Šta je novo?

Da li mi je crkla grafika?

Pcdjak

Cenjen
Učlanjen(a)
03.01.2010
Poena
154
Poštovani,
ja bih zelio da mi odgovorite na moje pitanje.Računar je bio upaljen i pojavilo se OVO-prilazem sliku.Ako je grafika riknula da li u ostatak moje konfiguracije mogu ubosti nesto od ovih kartica.Odnosno koja od ove tri će se najbolje uklopit u sistem GeForce GTX 460 1GB Radeon HD ili 6850 Radeon HD5750.Ako imate vi još neki predlog ,prihvatam svaku sugestiju.Hvala!

Prilozi

• 29112010(001).jpg
    29112010(001).jpg
    243.8 KB · Pregleda: 139
Poštovani,
ja bih zelio da mi odgovorite na moje pitanje.Računar je bio upaljen i pojavilo se OVO-prilazem sliku.Ako je grafika riknula da li u ostatak moje konfiguracije mogu ubosti nesto od ovih kartica.Odnosno koja od ove tri će se najbolje uklopit u sistem GeForce GTX 460 1GB Radeon HD ili 6850 Radeon HD5750.Ako imate vi još neki predlog ,prihvatam svaku sugestiju.Hvala!

si restartovao komp? ako je isto onda je grafika "riknula".... mozes da stavis bilo koju pcie grafiku. sad zavisi za sta ti treba, koliko se igram na racunaru...

ostatak kompa ti je relativno slab.Pa ako to znaci da se ne igras i 5750 ti je previse(prakticno ce ti bilo koja pcie odraditi posao)...sad ako se igras onda je vec druga stvar.6850 za nekih 17k dinara je odlicna varijanta(iako ti je ostatak konfiguracije slab).

dakle za igre ti preporucujem ili tu novu 6850 ili ako hoces jeftinije najbolje da potrazis polovnu 4870/5770/260gtx. A ako se ne igras dakle - najjeftiniju novu ili polovnu grafiku (polovno kad uzimas najbolje da bude u garanciji)

Uzmi HD5750.

Ja mislim da ti je graficka otisla u vecna lovisa. Jesi li probao kompjuter na drugi monitor?

Crkla graficka,moje saucesce :(((((

Kartica je R.I.P!Igram samo COD i MOH-u pa bih zeleo i dalje da to igram sa novom karticom.
"ostatak kompa ti je relativno slab"aj molim te napiši šta bi ti pojačao od komponenti,ako te ne mrzi!

Solomonbg i RecklessLife HVALA!

Procesor,recimo da pazaris neki quad core,ploca nije losa,bez problema ce podrzati Q6600,i bar jos jedan giga rama. Vec tada mozes da razmisljas i o nekoj jacoj kartici,ali oni su ti dali preporuku za direktno tvoj slucaj gde 5750 nece imati problem kao sto sam ja imao.
Ja sam imao indenticnu konfu kao tvoju sa gigabyte 5850 i imao sam problem na recimo NFS Shift gde je igrica kocila iako je graficka bila ludilo,procesor je bio kocnica...

Znaci i ti si za 5750;dodat cu 1 giga(jel mi se ne isplati 2 gig)a sto se tiče procesora neka ceka. Kada dodje na red vec ću razmiljat o necem novom. Hvala!

Slobodno pazari neku polovnu 5750 sa garancijom naravno. A taj E4400 moze bez ikakvih problema da radi na 2.9 Ghz ,bar je moj mogao,sto je poprilican skok sa 2.2 na kome je default.
Dakle 5750,E4400 klokni na 2.9,i jos jedan giga rama i miran si :) Pozdrav :wave:

default mu je na 2 ghz, a moj je mogao i na 3 ghz, al uz aftermarket

Moram priznati da mi bas nije jasno,al nebih da pisete nesto sto vec postoji u drugim postovima.Dakle uzmem racunar odnesem na servis i kazem klokuj na maximum,jel tako!

Ma neeee klokujes ga ti bre :) Nek ti oni uklope te komponente ako vec to ne znas a pomocicemo ti mi da klokujes :)

PowerColor Radeon HD5750 512MB GDDR5 kupicu novu karticu,a za klokovanje cu se pozvati na vas kad budem bio spreman.Pozz!

s obzirom da imas monitor od 22' dobro bi ti dosla karta sa 1gb gddr5 ..to da bi mogao veca setovanja koja se ticu grafike u igrama da postavis tj ako ti to znaci

s obzirom da imas monitor od 22' dobro bi ti dosla karta sa 1gb gddr5 ..to da bi mogao veca setovanja koja se ticu grafike u igrama da postavis tj ako ti to znaci

do skoro je koristio 8500gt, a sad mu kazes da 5750 512mb nije dovoljan...

koliko sam shvatio ne planira "ozbiljno" igranje svih najzahtevnijih igara...

dodavanje rama (mozda i da uzmes 2Gb ako planiras da koristis win7 64bitni u nekom skorijem vremenu) i grafika 5750 je vise nego dovoljno. 5750 je mnogostruko bolja od prastare 8500gt

do skoro je koristio 8500gt, a sad mu kazes da 5750 512mb nije dovoljan...

koliko sam shvatio ne planira "ozbiljno" igranje svih najzahtevnijih igara...

dodavanje rama (mozda i da uzmes 2Gb ako planiras da koristis win7 64bitni u nekom skorijem vremenu) i grafika 5750 je vise nego dovoljno. 5750 je mnogostruko bolja od prastare 8500gt

dovoljan mu je i 8500gt ocito, a ja samo iznosim svoje misljenje ..i naglasih ako mu znaci

Samo jos jedno pitanje;da li vredi dodati jos malo parica pa kupiti 5750 1gb umesto 5750 512mb

Da li ima razlike u kvalitetu izmedju Sapphire i Powercolora od 1Gb

Vrh Dno