Šta je novo?

Da li je sve ispravno?

• Začetnik teme Začetnik teme astan
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

astan

Slavan
Učlanjen(a)
04.04.2006
Poena
349
U roku od mesec dana evo desava mi se drugi put ista pojava a to je da u toku normalnog rada kompjutera (gledao sam program preko TV kartice), temperature su bile OK (cpu oko 41C a gpu 49C), u jednom trenutku ekran je postao skroz beo a onda su pocele da se pojavljuju linije svih boja koje kao da su padale odozgo, u pozadini se i dalje cuo zvuk TV i cinilo mi se da ostatak kompjutera radi normalno, nikako nisam mogao da povratim sliku. Jedino mi je preostao hladan restart posle cega je sve opet radilo normalno. Nista nije overklokovano. Sta bi ovo moglo da bude?

E sada sam se zabrinuo posto mi se ista stvar opet desila, znaci nije bilo ukljuceno nista osim TV-a i opet samo odjedanput sve se zacrnilo pa beli ekran i onda pocinju raznobojne vertikalne linije da se sire preko ekrana odozgo na nize, kada iskljucim monitor pa ga ukljucim uvek isto znaci beo ekran preko kog se sire te raznobojne linije dok ne ispune ceo ekran a onda tako stoji. Da li se nekom ovo desavalo i sta bi moglo da bude u pitanju monitor ili VGA, pretpostavljam da nije nista drugo u pitanju.

Simptomi su slični ko kad preteraš sa overklokom memorije na grafičkoj. Verovatno nisi OC grafičku ali probaj da joj smanjiš frekvencije... Čini mi se da je pre grafička nego monitor, ako ovaj predlog ne upali nema druge nego da probaš drugu grafičku. Treća stvar je možda i slot za grafičku?

Pa cekaj, to se desava samo kad gledas TV!? Ako je tako, to je do sw za tv.

Da, može da buda i do TV-kartice ako je samo kad TV gledaš, bilo softverski ili hardverski. Procesor nije sigurno :d . Nema ti druge nego da ustanoviš sistemom eliminacije. Ako si u mogućnosti i znaš sam, a ako ne nosi u neki servis...
Bitno je i od kad ti se to dešava, moguće je da ti se nešto pregreva zbog vrućina ovih dana.

Poslednja izmena:
Evo posle malo eksperimentisanja danas zaljucio sam da je u pitanju ipak TV kartica posto se ista stvar ponovila jos par puta dok je bio ukljucen TV, dok s druge strane ma koliko oterecivao graficku sve radi normalno. Do monitora nije sigurno, ostavio sam ukljucen monitor cele noci i ujutro je sve bilo OK. Sada mi predstoji da problem probam da otklonim skidanjem i vracanjem TV kartice, reinstalacijom drajvera i softvera pa sta joj bog da. Hvala jos jednom na konstruktivnim odgovorima. Pozdrav.

Nazad
Vrh Dno