Šta je novo?

Da li može Winamp u taskbar...?

violinista

Čuven
Učlanjen(a)
21.12.2001
Poena
650
Mnoogo mi se đasvi fora sa novim Media Playerom da se integriše u taskbar, mislim da bi mi to bilo idealno rešenje za ionako pretrpan desktop. Volim brate da imam kontrole pred sobom pa to ti je!

Interesuje me, da li može Winamp da se (uz pomoć nekog plug-ina ili whatever) "ubudži" u taskbar? Ovo bi bilo baš, baš idealno... ,,:)

Pozdrav!

U WinAmp opcijama imas General Preferences,pa tu stavis da ti winamp bude u taskbar-u ili systray-u.......

Ima i mnogo laksa varijanta, a to je da mozes i bez taskbar-a da radis.. Cak i dok se igras da sve kontrole imas u winampu (na tastaturi). Npr. Ctrl_alt + neka komanda (home je play, end - stop, pg. up - prosla pesma, pg. down - sledeca).. U 5-ici to ima i ja sam to namikerio... :)

Ajde da idem malo u offtopic, posto je violinista resio problem....
Da li postoji neki dodatak ili sta vec koji ce u winamp-u regulisati jacinu zvuka... Kad ubacim u listu npr. Balasevica i Vangogh, pesme Balasevica su mnogo tihe, a vangogh-a jake... Pa moram svaku pesmu da smanjujem odnosno pojacavam...

Poz. i hvala...

uh... za to postoji neki plugin koji automatski normalizuje izlazni signal... neka ti pomogne neko sa foruma sa nekid download-om... idi na winamp.com , siguran sam da ces naci neki plugin lako...

Neo_Matrix je napisao(la):
Ajde da idem malo u offtopic, posto je violinista resio problem....
Da li postoji neki dodatak ili sta vec koji ce u winamp-u regulisati jacinu zvuka... Kad ubacim u listu npr. Balasevica i Vangogh, pesme Balasevica su mnogo tihe, a vangogh-a jake... Pa moram svaku pesmu da smanjujem odnosno pojacavam...

Poz. i hvala...

Da, ima plug-inova i davno sam neke isprobavao ali nisam baš bio zadovoljan sa njima. Druga mogućnost je da "normalizuješ" sve mp3 fajlove koje koristiš sa programom "MP3Gain" tako da svi imaju istu glasnost, po rečima autora "without any quality loss" :D

@Neo: potrazi na winamp.com plugin koji se zove normalization ili tako nešto. To je bolje nego da menjaš fajlove. Da se ne lažemo, ne verujem da je ikakva intervencija na mp3 fajlu "loseless" jer podrazumeva rekompresiju i ponovnu kompresiju... Dakle, treba ti output plugin.

@ostali: Neeeeeeeee, nisam to hteo, nego sam hteo da mi se na taskbaru u levom ili desnom uglu pojave "ugrađene" kontrole za Winamp, ko je radio sa WMP 9 shvatiće o čemu pričam. Trenutno ga nemam instaliranog pa ne mogu da okačim sliku, ali otprilike-kao da je deo Winampovog prozora smanjen i "ugrađen" u taskbar, i stoji tu stalno.

Da li ima tako nešto (mada sumnjam, čak je tvorac Winampa bio na sudu zato što je suviše mešao prste u Windowsov engine...)???

Pa znam o cemu pricas, ali ima ta varijanta koju sam ti rekao.. Zar nije lepse i lakse ? :))))))))))))))

Ma volim nekako da ga vidim... Nikako ne možeš ljudima ugoditi, volim da mi je na ekranu non-stop a za toliko programa pamtim shortcut-ove (Opera, PS, Corel, DWW, Reader, Word, Excell, Access, PP,....) a nikad nisam uspeo da "pohvatam" ove od Winampa, prosto-nelogični su mi... Jedino znam čemu služe kursorski tasteri kod Winamp-a i ništa više.

Probaj program: True Launch Bar ako ti je guzva na desktopu.

Violinista je mislio na:
Skin chooser-miniplayer; zatim minimizirati i on nudi opciju da desnim klikom na taskbar odaberš: toolbar-WMP(novi toolbar), i postaviš ga gde hoćeš.
Veoma fensi stvar, i mene interesuje dali postoji neki plagin tog tipa za Winamp.

Evo ga! True launch bar ima u sebi plugin koji završava posao, u stvari to je unapređeni Winamp plugin, koji opet može da se nađe na sledećoj adresi:

http://www.winamp.com/plugins/details.php?id=82271 ili
http://www.winamp.com/plugins/browse.php?search=yes&filter=C&query=taskbar+winamp

Kako to izgleda:

winampxp.gif

winamp.gif

Ovo su samo primeri, na Winamp.com sajtu ima i drugačijih, customize-bilnih "winamp-bar" zezalica.

Pozdrav i hvala!

Poslednja izmena:
Nikako da nadjem plugin, ceo winamp.com sam prevrnuo i nista... Ajde ako neko nadje neka javi plz...
Poz.

skinuo sam ovaj statbar onu verziju sto se ne instalira i u atachu je kako izgleda [to ispod je TC posto sam ukljucio auto-hide za statbar], a kad hocu da promenim skin on se samo zaglavi i moram da ga ugasim sa task manager-om. OS je XP pro ako ima neke veze. U helpu nema nista o tome??

Prilozi

• stat.jpg
    stat.jpg
    4.5 KB · Pregleda: 70
imao sam isti problem kad je u pitanju stabar pa sam ga obrisao ...

Violinista,
a zasto samo ne prebacis Winamp u winshade mode?
Dvaput kliknes na naslov Winampa, isto i za playlist.
Povuces ga gdje ti ne smeta, npr. u gornji desni cosak.
Ne smeta ti, a stalno ga "motris" :). Ja bar tako radim.

Prilozi

• winamp.jpg
    winamp.jpg
    26.5 KB · Pregleda: 107
ako je winamp 5 imas u general purpose pluginovima (Ctrl+P pa skroz dole) nullsoft tray control koji ide uz njega. to si trazio?

kod mene se to ne desava...

probaj da iskljucis autohide, promenis boju, pa vrati autohide...

ma nema veze sa tim radio sam sve to ali nista se ne menja

Strange display behavior
Status: Investigating/working on it
Issue: On some systems, StatBar may display only the bar itself and a sometimes a few dark rectangles where the various buttons and graphics should be. This seems to occur only on systems with non-Latin language support (e.g. Asian or Hebrew).

evo sa njihovog sajta iz known bugs ali ne kapiram mislim nije mi windows na kineskom :) bas mi nije jasno ??

skinuo sam i tu instal verziju ali opet ne radi

steta...

onda, mozda da probas WinBar
http://www.winbar.nl/
http://www.snapfiles.com/get/winbar.html
(takodje free, 350kB)

part.gif

WinBar is a compact program that lets you monitor your system and provides easy access to frequently used controls. It runs as a toolbar along the top of your screen and provides miniature graphs about CPU usage, memory usage, disk space and more. The program offers a variety of modules you can choose from - you can add time synchronization, email checking, screen resolution, system uptime, an alarm clock, network information and several other useful gadgets while conserving screen space and only activating the statistics you re interested in. The toolbar can also be hidden and quickly accesses when needed. WinBar also includes a tiny WinAmp control, a volume control, a launchbar to start your favorite apps as well as a small news ticker. Very handy!

Poslednja izmena:
Jos jedno pitanje u vezi ovog playera.

Ajde jos jednom off topic.

Kako da nateram Winamp 5.02 na "play on start"? Znaci "start on Windows startup" je ukljucen, ali pesma nece krenuti do manuelnog "play". U ranijim verzijama je bila opcija za ovo (do 3.0 sigurno) ali ne mogu da je nadjem u ovoj. Sta cu volim da sve krene na jedno dugme - ono dok umijem zube podignem win i slusam drugu pesmu na listi dok se vratim u sobu :) Dakle ima li neki plugin, komanda ili opcija koju sam prevideo ili je naprosto nemoguce?

Cekaj bre na red, ni moj offtopic nije resen :D
NHF, dva off pitanja, pomoc ???

Poz.

shtaps je napisao(la):
Ajde jos jednom off topic.

Kako da nateram Winamp 5.02 na "play on start"?
nisam nikada koristio tako nesto i ne znam da li moze da se uradi direktno, ali evo ti u medjuvremenu jedan "workaround": napravi playlistu, pa njen shortcut ubaci u Startup folder... mislim da to moze da bude ok resenje za pocetak...

ZoNi je napisao(la):
nisam nikada koristio tako nesto i ne znam da li moze da se uradi direktno, ali evo ti u medjuvremenu jedan "workaround": napravi playlistu, pa njen shortcut ubaci u Startup folder... mislim da to moze da bude ok resenje za pocetak...

Ovo resenje ja koristim vec duuugo za budjenje. U BIOS-u podesim kad se masina upali, u startup folder ubacim listu (.m3u) i eto budilnika (volume "do daske", jer ne me laksi zvuk ne budi :D )

kako se to u biosu podesava ? (ja ocigledno imam nesto matoro) :))))))

Nazad
Vrh Dno