Šta je novo?

Da li meni uopste treba DAC? (DAC FAQ tema)

Imam SSL 2, klinac ga uzeo za svoj racunar, uzeo mu po zelji Elgato Wave XLR MK.2, klinci vole ta SW resenja.
SSL 2 mi je i dalje bez premca za monitor zvucnike i slusalice od 250Ohm.
Update: stigao elgato XLR i ladno ima samo 3.5mm konektor za slusalice, nisu se udostojili staviti ni adapter za 170e. Smece.

Koji je danas po vama najkvalitetniji striming servis? Da li se isplati kupiti neki SACD player samo kao transport do eksternog DAC-a,ili je ipak bolje ici na kvalitetan striming?

Qobuz важи за најквалитетнији (ситна разлика у односу на Tidal) али је мало проблем што се не може легално узети у Србији, није нека велика зезанција али опет је другачије када је нешто легално доступно.
Искрено мала је разлика у квалитету пуштања FLAC-a са локалног извора и стриминга а стриминг нуди малтене неограничен избор песама на једном месту. Ја бих свакако ишао на стриминг.

Razmisljam nesto o Sony Blue ray x700k plejeru kao o univerzalnom transportu koji podrzave maltene sve fizicke medije i formate,cisto kao dopuna za striming u smislu da covek treba da ima i nesto svoje, neki minimum od onoga sto najcesce slusa i gleda, a da to nije nesto
preterano skupo, odnosno da nema svoj DAC, jer mi je AVR centar svih desavanja.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno