Šta je novo?

Mobilni telefon Da li je vreme za zamenu A52s i čime?

Koji mobilni telefon kupiti

GMarco24`

Poštovan
Učlanjen(a)
23.05.2019
Poena
52
Od nas četvoro u porodici nas troje ima A52s. Po preporuci sa ovog foruma. Prvi sam kupio početkom 2022. drugi početkom 2023. a treći početkom 2024. jer još uvek nisam mogao da nađem bolju zamenu za te pare. Nas troje ukupno imamo 0 primedbi na telefon. "Štucnuo" nikom nije.

E sad, vidim da najavljuju prekid update-a, tj. hoće da nas nateraju da kupimo novije, niti znam kad će stvarno biti vreme da moramo, niti sa čim. A55?

Zasto bi menjao, A52S je odlican tel?! Ja imam P20 Pro, a zeni uzeo A55 . To sa kupovinom novijeg telefona za vrlo malo boljitka je glupost. P20 Pro star vekovima parira u brzini sa A55, kamera jedino video bolji od P20 Pro, ostalo odlicno. I ta hercaza ekrana ali to je totalna navika. P20 Pro je 100 evra a A55 je 450 evra...budalastine

Ono što mene najviše brine i zbog čega pitam je update. Stvarno ne znam još koliko dugo mogu da nosim mobilni koji se više ne apdejtuje i da li će on uskoro zbog toga krenuti ozbiljno da baguje. Inače što se mene tiče, nikakvu potrebu nemam da ga menjam još uvek.

Ono što mene najviše brine i zbog čega pitam je update. Stvarno ne znam još koliko dugo mogu da nosim mobilni koji se više ne apdejtuje i da li će on uskoro zbog toga krenuti ozbiljno da baguje. Inače što se mene tiče, nikakvu potrebu nemam da ga menjam još uvek.
Moj P30 Pro nije dobio update godinu i po dana sigurno, tako da nemoj da brines, radice telefon bez problema.

Mozes jos godinama da ga nosis, nece krenuti da baguje sigurno jer nema apdejtova, a i da krene, precices tu prepreku tek kad dodjes do nje - za sad sedi i uzivaj, sve ti se samo reklo.
U krajnjem slucaju zamenis bateriju negde oko 4te godine koriscenja i miran si jos barem 2, a to kosta 50ak eura u zvanicnom servisu.

Trenutno najbolja kupovina a55,medjutim ako vec imas a52s taj telefon moze da zadovolji svakog prosecnog korisnika,cak i odvise.Jedina mana je baterija ali i to se lako resava za sitne pare.Ako se malo razumes samo pogledaj na youtube zamenu baterije i sve ce ti biti jasno.Sto se tice odlepljivanja zadnjeg poklopca,da bi dosao do baterije nikad lakse.Stavi telefon na sunce jedno 15 min po ovoj vrucini da bude poklopac okrenut prema suncu i da se lepo ugreje,posle toga bukvalno zavuci nokat ili ili neku platnu karticu po mogucnosti tanju i lagano prodji okolo.Videces da ce se skoro sam odlepiti a ostalo prati youtube.Isti proces ti je i sklapanje jer svakako lepak je jos da kazem firsak a svakako neces stavljati tel u vodu.Samo vrati poklopac i lepak ce da sigurno drzi.Naravno da je najbolje ako imas drugi,medjutim to nije nov telefon da bi placao nesto odvise.Usvakom slucaju na tebi je da odlucis.

Poslednja izmena:
Telefon menjas kad se zasitis starog.Ako je na starom otisla baterija ja to ne bi menjao.Eventualno da cekas A56,mada je on daleko.
To stoji, ali recimo ako nakon dvije godine korištenja oslabi baterija, a imaš telefon kao što je A55, koji je dobar, metalni okvir i još 3 godine podrške, onda je po meni isplativije samo zamijeniti bateriju (u ovlaštenom servisu naravno).

Ne zavisi to nužno od toga, već od aplikacija. Google je već postavio za aktuelnu verziju YouTube-a Android 8 Oreo kao minimalnu verziju pa neka ti to bude parametar u kom pravcu generalna podrška ide. To jest, ovog meseca je podrška za Play servise prestala za Android 5 i većina IM servisa kao preduslov ima Android 6. Tako da, lagano!

To stoji, ali recimo ako nakon dvije godine korištenja oslabi baterija, a imaš telefon kao što je A55, koji je dobar, metalni okvir i još 3 godine podrške, onda je po meni isplativije samo zamijeniti bateriju (u ovlaštenom servisu naravno).
Ma slazem se da treba promeniti nakon dve godine i nije mi lose izgledao a55 a i recenzije sve dobre,medjutim neki dan sam se poigrao sa njim u poslovnici,posto nisam imao prilike da ga drzim u ruci i nazalost razocarenje veliko.Prvi utisak je aluminijumska stolarija tj.kao da drzis napravljen mini aluminijumski prozor,dakle 52 je mozda losiji u kvalitetu ali po izgledu daleko lepsi od a55 tako da sam odustao od kupovine.Jos ce da sljaka 52s lagano,samo da se izmeni baterija.

Nazad
Vrh Dno