Šta je novo?

Da li mi preporucujete....

Aca je napisao(la):
Ko ne voli preterano da overklokuje Gigabyte 7VRX je fenomenalna ploca za svotu para koju treba za nju dati. Na difoltu je svakako brza od MSI KT3 Ultra.

E pa sad... Nisam testirao obe sa bas svim podesavanjima na defaultu, ali sam ih testirao na 133MHz FSB sa najagresivnijim mogucim setovanjima za memoriju koju imam (NCP), i MSI se pokazala kao znatno brza (dozvoljava mnogo agresivnije parametre od GA).
Nazalost nisam sacuvao rezultate 3DMarka, PCMarka, Sandre... ali sam zaista bio prijatno iznenadjen razlikom u odnosu na GA.

Ma dobra je MSI KT3 samo ne radi sa nekim rezacima, DVD-ovima, memorijama, sa nekim zvucnim pravi frku oko IRQ-a i sl. :)
Potpuno se slazem sa Acom.

Za teofilovica : da, taj teacov rezac ne radi sa tom plocom. Ali ploca je strava :D
Narocito kad se poredi sa KT266A :p

Mister No je napisao(la):
Pa sto onda hvalis taj krsh MSI sto radi dobro i "stabilno" samo ako imas graficku, modem, i eventualno zvucnu :D i nista osim toga ?

Meni su bili zauzeti 5PCI slotova i nije bilo nikakvih problema...

Vince Carter je napisao(la):
Samo sa jednim, kao i gomila drugih Intel/VIA. :p ...

a ne ne ne i ne!!! dobra ploca mora da radi sa svim rezacima :D :p

E
ja taman hteo ove nedelje da kupim msi kt3 i amd xp1800+ ali posto posedujem rezalo koje nece da reze na toj ploci odlucih se za gigabyte 7vrxp. Koliko ja skontao razlika izmedju 7vrx i 7vrxp je u raidu i broju usb-ova jel tako?
e sad jedno newbie RAID pitanje: poshto trenutno imam samo jedan HDD sve ce to lepo raditi na toj ploci dok ne kupim josh jedan jel tako ?ctp; ctp; ctp;

JoeKuboj je napisao(la):
E ja taman hteo ove nedelje da kupim msi kt3 i amd xp1800+ ali posto posedujem rezalo koje nece da reze na toj ploci odlucih se za gigabyte 7vrxp. Koliko ja skontao razlika izmedju 7vrx i 7vrxp je u raidu i broju usb-ova jel tako?
e sad jedno newbie RAID pitanje: poshto trenutno imam samo jedan HDD sve ce to lepo raditi na toj ploci dok ne kupim josh jedan jel tako ?ctp; ctp; ctp;

razlika je i u chipu za zvucnu karticu :) kao i to sto vrxp ima mreznu karticu
najbitnija je razlika u raid-u koji uopste ne mora da bude raid vec dodatni ide kontroleri tako da ih ukupno mozes imati 4

sto se tice hard diska on uopste ne mora da ti radi u raid-u ali ako bas zelis onda moras kupiti jos jedan takav identican

Nema to nikakve veze, bolje zna Mister No.
:D

Vince, kad u masini budes odjednom drzao graf. kartu, SB LIve 5.1, modem, tv kartu, fm radio kartu, CDRom, CD rezac i DVD (ova 2 pozajmljena bila od komsije), USB stampac, USB skener, USB mis, USB dzojistik i usput eksterni USB modem (uz dodatak onog socijalca unutra) imaces pravo glasa :D pod uslovom da ti masina ne pravi ni najmanje probleme :)
P.S. ne kazem, mozda je u stvari sve bilo do Via-e :p
Pozdrav

Vince, kad u masini budes odjednom drzao graf. kartu, SB LIve 5.1, modem, tv kartu, fm radio kartu, CDRom, CD rezac i DVD (ova 2 pozajmljena bila od komsije), USB stampac, USB skener, USB mis, USB dzojistik i usput eksterni USB modem (uz dodatak onog socijalca unutra) imaces pravo glasa :D pod uslovom da ti masina ne pravi ni najmanje probleme :)
P.S. ne kazem, mozda je u stvari sve bilo do Via-e :p
Pozdrav

Fora je u tome sto ni ti to nisi imao na KT3 Ultra, ali onako, otprilike tvrdis da MSI ne valja, pa to mora da vazi i za ovu plocu. I ja sam posle jako, jako loseg iskustva sa MSI K7T Turbo mislio da nikada necu vise uzeti njihovu plocu, ali sam ipak to uradio na osnovu mnogih preporuka i pozitivnih opisa, i nisam se pokajao. Ti imas plocu sa SIS cipsetom, i sta sad, npr. ja treba 'otprilike' da tvrdim da je to sr@nje, jer mi tako deluje :)D) a nisam uopste radio sa njom???

JoeKuboj je napisao(la):
E
ja taman hteo ove nedelje da kupim msi kt3 i amd xp1800+ ali posto posedujem rezalo koje nece da reze na toj ploci odlucih se za gigabyte 7vrxp.

Pazi, ja ne mogu nista da tvrdim sa 100% sigurnosti, samo sam preneo iskustvo: na dve razlicite konfiguracije sa MSI KT3 Ultra nije radio kako treba, a na GA jeste. Da li je to dovoljno da se izvuce takav konacan zakljucak... proceni sam.

I dalje ne svatam....

Ljudi iz PCCentra su na nekoj njuhovoj konf. stavili taj Teac-ov rezac i tu MSI KT333 Ultra plocu i radilo je OK,barem po prici ljudi iz emisije CyberSpace.

I onda kome da verujem...???

Fora je u tome sto ni ti to nisi imao na KT3 Ultra, ali onako, otprilike tvrdis da MSI ne valja, pa to mora da vazi i za ovu plocu. I ja sam posle jako, jako loseg iskustva sa MSI K7T Turbo mislio da nikada necu vise uzeti njihovu plocu, ali sam ipak to uradio na osnovu mnogih preporuka i pozitivnih opisa, i nisam se pokajao. Ti imas plocu sa SIS cipsetom, i sta sad, npr. ja treba 'otprilike' da tvrdim da je to sr@nje, jer mi tako deluje :)D) a nisam uopste radio sa njom???

Ne nisam nimao :D Pre nekih mesec i po dana moj komsa prijatelj je otisao na more i ja sam ga izmolio (tada sam imao Duron 700 i MSI K7T Pro2A) da mi pozajmi masinu dok je on na moru, sa izuzetkom hard diska koji mi nije trebao, ali sve ove ostale komponente su bile tu. Onda sam lepo iskombinovao, stavio moju graficku, njegovu zvucnu, prvo samo moj interni a potom dodao i njegov eksterni modem, moj Cdrom, njegovi pisac i DVD itd. Procesor je bio XP1500+
Ploca je prvo imala problem sa IRQ-ovima, potom sam dobijao vrlo lose rezultate u svim benchmarcima (ovo shvati uslovno - posto ja smatram pod njima rezultate koji su otprilike dobijeni i na benchmarkovom Fedjinom testu - rang KT266A, s'tom razlikom sto se ja time uopste ne odusevljavam, za razliku od Fedje :) koji je vrlo zadovoljan sto je ploca brzinski u rangu prethodne generacije) Bios doduse nisam menjao, mozda bi se nesto promenilo mada sumnjam.
I na kraju vrhunac bisera svih MSI ploca - neuporedivo losija komunikacija sa AGP-om od svih ploca generacije. Tada sam imao GF2 GTS i nisam mogao nikako da prebacim 200 fpsa u Q3, a sami rezultati su se odslikavali i na druge igre gde je broj fpsa bio primetno manji (recimo Dungeon Siege je radio nesto malo bolje nego na mom Duronu, ali brojac frejmova je vrlo retko isao preko 25)
Na epoxovoj 8KHA+ (mislim da sam potrefio oznaku, u pitanju je KT266A) i istim procesorom (to je isto bila komsijina ploca, koju je zamenio za ovu MSI KT3 i po sopstvenom priznanju bezveze bacio pare) moj GTS je davao 210 fpsa, a o Intel konfiguracijama ne bih ovom prilikom.
U rezanje diskova se ne razumem preterano, ali komsija tvrdi da ima problema sa njima, tj. da na nekim brzinama uopste nece da reze a da za pola tih narezanih diskova mora da trci po kraju ne bi li nasao ko moze da procita.
Da ne duzim vise, to su moja iskustva sa MSI KT3. Kao sto vidis i sam sam do pre nekih dana imao MSi-ja tako da nisam mrzitelj MSI-ja po defaultu. Ali naprosto smatram, i to je cinjenica, da oni sad samo gledaju da prvi izbace plocu i nista drugo. Njihove ploce su najgore, najsporije i najnekvalitetnije (enorman broj reklamacija, makar ovde u PCC) od svih u svojoj generaciji - i od Gigabyte-a, i od Epoxa, i od Asusa i od Abita i od Solteka, pa cak i od Chaintecha mada su tu negde itd. Naravno boraniju tipa Matsonic, Shuttle, i sl. ne racunam
I jos samo jedno, nemoj shvatiti kada ja kazem npr. najsporije da ja mislim da je kao generacija spor - ne, KT333 su veoma brze ploce sve, ali od tih brzih MSI je (bar od renomiranih proizvodjaca) najgori i najlosiji izbor.
Plus sto mu je cena ovde u pm (ne private messages)
Uf al oduzih :)
Pozdrav (i hvala za one info-e oko DVD-a)

Ne nisam imao:D...

OK, sad si vec rekao nesto konkretno. Ocigledno se tvoji i moji rezultati dobijeni na ovoj ploci razlikuju (nikako nije sporija og GA KT266A, a najveca razlika u odnosu na GA 7VRX se videla bas u 3DMarku) ali dobro. Uzgred, zar zaista mislis da je u realnom radu moguce videti razliku izmedju KT266A i KT333??? Sto se tice rezaca, ako nije u pitanju pominjani TEAC onda kod komsije ima nekih ozbiljnih problema, posto svi ostali (naravno) rade sasvim normalno.

Pozdrav (i hvala za one info-e oko DVD-a)

Nema na cemu, samo ti nastavi sa pitanjima :):D
:wave;

OK, sad si vec rekao nesto konkretno. Ocigledno se tvoji i moji rezultati dobijeni na ovoj ploci razlikuju (nikako nije sporija og GA KT266A, a najveca razlika u odnosu na GA 7VRX se videla bas u 3DMarku) ali dobro. Uzgred, zar zaista mislis da je u realnom radu moguce videti razliku izmedju KT266A i KT333??? Sto se tice rezaca, ako nije u pitanju pominjani TEAC onda kod komsije ima nekih ozbiljnih problema, posto svi ostali (naravno) rade sasvim normalno.

[/b]

Nema na cemu, samo ti nastavi sa pitanjima :):D
:wave;

U realnom radu nije neka velika razlika izmedju KT266A i KT333, nravno, ali to ne znaci da onaj ko kupuje KT333 ploce treba da dobije plocu u rangu KT266A, uostalom vise je platio.
Mozda sam samo (tj. komsija) nabasao na los primerak koji pravi nekakve probleme...ali tim pre onda vazi ona konstatacija da su ima ploce nestandardnog kvaliteta...
Al da ne smaramo vise.
P.S. ne boj se, vec danas kacim novi set pitanja :D:p

Nazad
Vrh Dno