bounty hunter
Slavan
- Učlanjen(a)
- 04.11.2006
- Poena
- 304
Maticna mi je Asus A7N8X2.0, zanima me kako mogu da skontam koja zvucna je na njoj tj. da li je neka dobra poput neke Audigy kartice ili je to sasvim neka obicna?
bounty hunter je napisao(la):Maticna mi je Asus A7N8X2.0, zanima me kako mogu da skontam koja zvucna je na njoj tj. da li je neka dobra poput neke Audigy kartice ili je to sasvim neka obicna?
Na njoj se nalazi integrisana NVIDIA SoundStorm... sto nije bas najobicnija integrusha koja ide u vecinu ploca (ipak je tvoj SoundStorm bolji od nje i ima bolje drivere), ali ipak je i dalje daleko od kvaliteta koji imaju Creative Audigy i Live kartice.
Ipak mislim da su zbog kvaliteta 5.1 izlaza, EAX-a i softverske podrske Creative SB Live! i Audigy bolje karte za obicnog home user-a (iliti end usera). A kao takav end user se ne zamara sa procentualnim opterecenjima procesora i sl.
Cisto da znas, ako je budes menjao da ces morati da uninstaliras sve drajvere, pa u BIOSu da disable-ujes onboard snd!
Soundstorm daje odličan zvuk i opcije koje baš nisu svojstvene za većinu integrisanih rešenja. Ipak, da je bolja od Live-a ili Audigy-ja možemo da se složimo, ako je u pitanju isključivo igranje i to na konfekcijskim ili kvalitetnijim kompjuterskim zvučnicima.
Ali, kada se u celu priču umeša nekakva kvalitetnija ili čak audiofilska kućna tehnika (u mom slučaju Telefunken Concertino HI-FI 3520), nema te sile koja će me ubediti da se Soundstorm bolje čuje, bez obzira na sve Dolby kerefeke. Live ga nadjačava u barem dva segmenta - odnos signal/šum je uočljivo bolji kod Live-a i reprodukcija visokih/niskih tonova.
Nekada prosto treba zanemariti spisak opcija i opreme u benefite. Meni se kod nvidie u svakom slučaju sviđa i zvuk, a i činjenica da ne zauzima dragoceni PCI slot, ali kada je kvalitet u pitanju, Audigy je još uvek uočljivo bolji izbor. Nekada na tome ne treba insistirati (pogotovo ako nemate uslova da razliku i čujete).
Što se tiče simultanog korišćenja više zvučnih kartica, ja sa tim nikada nisam imao problema - a jedno vreme sam koristio čak i tri kartice istovremeno (u ovom trenutku samo dve), bez ikakvih problema.
Pozdrav
Ono što sam zaboravio da napomenem je proba sa, nekad poznatom, a sada zaboravljenom, karticom - Diamond Sonic Impact S90. Ne znam da li se neko seća ove kartice, ali prosto je neverovatno koliko je starija od konkurencije, a po kvalitetu izlaza bez teškoća sustiže jedan Audigy!![]()
Koja šteta!
Ta je još bolja. S90 je Vortex 1. Ima više elektronike nego prosečne MB
A to oko kupovine - klasičan primer monopola. "Kad ne znaš kako nekog da pobediš, Ti ga kupi i zakopaj ono što je uradio". Jadno. Bar da su nastavili sa razvojem... ali to bi bilo priznanje da je Vortex standard bolji od EAX-a, a to oni nisu želeli. Bagra!![]()
Pozdrav
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari