Šta je novo?

Da li može Dr Divx da snima tv program u .avi?

• Začetnik teme Začetnik teme gagast
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

gagast

Čuven
Učlanjen(a)
13.07.2003
Poena
619
Imam karticu TV Asus u čijim specifikacijama nije navedeno da može da grebuje tv program u .avi. Programi koje sam probao to rade u mpeg I ili mpeg II. Zato sam instalirao program Drdivx kako bi konvertovao te fajlove u .avi. Obradovao sam se kada sam video da kao ulazni signal za konverziju ima i tv. Pokrenem wizard, vidim sliku sa tv-a pokrenem encoding ali na kraju ti fajlovi koji bi trebalo da su snimak programa u .avi formatu ne daju sliku? Da li je nekom to uspelo? Da li uopšte postoji program koji bi snimao program direktno u .avi za karticu Asus tv?

snimi u mpg, a onda ga otvori u virtualdub-u , kompresuj i dobicesh avi, tj divx tj zavisi u shta ga kompresujesh..

Upravo to radaim u Dr divx programu. mene zanima da li je nekome uspelo da snima i kompresuje u realnom vremenu tv program u divix preko "DRdivx" ili bilo kog drugog programa na Asus tv kartici.

nemoguce je kompresovati u divx u realnom vremenu..

NLO je napisao(la):
Pa ja sa Terratec Cinergy 400 preko DrDiVX-a kompresujem "zivu" sliku sa TV-a u realnom vremenu bez problema! 😀

Meni to isto odradi na Asusu Drdivx ali mi je onda taj .avi fajl nečitljiv u bs plejeru sa kojim je asociran.

Naravno da moze u realnom vremenu, ja koristim iuVCR. Jel` si ti to "onako" rekao ili ne moze kod tebe? U drugom slucaju mozda ti je procesor spor?

NLO je napisao(la):
ispravka: nemoguce je kompresovati KVALITETAN u divx u realnom vremenu..
to ne kazem ja nego kazu ljudi na doom9 i divx-digest..
ljudi prvo kompresuju u mjpeg ili neki slicni kodek pa onda u divx..

na asus tv fm-u, ne radi mi dobro ni iuvcr ni virtual vcr, prvo ne mogu da ih nateram da koriste normalne rezolucije, a drugo slika je ocajna..
to je zbog 1.6 drajvera koje koristim, sa tim drajverima mi radi dscaler i axife, a nemogu da nadjem ni jedan ok program za snimanje, a sa novijim drajverima ne radi nishta ali zato super radi snimanje..

Probaj jednostavno VirtualDub ili još bolje, VirtualDubVCR (modifikovana verzija, sa rutinom za A/V sync) i sa njim možeš da menjaš kanale, "igraš" se sa podešavanjima itd. itd.

Divx u realnom vremenu - može.
Dobar, solidan Divx u realnom vremenu - može. Npr. CBR 2000, sasvim solidno.

Upotrebna vrednost ovog drugog jeste snimanje "na brzaka" neke emisije, utakmice, serije, Dnevnika ili bilo čega drugog, radi kasnijeg gledanja i eventualno arhiviranja, gde je bitnije da taj fajl baš i ne zauzima 20GB po satu (kao u Huffyu ili MJPEG codec-u) a da mu kvalitet slike bude zadovoljavajući.

Naravno, za najbolje rezultate, arhiviranje (VHS->DVD/SVCD/DivX) uvek treba raditi prvo u nekom loseless codec-u ? zatim dvoprolazno kodirati, uz MP3 zvuk i ostale stvari.

Poslednja izmena:
NLO je napisao(la):
..a sa novijim drajverima ne radi nishta ali zato super radi snimanje..

Mozes li mi malo bolje objasniti ovu kontradiktornu recenicu jer mi nije jasna, a takodje me interesuje snimanje u DivX na tom Asusu. Koji sad drajver staviti?

Nazad
Vrh Dno