Šta je novo?

Da li je TX2 dovoljan za e8500?

Zoran_KS

Slavan
Učlanjen(a)
17.09.2006
Poena
345
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 7 5700X - NZXT Kraken X53
Matična ploča
Asus TUG Gaming B550M-E
RAM
Kingston Fury Beast 32GB DDR4 3600Mhz
GPU
Gigabyte RX6800XT OC 16GB
Storage
1 TB Kingston NV3
PSU
Thermaltake SE630W
Kućište
Lian Li A3
Monitor
Asus ProArt PA278QV
Miš & tastatura
Redragon K596 red switches & Logitech G402
Trenutno imam c2d 6550 koji je OC na 3.1 do 3.4 Ghz zavisi od potrebe.
Njega hladim sa CM Hyper TX2.
Posto mi za par dana stize e8500,interesuje me hoce li cooler biti dovoljan za ovaj procesor (overkloknut naravno) ili da jurim nei drugi .
Znam da je e8500 radjen u 45nm za razliku od 6550 koji je radjen u 65nm tehnologiji i da se manje greju,ali ipak mi treba potvrda od nekog ko hladi cpu sa ovim coolerom.
Meni se konkretno svidja Geminii,mozda i iz razloga sto mi je dostupan.

Pa najlakše ti je da namontiraš sve lepo, klokneš i probaš. Ako nisu zadovoljavaćuje temperature, menjaš, prodaš taj i kupiš neki drugi, bolji :) Zavisi na kom naponu želiš da teraš 8500 i koliko ćeš klokovati, pa kako ti je provetreno kućište i slično, dakle, najbolje da probaš pa izneseš utiske, pa će ti već neko reći da li su temperature ok ili nisu :)

Najvise zavisi od primerka procesora i ploce!
Evo ti u atachmentu SS. U idleu je isao oko 52-55C, kako koje jezgro. U loadu do 79C sa TX2. Nemam boljih shotovai, otisli su sa HDD-ovima letos :(
Najbolje je da uradis po Vuletovoj preporuci!
:wave:

Prilozi

• 06 @4290.JPG
    06 @4290.JPG
    241.3 KB · Pregleda: 71
mislim da ce biti dovoljno... kad mi je otkazao nventilator na tx2 drzao sam ga u pasivnoj varijanti na mom procesoru i nikada nije presao 50C. kasnije sam mu nakacio 9cm nocuta fan i hladi mnogo dobro i ne cuje se. moja preporuka

Trenutno imam c2d 6550 koji je OC na 3.1 do 3.4 Ghz zavisi od potrebe.
Njega hladim sa CM Hyper TX2.
Posto mi za par dana stize e8500,interesuje me hoce li cooler biti dovoljan za ovaj procesor (overkloknut naravno) ili da jurim nei drugi .
Znam da je e8500 radjen u 45nm za razliku od 6550 koji je radjen u 65nm tehnologiji i da se manje greju,ali ipak mi treba potvrda od nekog ko hladi cpu sa ovim coolerom.
Meni se konkretno svidja Geminii,mozda i iz razloga sto mi je dostupan.

Ne bi trebalo da bude problem. Hector Ruiz sa foruma hladi e8x00 na preko 4GHz sa TX2, mada on ima odlicno provetreno kuciste...

mislim da ce biti dovoljno... kad mi je otkazao nventilator na tx2 drzao sam ga u pasivnoj varijanti na mom procesoru i nikada nije presao 50C. kasnije sam mu nakacio 9cm nocuta fan i hladi mnogo dobro i ne cuje se. moja preporuka

Meni puk'o vent na TX2 pa sam montirao 92mm CoolerMaster PWM fan ali nisam zadovoljan ucinkom istog.
Ako bi znao, da li je temperatura procesora niza sa Noctua 92mm fanom nego sa originalnim?
Da li je tisi sada nego sa original ventom?

mali off:
@mitarus: da li je ventilator na tom tvom napajanju tih? Ovaj moj se bash cuje, a napajanje takoreci novo!
Nikako da utisam comp, stalno me nesto hebe :(

Poslednja izmena:
mali off:
@mitarus: da li je ventilator na tom tvom napajanju tih? Ovaj moj se bash cuje, a napajanje takoreci novo!
Nikako da utisam comp, stalno me nesto hebe :(

OFFTOPIC:
Moje je bas matoro. Dok mu nije dotrajao ventilator nije bilo bucno, ali nije bilo ni optereceno uopste. Ventilator je posle mnogo radnih sati poceo malo da krci, otprilike kada sam presao na konfu iz potpisa je poceo da mi smeta jer se i brze vrteo nego pre.

Zamenio sam ventilator, sad se cuje neki huk koji mi znatno manje smeta. (link)

Tesko je povuci paralele jer je moje napajanje staro preko 3.5 godine...

I vise nego dovoljan.
Ako meni lepo hladi prastari Q6600, tebi ce tvoj cpu da smrzne.

I vise nego dovoljan.
Ako meni lepo hladi prastari Q6600, tebi ce tvoj cpu da smrzne.

tebi ce tvoj cpu da smrzne.

Xe,ne mora bas da ga smrzne,al nemoj ni da ga :mad:
Kuciste mi je Chieftec GX-01BW i dobro je provetreno.

95o8cy.jpg

Sto se tice OC cilj mi je oko 4 do 4.2 Ghz za svaki dan,mislim da nema potrebe vise.
Videcu kako ce da se ponasa i koje temterature ce da postize.Veci problem kod OC ce mi predstavljati ova ddr2 667 memorija.Ali kad sad radi na 450 x 7 trebalo bi da radi bez problema i na 450 x 9.5.
Ovom TX-u je i baza ismirglana tako da je sad mnogo ravniji.Malo sam u nedostatku sa nekom boljom pastom,ali snaci cu se.Iako sam ja hteo nekog Geminii-a ako nista drugo ono bar zbog izgleda :D

Meni puk'o vent na TX2 pa sam montirao 92mm CoolerMaster PWM fan ali nisam zadovoljan ucinkom istog.
Ako bi znao, da li je temperatura procesora niza sa Noctua 92mm fanom nego sa originalnim?
Da li je tisi sada nego sa original ventom?

sorry sto kasnim sa odgovorom...
temperatura je ista do malo niza, ali je vent mnogo tisi (s tim sto sam ja stavio u.l.n.a. adapter). nema ni buke vazduha ni zvuka motora. sa stock ventilatorom sa tx2 cuo se motor. sad mi je najglasnija stvar u kucistu napajanje, a to je CM silentpro M600, pa sad ti vidi koliko je cela stvar tiha...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno