Šta je novo?

da li mogu spasiti podatke

company69

Slavan
Učlanjen(a)
04.09.2006
Poena
316
znaci,sad sam toliko puko da ako sam postavio ovu temu na pogresnom mestu,molim Vas da mi oprostite.TREBA MI POMOC

Znaci,****** imam na c partciji oko 1.5 Ggb podataka koji su mi ekstremno ekstremno bitni jer sam ih sakupljao mesecima i da bi ih zastitio od nezeljenih pogleda uzmem i u WinRar-u ubacim pasword i compresujem ih.valjda sam uradio i ono ENCRYPT. U medjuvremenu padne mi na pamet da umesto dotadasnjeg xp sp2 instaliram Vistu da vidim kako izgleda.Prebacim taj folder u d particiju,jer sistem uvek instaliram na c, nije bilo problema ni znaka upozorenja. Vista mi se Nije svidela vratim se na xp, i pokusam da otvorim moj folder da iskoristim nuzno potrebne mi podatke,word se otvori ali tu stane i pojavi se sledeca poruka

trougao zuti sa upozorenjem i pise Word cannot open the document,user does not have access privileges i ispod toga dugacak neki tekst koji pocinje sa tim da se ta poruka javlja kad je dokument sacuvan with permissions bla bla bla,da se to desava najcesce u mrezama bla bla bla

Ima li spasa da taj folder vratim u zivot.Napominjem da onm postoji i ima i sad velicinu od 1.5 gb ali nijedan fajl iz njega ne mogu da otvorim:wall: :wall: :wall: :wall:

Mislim da nema veze sa enkripcijom (nisi je uključio) već sa pravima pristupa kao što poruka i kaže :). Kada si instalirao windows ponovo napravio si nove usere koji nemaju prava da pristupe tim fajlovima. Idi u Sharing and security, Security, Advanced, Owner. Tu promeni ownera u Administrators (i označi Replace owner on subcontainers). Sačekaj da završi. Onda u permissions stavi da ti ili cela Administrators grupa ima full control pristup fajlovima i trebalo bi sve da ti radi lepo.

Poslednja izmena:
Mislim da nema veze sa enkripcijom (nisi je uključio) već sa pravima pristupa kao što poruka i kaže :). Kada si instalirao windows ponovo napravio si nove usere koji nemaju prava da pristupe tim fajlovima. Idi u Sharing and security, Security, Advanced, Owner. Tu promeni ownera u Administrators (i označi Replace owner on subcontainers). Sačekaj da završi. Onda u permissions stavi da ti ili cela Administrators grupa ima full control pristup fajlovima i trebalo bi sve da ti radi lepo.

da ali pazi ovako, taj folder koji mi je neupotrebljiv je sacinjen od dva pod- foldera i desetak tekstualnih word fajlova. kada idem desni klik na foldere postoji opcija sharing and security ali kada je otvorim nigde nema security vec samo general,sharing,customize. Dakle ne mogu da uradim to sto mi predlazes ,ili te ja nisam dobro razumeo.Pomagaj molim te,ako mogu da dodjem do tih koraka koje si naveo mozda resim problem zato daj mi detaljno sta treba da uradim od prvog do poslednjeg koraka:bottle:

sa druge strane desni klik na preostale word fajlove mi uopste ne pokazuje opciju sharing and security.kako tu da uradim to sto mi predlazes:wave:

da ali pazi ovako, taj folder koji mi je neupotrebljiv je sacinjen od dva pod- foldera i desetak tekstualnih word fajlova. kada idem desni klik na foldere postoji opcija sharing and security ali kada je otvorim nigde nema security vec samo general,sharing,customize. Dakle ne mogu da uradim to sto mi predlazes ,ili te ja nisam dobro razumeo.Pomagaj molim te,ako mogu da dodjem do tih koraka koje si naveo mozda resim problem zato daj mi detaljno sta treba da uradim od prvog do poslednjeg koraka:bottle:

nedozvoljava mi ovu opciju

savetuje me da uradim sledece

You can retain the security of file encryption while allowing specific users access to your encrypted files. To allow access to your encrypted files:
1. Right-click the encrypted file, and then click Properties.
2. Click the General tab (if it is not already selected), and then click Advanced.
3. Click Details, and then click Add.
4. Select the user you want to share access to the encrypted file with, and then click OK.
5. When you are finished adding users, click OK three times.

ali meni je details neaktivan nemogu da kliknem na njega

Poslednja izmena:
zato daj mi detaljno sta treba da uradim od prvog do poslednjeg koraka:bottle:

My Computer, Tools, Folder options, View. Tu isključi simple file sharing. To će ti uključiti sharing&security opcije.

You can retain the security of file encryption while allowing specific users access to your encrypted files. To allow access to your encrypted files:
1. Right-click the encrypted file, and then click Properties.
2. Click the General tab (if it is not already selected), and then click Advanced.
3. Click Details, and then click Add.
4. Select the user you want to share access to the encrypted file with, and then click OK.
5. When you are finished adding users, click OK three times.

SAD IMAM OPCIJU DETAILS,POSLE SAVETA ZELENI ZUBA I ODRADIM SVE KAO STO OVDE PISE ALI OPET ISTA PORUKA SE POJAVLJUJE I JA I DALJE NE MOGU DA PRISTUPIM TIM FAJLOVIMA> POMOC!!!!!

Sve sam uradio kao sto si rekao,ali opet nista.Pomislio sam i ja dok sam podesavao da to mora biti to,ali nije....pomagaj ,mnogo mi je hitno

ja bi iskljucio disk i pokusao da nadjem fajlove kad nisu bili rarovani....

nista nije uspelo da se uradi.Podaci zauvek otisli:S:

sta pomocu linuxa,i sto nisi ranije reagovao?

Zato što sam se registrovao 19.10.2007. a poslednja poruka teme je bila 15.05.2007 prije nego si ti napisao da ništa nisi uspio (24.11.2007.)

Mogao si butati neki Linux sa CD-a/DVD-a i pristupiti podacima. Nisam siguran, ali mislim da postoji alat kojim si mogao otvoriti taj rar fajl u Linuxu iako je kriptovan.

Evo, nađoh nešto, drajver koji Linuxu omogućava da vidi kriptovane Win fajlove:
http://www.linux-ntfs.org/doku.php

Evo nešto o toj enkripciji u samom windowsu:
http://www.windowsitpro.com/Articles/ArticleID/13787/13787.html?Ad=1

****ga, drugi put pazi...

Nazad
Vrh Dno