Šta je novo?

Da li moze G400 u BD7-2 ?

Vocko

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
30.06.2000
Poena
679
sve je u naslovu...

A sto ne bi moglo?

Mene je takodje pre izvesnog vremena interesovalo isto i evo sta sam nasao na mgaforum-u. Odgovor je gospodina Haig-a moderatora na vec navedenom forumu:

- Our G-400 and later graphics cards, be it AGP4x or AGP2x, are compatible with virtually all motherboards.

However, if the motherboard calls for a 1.5V card ONLY to be installed, the 2x versions of our G400 card may not work properly.

We've identified the G400 boards that support AGP 4x transfer rates with
an additional '4A' in the part number: G4+MDH4A32GB/40.

G400 boards without the '4A' in the part number will be the models that may not work with 1.5V only motherboards.

Please note that all models of the Marvel G400, G450, G450 eTV, and G550 series are not affected as an agp 2x version of these cards do not exist.

[This message has been edited by Haig (edited February 07, 2002).]

Pozdrav!

Koliko se ja sećam, g200 nisam mogao da gurnem u bd72

Vozio sam G400 u BD7 (bez dva :) ) bez problema, nema muke...

poz

Ma citao sam negde da je neko pokusao g400 da stavi, ili bese g450, u komp i da je spalio plocu ili graficku ne secam se. I to bas kod nas na forumu.

Kod mene G400 bez problema radi na Intel D845BGL (i845D chipset). I mene je to interesovalo pa sam pre sklapanja malo procesljao net i tu definitivno nema problema.

Bash kao shto alexa i prenese, postoji vishe modela i revizija G400 kartica. Neke od njih su uradjene po AGP v1 specifikaciji i rade na 3.3V, odnosno podrzavaju samo AGP x1 i AGP x2 protokole. Za pravilan rad, takve kartice se moraju osloniti na sposobnost matichne ploche da pravilno detektuje njenu specifikaciju i posalje odgovarajuce naponske nivoe. Tu moze doci do izvesnih problema sa pojedinim matichnim plochama zbog nedoslednosti njihovih proizvodjacha i lezernosti pri implementiranju AGP specifikacije.

Ako vasha kartica u oznaci modela ima string "4A" to znachi da podrzava AGP 2.0 specifikaciju ( AGP x4 ), te da bez problema moze raditi i na 1.5 i na 3.3V. Za utehu je da je G400 kartica koje nepodrzavaju 1.5V veoma malo i da su to najranije verzije.

Moj G400DH 32MB radi na MSI i815 plochi bez problema i to u APG x4 rezimu, shto znachi da nema problem sa detekcijom i radom po AGP 2.0 specifikaciji, tako da iz prakse mogu da potvrdim ovu prichu.

Konstatacija

Vise kao konstatacija da Matrox G550 bez ikakvih problema radi na Epox 8RDA+

Vocko je napisao(la):
Ma citao sam negde da je neko pokusao g400 da stavi, ili bese g450, u komp i da je spalio plocu ili graficku ne secam se. I to bas kod nas na forumu.
Vocko, sad se setih. Taj je bas na forumu ispiracao da je uspeo da spali Matroxa i to Marvela, mada je do kraja ostalo nejasno zbog cega.

dradule je napisao(la):
Vocko, sad se setih. Taj je bas na forumu ispiracao da je uspeo da spali Matroxa i to Marvela, mada je do kraja ostalo nejasno zbog cega.
Ovde moram podsetiti da Marvel i G550 nisu nikada radjeni u AGP v1.0 varijanti, shto ce reci da ni nisu imali problema sa novijim plochama. U tom sluchaju je verovatno plocha bila neispravna ili je mozda sama kartica imala nekakav defekt koji se istazao tek u toj situaciji. Nema drugog objashnjenja,

Vrh Dno