Šta je novo?

Da li je zbog provajdera ili

proki

Čuven
Učlanjen(a)
22.10.2003
Poena
619
Elem u poslednje vreme mi se desava da iako imam tel broj u imeniku ne izadje ime prilikom primanja poziva, vec samo broj.Do skoro je sve bilo ok.Znam da to moze da se desi ako je u imeniku dupliran broj pod dva razlicita imena.

Telefon je 6230i, da li je jos neko imao slican problem???

Meni se desilo da sam slučajno burazerov broj snimio ponovo kao kontakt koji sam nazvao " " (blanko). Pojma nemam kako sam to uradio, ali tako je.

Kada me je zvao, izlazio mi je samo njegov broj, bez imena, iako ga imam u imeniku. Tek prelistavanjem imenika sam ukapirao da imam "blanko" kontakt sa njegovim brojem. Kada sam izbrisao taj "blanko" kontakt, sve je bilo OK.

E da, sve to na Nokiji 6630 :wave:

Meni se desilo da sam slučajno burazerov broj snimio ponovo kao kontakt koji sam nazvao " " (blanko). Pojma nemam kako sam to uradio, ali tako je.

Kada me je zvao, izlazio mi je samo njegov broj, bez imena, iako ga imam u imeniku. Tek prelistavanjem imenika sam ukapirao da imam "blanko" kontakt sa njegovim brojem. Kada sam izbrisao taj "blanko" kontakt, sve je bilo OK.

E da, sve to na Nokiji 6630 :wave:

Pa vec sam napisao da sam upoznat sa takvim razlozima kada je broj na dva mesta,pa bilo to blanko ili sa nazivom sve je jedno!!!

Proveri još jednom ... Ako imaš ime na SIM-u i ime u telefonu, imaćeš isti problem.

ALi ja koristim samo phone memory,a ne phone and sim, kako se nudi u setingsu. Tako da i ta opaska otpada!!!

Da li ti se to dešava sa svim brojevima, ili samo sa jednim?!

Desava se sa 062 brojevima i kada njima stavim prefiks +381 onda je ok dok kod ostalih brojeva 063 i 064 ne menjam nista i sve je u redu. Ipak meni to mirise na TELENOR!!!

Čekaj, stani ... SAMO sa 062 brojevima? Uvek (sa svakim) 062 brojem? A koji broj (tj. pozivni prefiks) koristiš? A kakva je situacija kada ti njega/njih zoveš?

Ovo je vrlo interesantno ... daj molim te što više podataka ...

PA recimo stigne mi poruka od 062 i nema imena od koga je poruka samo broj sa prefiksom +381 kada taj broj jos dok je u poruci nazovem ne izlazi mi ime iako ga imam u imeniku.Tek kada i u imeniku dodam prefiks sve je ok. Ludo burazeru!!!

Meni se dešavaju slične anegdote sa SE k700i (kupljen u Telekom-u). Znači ili to što ti pričaš, ne izađe ime iako ga imam u imeniku, ili izađe neko drugo ime iz imenika. Npr. zovem Peru birajući ga iz imenika i tada mi na displeju izlazi samo broj koji pozivam (umesto imena), a kada posle pogledam listu odlaznih poziva, tamo piše da sam zvao Miku. I kada tu u listi kliknem na Miku, on mi poziva Perin broj a ispisuje Mikino ime. Komendija.

Meni se dešavaju slične anegdote sa SE k700i...

Sto se (ne)ispisivanja pojedinih imena tice (iako postoji u imeniku) imam identican problem sa k700, doduse ono da izbrlja drugo ime mi se nije dogodilo. Ako nesto znaci firmware je R2AA003 pa mozemo i uporedjivati (tipujem na njega), a mreza ex-Kariceva.

Ovo sto kaze ,,Vectorman,, da pobrljavi imena ne stoji. Vec samo ovo sto sam vec opisao.A zasto sve ovo pisem .Evo pr. Kada si u inostranstvu kao sto sam ja bio letos u Francuskoj ko god nije bio u mom imeniku sa +381 i zvao me, meni je izlazilo da je nepoznat broj, kao i jos nekolicini turista. Epa sad posto je Telenor inostrana firma verovatno da tu lezi objasnjenje!

Ma kakve veze ima, Srbine, to što je strana firma?!

+381 je uvek +381 ... nezavisno od toga ko je vlasnik jedne od telekomunikacionih kompanija u zemlji. VoIP rutiranje, i ko zna šta može da bude problem u roamingu ... aj' lepo odgovori, pa da vidimo šta je možda problem ...

Ma kakve veze ima, Srbine, to što je strana firma?!

+381 je uvek +381 ... nezavisno od toga ko je vlasnik jedne od telekomunikacionih kompanija u zemlji. VoIP rutiranje, i ko zna šta može da bude problem u roamingu ... aj' lepo odgovori, pa da vidimo šta je možda problem ...

A sta ,,lepo,, da ti odgovorim Srbine. Imao sam preko 60 mobilnih i godine staosti i iskustva da ne pominjem ,a sada imam trenutno 6230i, ajd kazi mi sta jos da ti odgovorim???? :wall:

Čekaj, stani ... SAMO sa 062 brojevima? (Mogući odgovori: Da, samo sa njima - sa ostalima mi radi normalno, Ne - sa svim brojevima, Ne - nema pravila, dešava sa random)

Uvek (sa svakim) 062 brojem? (Mogući odgovori: Da sa svakim sa kojim sam probao, Ne baš sa svakim, Samo sa njegovim)

A koji broj (tj. pozivni prefiks) koristiš? (Mogući odgovori: 062, 063, 064, 065)

A kakva je situacija kada ti njega/njih zoveš? (Mogući odgovori: Ne znam, nisam probao, mrzi me da probam, Probao sam - isto je, Probao sam - nema tih problema)

Ovo je vrlo interesantno ... daj molim te što više podataka ...

Jasno ti je da je problem vrlo atipičan. Očigledno da niko ovde nema gotov odgovor na tvoje pitanje. Da bismo mogli da se posvetimo brainstorming-u, trebaće nam nešto više podataka, pa možda na zajedničko zadovoljstvo dođemo do rešenja.

Dodao bih još: Da li ti se isto to dešava u nekom drugom aparatu? Da li možeš da probaš neku drugu 6230i, da vidiš šta će sa njom da bude?

Jedini logican odgovor vidim u tome sto koristim Cloniranu karticu i do sada je sve bilo ok, ali od kako mi je dosla poruka da bi nakon gasenja i ponovnog paljenja mobilnog trebalo da mi izadje telenor na displeju od tada se to i desava jer meni je i dalje naziv MOBTEL.A i stizu mi neke poruke od +0000 sendera!!! Kada stavim originalnu karticu isto mi pise mobtel!!!

Eto vidiš ... već si sam rešio problem ... barem što se tiče +0000 pošiljaoca ...

Promena naziva imena mreže vrši se tako što ti provajder pošalje OTA konfiguraciju. OTA kao Over The Air. Kao što ti šalju podešavanja za telefon za Internet i MMS, tako postoje i kartice koje mogu da se podešavaju preko SMS poruka. To su 8-bit poruke i telefon ne može da ih prikaže, a kako ti ih šalje direktno provajder, mogli su da stave BILO ŠTA kao adresu pošiljaoca. Obzirom da ta poruka nije stigla na tvoju "normalnu" karticu, koju bi mogla da podesi, onda ti se pojavila tako u telefonu, a na staroj kartici i dalje piše MOBTEL jer nisu na nju stigle poruke koje treba da promene MOBTEL u Telenor.

No, i dalje ne znamo šta je problem sa pozivanjem (i temom ovog topic-a).

Nazad
Vrh Dno