Šta je novo?

Da li moze 2400+ na KR7A-RAID

goranki

Čuven
Učlanjen(a)
29.09.2003
Poena
609
Flashnuo sam BIOS ali pise da podrzava max 2100+ Palomino jezgro.

Da li je neko probao 2400+ na ovoj ploci?
Cudi me da druge sa KT266A cipsetom podrzavaju a za ovu nije navedeno.

goranki je napisao(la):
Flashnuo sam BIOS ali pise da podrzava max 2100+ Palomino jezgro.

Da li je neko probao 2400+ na ovoj ploci?
Cudi me da druge sa KT266A cipsetom podrzavaju a za ovu nije navedeno.

pa trebalo bi da moze. idi na njihov sajt, skini obavezno neki noviji BIOS i to je to. Ja bez problema na KT333 teram XP 2600+ (po potrebi 3200+ :D), tako da mislim da ces i ti na KT266 verovatno moci to da teras. Imaj u vidu da si ogranicen na 12.5 mnozilac.

Ne i nemoj ni da pokusavas!!
Znam neke ljude koji su to probali i znas kako se zavrsilo(boom)

Meni na EpoX-u 8KHA+ radi amd 2400+.Cipset je isti via kt 266a.
trebalo bi da radi i 2600+.

smilmar je napisao(la):
Ne i nemoj ni da pokusavas!!
Znam neke ljude koji su to probali i znas kako se zavrsilo(boom)
Sta pricas bre ti?! Kakav "boom"? :x
To se ubode - ili radi ili ne radi. Ploca butuje ili ne. Nema tu nikakav "boom" :rolleyes:

Goranki, tebi ostaje samo da probas... mada, ja licno nisam siguran da ce raditi. To je jedan od razloga sto sam prodao svoj KR7A - nemogucnost rada sa brzim procesorima. Kada sam citao o tome na stranim sajtovima i ABIT-ovom forumu, bilo je dosta postova ogorcenih ljudi zbog ovog problema. I nezainteresovanosti tehnicke podrsk ABIT-a za isti.

U sustini, problem je samo u prepoznavanju procesora... onom pocetnom. Zbog mnozioca koji je veci od 12.5, koji je max na KR7A (mada to nije slucaj samo sa ovom plocom, ogroman broj KT266A/333/400 ploca ima maksimalan mnozilac 12.5).
To kad bi nekako proslo (da se CPU upali, makar samo prvi put :beat: ), posle bi lako islo - namestis FSB na 200 MHZ, magistralu na 10 i sve sljaka bez problema ;)
A onda namestis mnozilac na tih maksimalnih 12.5, FSB ostavis na 200, ode CPU na 2.5 giga - i opet sve sljaka bez problema! :beat:

Hvala na odgovorima.

Pre sam imao A7V266-c koja podrzava do 2400+ sa novim BIOS-om, ali sam je zamenio za ABIT-a
i zato se i cudim jer je isti cipset.
Hteo sam da iskoristim RAID kontroler ali jos uvek nisam uzeo drugi HDD, tako da ce malo da saceka i to i 2400+.

goranki je napisao(la):
Hvala na odgovorima.
Pre sam imao A7V266-c koja podrzava do 2400+ sa novim BIOS-om, ali sam je zamenio za ABIT-a
Da li A7V266-C podrzava I 2400+ ili samo CPU-ove do njega?
I koji je poslednji bios za ovu plocu? Video sam neki 1014 na sajtu, jel' to poslednji? (cak sam ga i skinuo, ali u zipu nista sem samog bios fajla... a sto je najgore, tako je i na sajtu - NI REC o tome sta taj bios donosi ili ispravlja!!! :cuss: )
goranki je napisao(la):
i zato se i cudim jer je isti cipset.
Da... i nisi jedini koji se cudi.
Mislim, 'ajde da je rec o nekoj krsh ploci... nekom Matsonic-u, DFI-ju, Biostar-u... nije ni bitno, koji ce njemu podrska za novije procesore.
Ali ABIT KR7A, ubedljivo najbolja i najbrza KT266A ploca?!!!?

Tuzno...

Nazad
Vrh Dno