Šta je novo?

da li je riknula ploca

• Začetnik teme Začetnik teme sreka
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

sreka

Slavan
Učlanjen(a)
04.10.2005
Poena
319
na Gigabyte GA-K8NF-9 Ultra sam instalirao win i kada sam ugasio racunar i posle 2-3 sam pokusao da startujem, cuje samo malo duzi bip koji ponavlja svako 3-4 sec.
mijenjao par mem modula,resetovao bios i nista.
ostao isti problem.
bila memorija u slotu ili ne,isto je
ako zna neko nesto o ovome neka javlja

Poslednja izmena:
Proveri procesor tj kuler da li dobro leze i da li se vrti.takodje .i graficku.nije riknula ploca.moguce da je kuler,ali ja uvek mesam kako pisti za koji problem.

sve je isprobano,samo ostaje proc i maticna.
ima bip koji traje 2sec i tako posle 3-4 sekunde nastavlja.
pomislio sam da je memorijski kontroler,ali male su sanse da on ne radi

izvadi grafu i ponovo je uguraj, ali do kraja. a mozda si je preklokovao, meni ploca daje takav signal kada debelo omasim setovanja :d

zaista, probaj clear cmos.

Poslednja izmena:
ploca nije,
ili je memorija (probaj sa jednim modulom ili drugim ako imas dva), ili je graficka.
(za svaki slucaj ocisti kontakte od memorije sa gumicom za brisanje pa ti mozda proradi)
naravno proveri dali ti je graficka ugurana do jaja tj do kraja posto oce da se pomeri iz lezista

Poslednja izmena:
graficka nije,maticna 90% da nije,sve se svodi na cpu.
znam da za memoriju i graficku je isti bip,ali za cpu nazalost nikada nisam cuo.
ne znam sta sledece da uradim?
savjet...

Poslednja izmena:
Kazem opet.proveri cpu i cooler na njemu.mada ta memorija je sumnjiva ako je isti beep sa i bez nje.pozajmi negde drugu.
Ako sve to ne da rezultate,umrla je ploca.desava se.(meni je pre par godina crkao asus p4g8x i iste probleme zadavao.verovatno best buy mog zivota,ali marfijev zakon je uvek primenljiv)
Ps-meni je ploca u smrt ponela i novog celerona,tako da moguc je i najgori scenario...valjda imas garanciju

Poslednja izmena:
Meni se slicno desilo prilikom nepravilnog nanosenja paste na procesor (bio mi je prvi put). Da je graficka u pitanju ne bi se cuo kontinualni zvuk.

Pozdrav necu da se pametujem imao sam slican problem instalirao sam windovs i nimi se podigao komp isto je pistalo a uzrok je bio los napon pa mi je sjebao hdd tako da sam promenio hdd i napojnu i radilo je bez problema ,, mozda i gresim ali dali si proverio hdd kod nekog jer zna da pisti ako neprepoznaje tojest nevidi neki uredjaj a to moze da bude : memorija , graficka ili hddd nista drugo pozdrav ....Ako gresim neka me neko ispravi ali mislim da je to !!!

cackalica i detaljno ciscenje slotova za memoriju i proradilo je.
malo mi je falilo da kupim novu maticnu plocu,imao sam srece.

cackalica i detaljno ciscenje slotova za memoriju i proradilo je.
malo mi je falilo da kupim novu maticnu plocu,imao sam srece.

I opet si imao srece pa gde cackalicom imas cetku za to probaj sa onom sto zene farbaju kosu a ne cackalicom :wall:moglo je bas biti:crash: :wave:

😀 koristio sam one za usi😉

Pozdrav necu da se pametujem imao sam slican problem instalirao sam windovs i nimi se podigao komp isto je pistalo a uzrok je bio los napon pa mi je sjebao hdd tako da sam promenio hdd i napojnu i radilo je bez problema ,, mozda i gresim ali dali si proverio hdd kod nekog jer zna da pisti ako neprepoznaje tojest nevidi neki uredjaj a to moze da bude : memorija , graficka ili hddd nista drugo pozdrav ....Ako gresim neka me neko ispravi ali mislim da je to !!!

Da li te mrzi da pritisnes space ili samo ne znas pravopis ? 😛

Space mu ide od ruke i nekako, shift nikako.
Izvini, morao sam...:-devil-:

Nazad
Vrh Dno