Šta je novo?

da li menjati 17" za 19"

• Začetnik teme Začetnik teme Mudri
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Mudri

Čuven
Učlanjen(a)
04.09.2003
Poena
695
Moja oprema  
CPU & Cooler
R5 5600
Matična ploča
B550
RAM
32gb ddr4
GPU
RX6600
Storage
KC3000
Da li da menjam moj LG 1730b star oko 15 dana za LG 1915s,doplata oko 65€.

PC najvise koristim za internet,Div X i poneku igru.

Pa to zavisi od tvojih potreba, niko ti ne moze bolje reci od tebe.

ja licno ne ibh...

Pa ta 19ica sigurno zauzima vise mesta na stolu,trosi vise struje, a ako nije flat (nisam video taj model)
zakrivljenost katodne cevi je velika.Jedino ako cesto gledas filmove sa rastojanja od 10 metara bi ti nesto
znacilo.Inace sumnjam da ces to da uzmes da bi igrao igre u 1600 x 1200,jer bi onda tek morao puci na grafiku.
A inace sto se tice NETa to je nebitno jer se svaki sajt hvali kako je optimizovan za 1024 X 768,tako da su i
standarne rezolucije tu dovoljne.

Pa ta 19ica sigurno zauzima vise mesta na stolu,trosi vise struje, a ako nije flat (nisam video taj model)
zakrivljenost katodne cevi je velika.Jedino ako cesto gledas filmove sa rastojanja od 10 metara bi ti nesto
znacilo.Inace sumnjam da ces to da uzmes da bi igrao igre u 1600 x 1200,jer bi onda tek morao puci na grafiku.
A inace sto se tice NETa to je nebitno jer se svaki sajt hvali kako je optimizovan za 1024 X 768,tako da su i
standarne rezolucije tu dovoljne.

TFT 😛

E pa znao sam da cu negde da se ispalim kad pricam o necemu o cemu ne znam(mislim na modele)
Onda ovo sto sam rekao pada u vodu.

koliki je odziv slike na 19-ici ako je 25ms onda se po meni ne isplati
P.S.od nedavno sam vlasnik 1730b drzim rez na 1280x1024 i ne treba mi veci monitor i ako radim u nekim"zahtevnim"programima tipa Flash ili Dreamwiever
koji traze veci monitor.
mislim da ces se i sam sloziti da ti treba za grafiku,dizajn ili tako nesto
pa da razumem ali za internet i divx....ne znam tvoje su pare kakav god izbor napravio nadam se se neces pokajati...
SRECNO🙂

Poslednja izmena:
1915 ima 25ms
1915 ima vece tacke
1915 ima istu rezoluciju od 1280x1024
i generalno je losa ideja preci na njega...

Ja cu definitivno menjati 17 za bar 19,a ako se bude imalo para i za veci.
17 je vec pomalo prevazidjen.

veci tft od 19? woow, ti si bas milioner |>>

930 Eura je Samsung od 21,3",a valjda ce i dalje padati cene.

To je jos i jeftino...
ja sam gledao apple od 2000$
i lg od 2000eu...

licno nisam siguran kojom brzinom ce padati cene vankonfekcijskih monitora...
onda bolje ici na neki widescreen... 17.1" widescreen je skroz drugi ugodjaj u odnosu na 17" obicnih |)

19" tft ima smisla ovih sa 8ms odzivom, a imace jos vise smisla kad bude veca rezolucija (npr sta ih kosta 1400x1000, kad to vec uveliko ima na laptopovima od 15")

danijel00 je napisao(la):
1915 ima 25ms
1915 ima vece tacke
1915 ima istu rezoluciju od 1280x1024
i generalno je losa ideja preci na njega...

1915s je 12ms,mada tu skoro da nema razlike,Ja sam sve blizi odluci da uzmem 19".Ipak misu malo 2".

e vidis jeste 12ms... hmm onda sam ja gledao neki stariji model...
ostale dve moje zamerke stoje, ali u svakom slucaju, najbolji savet je da ga probas ako imas kako i da vidis jel ti bolji ili gori od onog sto imas...

danijel00 je napisao(la):
ostale dve moje zamerke stoje, ali u svakom slucaju, najbolji savet je da ga probas ako imas kako i da vidis jel ti bolji ili gori od onog sto imas...

Ja mislim da je 1280x1024 sasvim dovoljno,bar je meni pregledno.

Zamisli ponasanje moj radeta 9000pro u igrama na 1600x1200 🙂
Planiram uskora da pazarim 6600gt ali 1600x1200 je mnogo i za nju.

S obzirom da si pitao i da tih 65e verovatno nisu tvoje... slobodno menjaj
1. razlog. internet ce brze da ti radi na 19" nego na 17"
2. razlog. kad dodje drustvo iz kraja svi ce reci "wow 19" tft monitor" a ne kao sad "pa 17" sam vec video kod ortaka" :banana:

ovo postaje za*ebancija 😀
realno, po performansama ta dva monitora su dosta slična i imaju istu rezoluciju, najveća razlika je što će na 19" slika biti "krupnija".
Ja bih menjao (da nisu moje pare 🙂) ovaj moj 1730S za taj 1915S

Filo je napisao(la):

kad dodje drustvo iz kraja svi ce reci "wow 19" tft monitor" a ne kao sad "pa 17" sam vec video kod ortaka" :banana:

Ne razumem zasto mislis da te pare nisu moje ali ok,Odlucio sam menjam.

Filo je napisao(la):
1. razlog. internet ce brze da ti radi na 19" nego na 17"
2. razlog. kad dodje drustvo iz kraja svi ce reci "wow 19" tft monitor" a ne kao sad "pa 17" sam vec video kod ortaka" :banana:

pretpostavljam da je ovo sve bila *******cija pogotovo ovo pod 1. ali ovo pod 2. jeste jedan od mnogobrojnih razloga zasto preci na 19".

Meni znaci to sto 19" ima krupniju sliku, a za odziv me nije mnogo briga jer uglavnom radim sa tekstom.
Ako taj 1915 ima dvi ja bih presao na njega.

Anti Patriota je napisao(la):
Ako taj 1915 ima dvi ja bih presao na njega.

Uzeo sam 1915s nema DVI.Zadovoljan sam,dosta je ruzniji od 1730b.Moze da se montira na zid.

I da internet mi mnogo brzo radi 😀

Poslednja izmena:
vece je uvek bolje pogotovu kod monitora... 😀

Posto si platio ?

Mare je napisao(la):
vece je uvek bolje pogotovu kod monitora... 😀
Da, ali ako su monitori u istoj klasi ili barem pribliznoj u protivnom ne bih gubio vid zarad 2"!

Pozdrav! :wave:

Nazad
Vrh Dno