasni malo kako se to radi.
Pa normalno krenes da pravis image particije, znaci podignes sistem sa Ghost floppy-jem, ides ono Local pa Patition to Image, odredis Source i kad ti trazi Destination ti u gornjem padajucem meniju umesto neke druge particije ili HDD-a odaberes CD-R drajv kao mesto gde hoces da ti pravi image.
U tom slucaju on sam odredi neko ime .gho fajla, ti mozes samo da ukucas neki Description u polje iznad imena .gho fajla. Zatim pita da li da bude bootabilan, u ovom slucaju naravne ne treba posto nije sistemska particija u pitanju, zatim pita za kompresiju - u uputstvu kazu da treba izabarati Fast (znaci bez kompresije) a ne na High ( mada to bas ne znam zasto...), ubacis prvi CD u rezac i dalje ide sve kao po loju, kao sto rekoh kad napuni CD izbaci fioku i kaze ti da ubacis sledeci i tako dalje. A da, na pocetku ti kaze koliko ce CD-ova biti potrebno za taj image, ali se tu obavezno zezne, tj. izracuna 1-2 CD-a manje nego sto zaista treba 🙂
I istina ide relativno sporo, verovatno zbog rudimentarne podrske za CD-R u onom PC-DOS-u u kome Ghost radi snimanje ide nekom malom brzinom, bez obzira kakav je rezac u pitanju.

Nazad
Vrh Dno