Šta je novo?

Da li moze drugi aDSL modem

artur

Čuven
Učlanjen(a)
20.07.2003
Poena
630
Koristim EUnet-ov aDSL, i moje pitanje je; Da li mogu da koristim neki drugi modem ili samo onaj koji su mi oni dali. Da li postoji neko konfigurisanje koje ja ne mogu da uradim, nego moraju oni da konfigurisem da ne kazem fabricki. Ako moze da li preporucujete neki sa UTP portom moj ima samo USB.

Mozes da uzmes drugi modem, tj. ruter. Parametre za konfigurisanje mozes naci na site-u euneta, doduse za razlicite modele(mozda nece biti za taj koji ces ti uzeti). Ja sam na eunetu pa ti mogu pomoci kada budes uzeo neki ruter. Koristim tplink koji je jedan od jeftinijih proizvodjaca i zadovoljan sam(moj ima i wireless zbog laptopa), mozes ih naci u netiksu.

Nameravam da uzmem ASUS WL-500g Premium, to je wireless router ali nema aDSL, tako da mi treba modem/router samo sa jednim UTP izlazom koji cu prikaciti na ASUS-a.

Jedno pitanje, da li bi ikada koristio Asusa u klient modu da pristupas nekoj bezicnoj mrezi (cisto sumnjam posto imas ADSL)? Ako ne zasto onda ne bi razmislio o WiFi ruteru sa integrisanim ADSL2/2+ modemom? Na primer taj Asus kosta (skoro) isto kao i D-Link DSL-G684T ili oko 1200 din vise od DSL-G624T? Oba ova rutera imaju ugradjen ADSL2/2+ modem, WiFi 802.11g Acces Point, cetiri slobodna 10/100MB LAN porta, DHCP Server za carefree setup mreze, firewall zbog paranoje... da ne navodim sve, jedina im je mana sto WiFi moze da funkcionise samo u AP modu.

Ovo je sve iz licnog iskustva, DSL-G624T koristim vec skoro pola godine, i imam sve samo prijatna iskustva sa njim (da kucnem u drvo, kuc, kuc).

Poslednja izmena:
To jeste prakticnije resenje, ali ovaj ASUS ruter ima neke mogucnosti koje nema koliko ja znam nijedan drugi (off line download, stavljanje modifikovanih firmware-a, ...). Ja bih voleo da ima neko tu mogucnost. Ima li neko savet za aDSL modem ili moze bilo koji, video sam neke TP-LINK ili USRobotics.

Nazad
Vrh Dno