Šta je novo?

Da li moze?

jakim

Slavan
Učlanjen(a)
26.09.2008
Poena
304
koristim wireless internet i imam ap ovislink 5460. on mi stoji u clijent modu i sve je ok :) e sad sam uzeo netbook pa me zanima da li mogu preko njega nekako da se nakacim na net? ap podrzava dosta modova samo sto ja ne razumem to..

da li je to mozda WISP+Universal Repeater mod??

uspeo sam preko tog wisp moda da se nakacim sa netbookom, ali sada nece da mi radi na stonom racunaru net.. stoni je povezan sa apom preko kabla.. znaci ako hocu preko stonog mora da se vratim u klijent mod a ako hocu preko netbuka moram da predjem u ovaj drugi mod.. e sad moze li i jedno i drugo od jednom? ili da uzmem neku wireless karticu za stoni komp pa tako..

Bez rutera ili racunara koji ce preuzeti ulogu rutera nije moguce povezati vise racunara na jedan AP.

Zasto?

Preko AP-a dobijas jednu IP adresu od provajdera a da bi povezao dva i vise racunara istovremeno potreban ti je ruter (NAT) koji ce sa WAN strane imati tu dodeljenu IP adresu a sa LAN ili WLAN strane ce sam ruter (DHCP) dodeljivati lokalne IP adrese racunarima.

nije tacno, lepo sam napisao da se radi o ovislinku wl5460v2, a on ima i opciju rutiranja.. 2 laptopa mogu da povezem, ali i dalje ne mogu jedan preko kabla drugi preko wireless-a..

Ok, moja greška, nisam imao kontakta sa tim modelom OvisLink AP-a sa mogućnošću rutranja. Za mene je AP AP a ruter je ruter :D A sama činjenica da on ne radi ono što je na svim wifi ruterima uobičajena i primarna stvar (rutiranje ka LAN i WLAN klijentima) me je i naterala da se uključim u ovu temu.
Pošto već kažeš da radi sa dva lap-topa i moje mišljenje je da bi sa wifi karticom na desktopu rešio stvar.
Ako uspeš u da namestiš da radi i preko LAN porta obavezno javi rešenje.

Vrh Dno