Šta je novo?

Da li moze6600 na 6800

DarkNinja

Slavan
Učlanjen(a)
23.09.2005
Poena
319
Nasao sam na net-u da ljudi uspevaju da na 6600 otkljucaju jos 4 pajpa i tako dobiju 6800. E sad posto se samo spominje da moze a nigde nema objasnjenje kako se radi:wall: :crash: (pise samo da ide preko rive) da li je mozda neko uspeo i moze da mi objasni?:trust: Hvala.:wave: :wave: :wave:

Kolko se ja secam dok sam imao 6600gt jedino shto mozesh je da ganjash OC. 6800 ima drugi chip tako da to ne mere..
Mozda eventualno mozesh postici neki extremni oc sa jachim hladjenjem pa i da dostignesh brzinu neke 6800le, ali to ce pre biti sa 6600gt nego sa 6600...

ne moze

Pa i ja sam na to pomislio(da ima drugi chip), ali ajde napeo me jedan lik da moze i moze, i ja ajde proverio na net-u i ono stvarno pise da 'kao' moze, neki su navodno uspevali samo sa karticama odredjenog proizvodjaca koje ne navode.:trust: :trust: :trust:

Da si udario search video bi da je 6600 polovina od 6800(u sustini) i da nema sta da se otkljucava...Ljudi su otkljucavali rane verzije 6200 karti(dodatna 4 pixel shadera) i od njih dobijali 6600.

Kad se progugla tema stvarno se na par mesta pominje isto pitanje i kao neko pominje da mu je uspelo??? Riva tjuner stvarno daje opciju za otkljucavanje i moze sa instalirati ali dalje nisam isao(da ne zapalim nesto 🙂 bezveze)
Na nekom review citam da su 6600 i 6800 koriste istu arhitekturu pa mozda i ima tu necega?

Ne mogu se otkljucati dodatni pajpovi na 6600 jer ne postoje. To je moguce samo kod 6200 i 6800LE u AGP verzijama i to samo kad su ti zakljucani pajpovi ispravni.

Hehe ,ja ne znam da li sam prosli post napisao na nekom od azijskih jezika pa je nekima bio nerazumljiv :bottle:
Evo ponovo :d :

Da si udario search video bi da je 6600 polovina od 6800(u sustini) i da nema sta da se otkljucava...Ljudi su otkljucavali rane verzije 6200 karti(dodatna 4 pixel shadera) i od njih dobijali 6600.
:d :d

Ma ne moze bre, taj sto je napisao da je otkljucao 6600 na 6800 je verovatno PhD Lazov.
6600 chip je u potpunosti otkljucan i nema vise sta da se otkljucava na njemu, licno sam RivaTuner-om probao da otvorim ekstra pajpove na 6600gt i sve sto sam dobio je crn monitor
Sreca pa Windows nudi opciju Start from Last Good Configuration.

Poslednja izmena:
i ja sam imao 6600 (ne GT, obicnu) i nije imalo sta da se otkljucava.
samo OC, brate, kazi tom liku !
btw, steta sto se nisi malo kladio s njim, npr. u jednu 6800gt :-devil-:

A preko cega da mi posalje taj 6800gt? Post expressom?🙂 Ne kazu da moze bilo koja, nego samo 6600-ke odredjenih proizvodjaca.:trust:

o cemu ste se vi nasli raspravljati :wall:
pa to da moze vec bi uveliko stojao sticky u ovoj sobi, jerbo bi za extra sitan kes dobio zver od grafike ...
cak i ako bacimo oko na otkljucavanje 6200-tke i "modovanje" u 6600 cenovno tada razlika nije prelazila 30-40e, izmedju 6200 i 6600

prema tome, nek ti posalje dhl-om ili western-om ili sta ja znam...

Nazad
Vrh Dno