Šta je novo?

Da li neko zna?

sale13

Čuven
Učlanjen(a)
03.06.2005
Poena
604
Imam sledecu konfiguraciju:
MSI Neo8 Diamond 7125 nForce4Ultra, Winchester 3200+, 2x512 Mb Kingmax Color module, Seagate 120Gb NCQ, MSI NX6600 Platinum, Chieftec 360W.
Na koji nacin overklokovati i sa kojim parametrima, i da li to uopste moguce sa ovom konfiguracijom?

Masina je ok tako da ne vidim razlog zasto bi to radio?A ko bas zelis informisi se bolje o performansama samih komponenti sta i koliko mogu!
Performanse koje ces dobiti nakon overclocka(ako uopste moze) nece bog zna koliko ubrzati masinu!

S obzirom da ti je ovo prvi post mogu da pretpostavim da su ti ovo prvo koraci. Predlazem da se malo upoznas sa terminima i tehnikama, procitaj ovo:

http://i4memory.com/showthread.php?t=327

Ako nesto nije jasno , pitaj. Vodi racuna da mozes da ostetis neke komponente, jer overclock predstavlja rad komponenti na vecim naponima i brzinama nego deklarisanim.

P.S. Predlazem ti jace napajanje.

Poslednja izmena:
Hvala na odgovoru!
Doduse O/C mi nije nesto stran. Bivsi Barton 2500+ je radio na 220 MHz FSB i to vrlo uspesno sa NF-7s v.2.0. sa pomenutim memorijama.
Kad si spomenuo promenu napajanja, imam jos jedno 400W PFC od DTK-a, ali me nervira dodatak za ATX2 i da li je bolje od Chieftec-a? Jos nesto. CnQ treba da bude iskljucen pri O/C?

Hm, DTK i Chieftec su tu negde , predlazem ti da probas taj DTK. ATX 2.0 moze samo da bude plus, jer nove ploce zahtevaju 24pinski konektor za napajanje. Ako imas 20pinski, imas kabl koji redukuje 24 pina na 20. Sto se tice C'n'Q, ja to drzim off, verujem da ne bi trebalo da smeta i kada overclockujes. Najbolje je da probas. Ja sam probao RMClock program koji obara mnozilac u zavisnosti od opterecenja procesora i radi lepo na overclocovanoj masini. Thenicki ne bi trebalo da bude problema.

Nazad
Vrh Dno