Šta je novo?

Da li kupiti Samsung Note 5?

gordan84

Slavan
Učlanjen(a)
10.10.2008
Poena
330
Moja oprema  
CPU & Cooler
5800x
GPU
4070 Ti
Razmišljam da kupim Samsung Note 5.
Da li se isplati sada kupovati ili čekati nešto bolje da izađe?

Trenutno imam Sony z3 i volio bih da je baterija bar na tom nivou, da nije slabija.

Uzmi note 5 ja ne vidim za sada bolji telefon za ove godine od note 5 i da zaboravio sam na galaxy s6 edge plus telefon je strava

Poslednja izmena:
Note5 ni ne postoji zvanicno u evropi ? Tako da ako ga uzimas oprosti se od garancije a mob nije jeftin..

Sacekaj do 15og marta,tada bi s7 i g5 trebalo da dodju i do nas. Uzmes ih preko operatera ili oglasa sa validnom garancijom. Kad vec dajes 550e+ da znas za sta dajes.

Sacekaj da se normalizuje cena prvo 😉 A da ce biti bitno bolji od z3? Jedino ako su ti bitne NOTE mogucnosti (koje su stvarno korisne, ali najbitnije nema na N4+ - PEN window)

Ima stvari koje samo NOTE serije imaju, zbog olovke. Ali meni nedostaje Pen Window, koji samo do Note 3 postoji, i koji je pravi multitasking. (izvadis Pen, izaberes Pen Window na ekranu, ocrtas gde i dobijes slot za skroz novi app preko postojeceg, oba rade u isto vreme)

A ovo za multitasking - kakav multitasking radi losije na NOTE seriji? Kad realno, samo Note ima pravi multitasking.

Sumnjam da je losije od Note 3? A note 3 ne da dobro cuva, nego je super. 3GB je kljucna stvar, Z3 isto ima 3GB RAM?

Meni sve ostaje u memoriji, osim glupog ESFE iz nekog razloga...

Note5 ni ne postoji zvanicno u evropi ? Tako da ako ga uzimas oprosti se od garancije a mob nije jeftin..

Sacekaj do 15og marta,tada bi s7 i g5 trebalo da dodju i do nas. Uzmes ih preko operatera ili oglasa sa validnom garancijom. Kad vec dajes 550e+ da znas za sta dajes.

Ovo ti je najbolji savet...

@alfaunits
koji ti telefon imaš ?
Sve si omašio ovde 😀

Sumnjam da je losije od Note 3? A note 3 ne da dobro cuva, nego je super. 3GB je kljucna stvar, Z3 isto ima 3GB RAM?

Meni sve ostaje u memoriji, osim glupog ESFE iz nekog razloga...
Alfa nije poenta samo da ostane u memoriji da ga vidis vec da mozes i da ga trenutacno pokrenes. Evo i ja na note 4 imam 30 aplikacija u memoriji, cim pokusas neku kompleksniju da pokrenes vidis da se ucitava ponovo i uzima dragoceno vreme i resurse (procesor, bateriju)...na to ljudi ovde misle.
Multitasking bolji na Z3 u odnosu na note 5?
Jel ti to ozbiljno???

Inače nema ga zvanično u Evropi, taj link sa ponudama je u najbolju ruku sumnjiv....
Ozbiljno; sony od 150e bolje radi od nota 5, da ne pominjem sony z3 i z5 koji su bez premca po tom pitanju.

U svakom slucaju mene to ne bi zaustavilo da pazarim note 5 (za razliku od toga sto ne mogu da menjam bateriju i sto ih nema legalno u evropi pa je realizovanje tih kojekakvih garancija krajnje diskutabilno), telefon je odlican i ima ga dobrano ispod tih pomenutih 600e.

Ja vidim da recimo Keypad (dialer), Contacts, SMS i CHrome se odlicno drze u memoriji, MX Player, da moze mts TV Go i on bi (drzi se, ali uvek mora relogin, glupi app zbog isteklih sesija 😀).
Jedino sto mi stvarno pravi problem jeste ESFE, iz nekog razloga on nestaje iz memorije... sto je najsmesnije, ne nestaje njegov server za Wifi (preko koga gledam klipove sa kompa), dakle ako se vratim u MXPLayer koji je u listi appova (u listi appova koji nisu pokrenuti, vec samo se drze u memoriji), on se vrati tamo gde je stao sa klipom i porduzava play.

Ali ESFE UI mi se uvek resetuje na Note 3.... na S5 ostaje gde je bio, ne znam koj mu je 🙂

Doduse, ja ozbiljno nemam 30 aplikacija na telefonu, ako se izuzmu servisi, koji uopste se i ne pojave u listi ikada).

Nazad
Vrh Dno