Šta je novo?

Da li je problem hardware?

frosty1

Slavan
Učlanjen(a)
30.12.2006
Poena
304
Pozdrav svima.

Našavši malo vremena, odlučio sam da bacim pogled na nove (ovogodišnje) verzije linux-a. Download-ovao sam knoppix 5.1.1 EN live, Sabayon 1.0.3a BE, PCLinuxOS 2007, SLAX KILL BILL 5.1.8.1. i UBUNTU 7.0.4.

Hardware test mašine:
CPU: e4300 @ 1.8 GHz
MB: Gigabyte-965p-ds3
mem: 2X1Gb PQI
HDD: WD 160 GB SATA II
Monitor: LG Flatron L192ws (Wide - 1440x900 za one kojima je nepoznat monitor)
Grafička: asus eax 1300pro/td/256m
scanner: HP ScanJet 2400 usb priključak

problemi:

Kill Bill ne mogu da pokrenem jer mi uvek prijavi da naidje na neidentifikovani uredjaj i da pokrenem ponovo livecd. Kod Sabayon-a mi nakon dizanja live cd-a monitor prijavi da je frekvencija "out of range", i jedino mi preostaje reset. Kod ostalih je problematika sledeća: Digne se linux OS i kad hoću da podesim parametre mrežne kartice (imam 2 mreže), dešava se da se zamrzne sistem. (Napominjem nisu instalirani Linux-i nego su u pitanju LiveCD verzije). Još gore je ako se vratim u Windows. Kad pristupim mreži zablokira se računar. Bez obzira koji program da pokrenem: kontrola switcha,mrežni resursi... ako ima veze sa mrežnom karticom, zdravo. Moram da ugasim računar, izvučem mrežni kabel iz mrežne kartice, ugasim napajanje, vratim kabel, upalim napajanje i tek nakon toga radi kako treba. Inače u mreži imam server(FEDORA) koji dodeljuje adrese ostalim računarima izuzev mom. Imam statičnu IP adresu.

Na starijim računarima ovaj problem nemam.

Unapred se zahvaljujem na savetima i pomoći.

probaj ovako
http://www.virtualbox.org/wiki/Downloads
skini i mountuj image i isprobaj svaki distro :)
---
a sto se tiche monitora..hm, meni je jedan lin prepoznao da imam lcd flat i da izaberem zeljenu rezoluciju, ali nije radilo :) (a imam CRT)
---
sto se tiche slaxa, ja sam ga butovao sa i bez harda, probaj bez posto mu ne treba :)

Poslednja izmena:
A ako koristiš samo jednu mrežnu kartu, problema nema?

Silverglider, imam 1 mrežnu karticu integrisanu na matičnoj ploči, nego putem servera imam 2 mreže.

Jesi probao i za taj računar onda da koristiš DHCP?

U krajnjem slučaju, ako je (mrežni) hardver u pitanju, onda bi to sve trebalo da ti se desi i ako pokušaš da radiš od početka sa izvučenim kablom iz NIC-a.

Poslednja izmena:
Vrh Dno