Šta je novo?

Da Li Je Ovo Normalno???

pajam24

Slavan
Učlanjen(a)
09.08.2006
Poena
320
Pre neka 4 dana sam napokon dosao do 256k ADSLa, da tad sam bio na dialup obicnom.. Od 16h popodne 22og do evo sad jos uvek komp nisam ugasio!!!:d I ne planiram nesto ni da ga gasim iskren da budem. Tolko sam se narodski receno PRIMIO:p da je to prosto zabrinjavajuce, non stop se nesto skida, film muzika.. A nisam ni znao da je ova stolica ovoliko neudobna majke mi, sva
me g**a boli! :type: Ustajem samo da bi jeo i kad se ukocim malo da se istegnem... Popucali su mi kapilari u ocima od buljenja u ovih 75hz... Imao sam 22.5gb slobodno sad imam 16.8... DRUGIM RECIMA ZREO SAM ZA PSIHIJATRA!!!! Vec se vidim za 1 mesec neobrijanog, podgojenog, sa pivkanom na stolu.... Ne vidim nikakvo resenje osim da :crash: !!!!!
Zanima me da li sam ja jedini ili ima jos neko sa slicim problemom?

Ako je u početku tako, u redu je. Ako je kasnije tako, onda nije... :)

pajam24 je napisao(la):
Zanima me da li sam ja jedini ili ima jos neko sa slicim problemom?

Nema, ti si jedini car sa slicnim problemom i 256Kb vezom. Uzivaj!

Imas fore mesec dana da se tako ponasas, posle toga bi trebalo polako da se vratis u normalu :)

ja vec godinu i kusur tako |>>
racunar je za zadnjih godinu dana bio ugasen 10 dana sve ukupno

a dnevno mi nestane 3gb prostora sa diska...

moli se Bogu da ce te smoriti za nekih mesec - 2 ...
i ja sam se u zadnjih mesec dana bas primio, 2-3 puta dnevno letim po netu, doduse ne skidam toliko ali razni forumi i *******cije, j8g...
sacu da se smirim samo da pocne skola :D

Smorice i to posle nekog vremena

Smori to zaista posle nekog vremena. Doduše i dalje je zlo, evo recimo sada spremam jedan ispit (koji mi je za 2 dana...) i komp mi je stalno uključen, slušam net radio, onda kada zapnem kod nekog zadatka brzo se smorim i skoknem na neki forum itd... ZLO :)

a sto moras da sedis za racunarom dok ide download :)

Hehe :happy: malo ste me utesili sa tim da nisam jedini i da ce da me popusti LUDILO... Nadam se da necu i ja za godinu dana da ugasim komp 10 dana, to je stvarno vrhunac... Ako se ne izlecim mozete slobodno da da mi preporucite nekog dobrog doktora za odvikavanje od nove gudre koja se zove DOWNLOAD:p

Pa taj download nije strasan toliko
Nek on ide non stop ti za to vreme spavaj uci .....

Taj fazon. Posle nekog vremena ćeš doći u fazu da ni sam nećeš znati šta želiš da skidaš. Jedan drugar koji je dobio ADSL svega nekoliko dana posle mene, došao jedan dan kod mene i onako zgranuto me je upitao ''Ti ništa ne skidaš!?''. Dečko nije mogao da shvati kako je moguće da neko ko ima širokopojasni net to ne iskorišćava 24/7 za masovni download :)

Prođe to vremenom...

Ja vec 3 godine aktivno skidam sa neta razne stvari ali sam ispred PCa radi internetaa relativno malo, pregledam forume, postu, NZB sajtove i to je to.

Ah vidim ja da ce i kod nas morati da se otvori ta klinika za odvikavanje od kompa/interneta.
:D :d

mene je kabl kod sbb-a drzao jedno 2-3 meseca non stop downloada (imao sam problem da pogledam sve te filmove, jer sam mesecno punio hard sa po 40-50GB) i posle me smorio. sad iako imam flat ne skidam nista, odnosno skinem kad mi bas treba nesto

p.s. i ja sam tako poceo ;)

P.S. da ne bude da si otkrio toplu vodu, od iznoguda :smash:

U PAKLU INTERNETA

Stajali smo u parku - Aca, moj drug iz gimnazije, i ja. Prvi put sam izasao napolje posle... pa, najmanje mese dana. Posmatrao sam drvece i razmisljao koliko su savrsene teksture njegove kore i lisca. "Ako je svemir kompjuter, onda ima strasno veliki hard disk", prolete mi kroz glavu. Sve mi je izgledalo cudno: trava, reka, ljudi - sve. Onda smo poceli da hodamo - gotovo da sam u mislima pritisnuo Explorerov taster "Forward" - i kao da smo tim prvim korakom probili nevidljivu komunikacionu barieru, progovorio sam, posle toliko vremena: "Sve je tako drugaije... nego na Internetu. Mislim, brze je... ne koci... sjajna animaija... pa sav taj zvuk..."
"Covece, ti si puk'o, prekide me Aca. Znas Peleta?"
"Peleta iz bloka? Da"
"Odleni ga u ludaru prosle nedelje... Isteklo mu vreme na EUnetu, a nije imao vise para, sve je prodao... i onda je digao slusalicu i imitirao zvuk modema pokusavajui da se prikaci na mrezu... Kazu da su ga zatekli u tom polozaju. I dok su ga vukli, vikao je 'Lakse malo, prekinuce se veza'"
"Stvarno?!?"
"Slusaj, i ja sam bio u istoj frci... ali skinuo sam se. Pogledaj me sada: imam devojku, studiram, izlazim, idem u bioskop... K'o nov. Covece, moras malo da se iskuliras... ili ces da zavrsis k'o Pele"
Znao sam da je u pravu.

Verovatno ste culi za ono "Ko prizna, pola mu se prasta". I tako, odluio sam da priznam. Ali, morao sam biti siguran.

Faza prva
Konstatovanje bolesti

"OK, momce", rekao sam sebi, "cuo si pricu o Peletu. Pele je bio simpatican decko. Bio je dobar u basketu. Sad je gotov. I ti si bio dobar u basketu. Sta zakljucujes iz toga? Moras da se smiris. Tebi to nije potrebno. Moras da se smiris. Sada ces lepo da odes kuci, i neces upaliti kompjuter."
I tako, otisao sam kuci. Vecera, filmici, mozda malo ispadnem napolje. Tako ce biti. Dovoljno sam jak da izdrzim. Mogu ja to. Ali, negde posle treceg zalogaja poceo sam da se znojim. Verovatno zbog bibera. Do kraja obroka, drhtao sam k'o utopljenik sa "Titanika". "Mozes ti to", ponovio sam sebi. "Idi u sobu i pricaj sa majkom. Obavezno pomeni studiranje, tako ce razgovor potrajati barem do ponoci. Dovoljno da te prodje".
Deset minuta kasnije, kada su zidovi oko mene poceli da se pretvaraju u prozore Outlook Expressa, shvatio sam da necu izdrzati. "Must... check... my... email...", roptao sam na putu do sobe, pracen zapanjenim pogledom dragog mi roditelja. Jos samo tri koraka, dva... tu sam. Brzo. Power dugme. Windows. Sporo. Dial up. Kucaj sifru. Brzo. Enter. Bip-bip-bip-bip-bip-bip-bip. Hvala bogu na tonskom. Zauzeto. Ponovo... AH! Uspeo sam... ali, pobedjen sam.

Faza druga
Priprema za borbu

U principu, razmisljao sam, sve se svodi na pitanje volje. Ako nesto zelis dovoljno jako, to ces i dobiti. Zatvorio sam oci i pozeleo milion dolara. Nista. OK, da probamo nesto manje: "Milka" sa jagodom. Opet nista. Ne vredi. Moram da vezbam.

"Dakle, ono sto cete ovde nauciti..."
Osmotrio sam ga od glave do pete. Omanji, celavi lik u kimonu. Na reklamnim posterima nije bio celav.
"...nije samo vestina samoodbrane. Naucicete da kontrolisete svoj duh..."
DA! TO mi treba!
"...i samim tim svoje postupke. Jer, vidite, sve potice iz glave. A sada cu vam pokazati sta sam time mislio".
Tip se skupio u cosak i poceo da bruji. U pocetku, nikome nista nije bilo jasno. Ispravka: ni pet minuta kasnije nikome nista nije bilo jasno, jer je jedna strunjaca visila u vazduhu bez ikakvog narocitog povoda. Sest minuta kasnije, kada je uz tresak pala na parket sale zajedno sa pola krovne konstrukcije koja, onako trosna, nije izdrzala teret, shvatio sam da je celavi ucitelj aikida u stvari samo jako los madjionicar: Tacnije, BIO je jako los madjionicar: od pomenute polovine krovne konstrukcije, dobar deo se survao bas u ugao u kome je sedeo. Zanimljivo.

Posle neslavne avanture sa aikidom, nekoliko dana sam proveo ne znajuci sta da radim, ni kome da se obratim. Kako ojacati volju? Pokusao sam da procitam "Anu Karenjinu" od korica do korica. Bez uspeha. Pokusao sam da prestanem da pijem vodu. Ubrzo sam shvatio da cu umreti, pa sam odustao od te zamisli. A onda mi je sinulo. Kao sto to obicno biva, ideja je bila tako bezobrazno prosta da je morala da radi. Istog trenutka, seo sam za kompjuter i prikacio se na Internet

Faza treca
Overdose

Kada sam otvorio oci, prvo sto sam ugledao bese bledo, bolesno svetlo neonske sijalice. Gde sam? Sve oko mene bilo je belo: krevet, orman, zid... da li je ovo raj? Ako jeste, zasto lezim u krevetu? Zar ne bi trebalo da imam krila ili da skakucem po oblacima ili tako nesto? Ne, nije raj. U raju nema neonske sijalice. Mada...

"Ah, vidim da se nas pacijent ipak probudio"
Molim? Da li se to meni neko obratio?
"Znas, doktori su mislili da si mrtav. U stvari i ja sam mislila da si mrtav, i bas je trebalo da te nosim u hladnjacu"
Hladnjacu? O cemu ova prica? Okrenuo sam se na bok i ugledao nesto sto bi se pod odredjenim uslovima moglo nazvati medicinskom sestrom. Sa ovakvim misiima i pogledom, vise je licila na street fightera.
"Salim se, naravno. Kad su te doneli, imao si 17 kila... Kazu da si proveo za kompjuterom ravno 145 sati bez prestanka"
Ah, da. Kompjuter. Internet. Plan. Da li je uspelo? Da li sam dosegao magicni prag overdosea, prag cijim prelaskom ili umirete, ili prestajete da budete ovisnik...?
"I kako smo razumeli, ti jako volis taj Internet"
Ne samo to ne...
"A doktor je rekao da, ako se kojim slucajem probudis, moras imati sve sto si imao kod kuce, tako ces se brze oporaviti"
Ne...
"Pa smo odlucili... a tu su bila i neka gospoda, provajderi ili kako vec, kazu da si im ti najvernija musterija..."
Oh, boze, zasto nisam umro...
"I dodelili su ti fletrejt, ili kako se to vec zove, do kraja zivota. A mi smo ti nasli kompjuter. Nije nesto, ali..."

Nisam mogao da verujem. Okrenuo sam se na drugu stranu kreveta, pokusavajuci da se ubedim da je sve ovo samo san. A onda sam ugledao jedno poznato lice:

"Zdravo, Iznogude... i ti si ovde?"
Bio je to Pele.

Do sledeceg lecenja bolesti zavisnosti,
Vas Iznogud

clanak objavljen u the Gameru davne... ne secam se vise ni kada... a hvata me nostalgija kad se setim tog vremena :) ima jedno 6-7 god sigurno

Poslednja izmena:
oooooopasna stvar... :D
extra text...
e moram da vam priznam da sam ja u onoj nultoj fazi( drvece ima ql texture, svemir je gigantski hdd, i severni pol je nb, a juzni sb ,) , culo vida graficka itt. :D ) i sve se orjentisem na ono if then else, while do, case i ta ****** u realnosti
izgleda da cu i ja da prsnem....
pa j8ga bar znam da cu da prsnem... ;)

Uuu lave do jaja tekst!

Elem, evo ja od juna proslog meseca ne skidam se sa neta, a zamislite imam 64K. UVEK mi, ali UVEK mi se nesto skida... Prs'o sam.. Dobro sto nemam nesto vise od 256K jer bio bih mrtav, a zamislite, u Temisvaru kad krenem tamo na fax ceka me 1536K iliti 1,5 Mbit za nevidjenih 27 evra mesecno, NEOGRANICENO... Izgleda da cu ja studirati ne 5, vec 15 godina :D

isti slucaj i kod mene, prva tri meseca sam stalno skidao nesto, a sad me mrzi da trazim torente. ali da je super imati dobar internet jeste.

@LUCAS
Ima li jos textova od Iznogooda, posto su genijalni, a nemam mnogo starih Gamer-a?

A zasto biste provodili toliko vreme ispred racunara radi blejanja po internetu?

Postacete zavisnici i to u bukvalnom smislu reci. Meni je PC ukljucen non stop skoro 3 godine radi downloada ali dnevno provedem max sat vremena na internetu. Kako moze da vam nestane materijala da skidate sa neta kad se svaki dan pojavi po neki film, serija, album...ne kazem da treba skidati sve i svasta ali ja recimo naredjam u queue za 20 dana skidanja max brzinom i stalno dodajem u listu kako ona krene da se prazni ... and the circle goes on.. :)

@lucifer - pa jel gledas ti te filmove koje skidas? :p
@bojsa - nemam vise... ni ja nisam citao gamer mnogo (jel postoji taj casopis uopste idalje?)

Lucas je napisao(la):
@bojsa - nemam vise... ni ja nisam citao gamer mnogo (jel postoji taj casopis uopste idalje?)

Postoji Gamer, ali sad je urednik Uros "2Lions" Jojic sa www.actiontrip.com i udara copy/paste + translate na review-e...

Lucas je napisao(la):

Naravno da gledam. Pazi ovako svaki film je tezak od min 4gb(DVD) do 12-20 GB koliko zauzimaju HD filmovi. Sa divxom sam odavno u svadji. Svaki album zauzima min 600 mb. Igre za x360 su svaka po 7-8 GB. Serije su svaka sezona po 6 DVDova tako da ostaje meni taman vremena da odgledam dok se sledece skida :D

Zalosno je kako su kod nas poremecene vrednosti mnogih stvari.
Svaki sirokopojasni net kod nas automatski znaci 24/7h downloada bez prestanka i eventualno nesto malo vremena za surf.

Ljudi pune hard nevidjenim glupostima samo zato sto je to dzabe. Yebem ti drzavu u kojoj ce covek pokupiti sve sto je dzabe, ma sta to bilo.
Skidaju 50GB muzike od koje ce slusati 2-3GB, ali je dzabe, pa neka zauzima HDD. Skidaju tone piratskog softvera od kojeg iskoriste 3%, a ostalo cuvaju na hardu.
Onda kupe novi hard, nije bitno koliko kosta, ali je bitno da moze for free da se skida s neta.
JA sam brzi net uzeo iskljucivo radi normalnijeg surfa, da ne cekam po 100 godina da mi se otvori flash stranica i sl. A sto se tice downloada, ponasam se isto kao kad sam imao dialup.
@lucas
Ovo je mnogo dobar tekst, ali nazalost u pocetku internet ere nije bilo malo takvih slucajeva (kod nas nije bilo nikako, jer do pre par godina nismo imali ni digitalne centrale, a kamoli neki normalan pristup).

OFF

se secate kad je politika krenula da daje besplatne knjige uz primerak sredom cini mi se, e pa jedno jutro ja nesto ranije morao na posao da zavrsim fakture od prethodne nedelje i sad prolazim pored trafike (oko 5 ujutru) kad tamo red, babe, deca, matori ljudi... pridjem ja onako preko reda da kupim zvake kad krenu ovi da skacu (a novine jos ni stigle nisu) na mene i tek ce im zena iz trafike "ostavite decka budale jedne, da dele mrtvog misa dzabe vi bi cekali red"... posle su se naravno svi organizovali da im neko iz trafike steka primerak ali tacno znam o cemu Nocna ptica prica :)

Nocna ptica je napisao(la):
Ljudi pune hard nevidjenim glupostima samo zato sto je to dzabe. Yebem ti drzavu u kojoj ce covek pokupiti sve sto je dzabe, ma sta to bilo.
Skidaju 50GB muzike od koje ce slusati 2-3GB, ali je dzabe, pa neka zauzima HDD. Skidaju tone piratskog softvera od kojeg iskoriste 3%, a ostalo cuvaju na hardu.
Onda kupe novi hard, nije bitno koliko kosta, ali je bitno da moze for free da se skida s neta.
JA sam brzi net uzeo iskljucivo radi normalnijeg surfa, da ne cekam po 100 godina da mi se otvori flash stranica i sl. A sto se tice downloada, ponasam se isto kao kad sam imao dialup.

ja ne skidam gluposti vec samo ono sto me interesuje. Softver ne skidam uopste, mp3 takodje kao ni divx. U masini imam tenutno samo 1 hdd od 200GB i to je to. Sve filmove narezujem odmah stampam omot, stavljam u kutiju i u policu. Download mi ne remeti surf uopste jer se skida sa jednom otvorenom konekcijom malog prioriteta tako da svaki surf ima prednost. I nije free , placa se zakup servera sa koga skidam :D

Ja mesečno ostvarim oko 2GB i to uglavnom na surf. Skinem nešto muzike (samo stvari koje baš slušam) i nešto softvera što mi zatreba... Ne vidim svrhu u skidanju svega i svačega... I ovako na diskovima i hardu imam gomilu filmova koje nikako da stignem da odgledam, što bih još skidao i sa neta?

Kod kablovskog neta mi mnogo više znači to što sam u svakom trenutku konektovan i ne moram da gubim vreme na to, nego što bih mogao da download-ujem nešto 24/7.

@Nocna ptica
Potpuno se slažem sa tobom!

@-=crusader=-
Odličan primer!

Poslednja izmena:
@crusader
Lepo si se setio primera, imao sam nekoliko puta ta iskustva dok sam isao u srednju. Kompjuterske casopise sam kupovao svakog prvog, a ako se tad slucajno potrefi da u dnevnoj stampi izlazi poster slavnih nam kosarkasa ili nesto sl. eto tin sr@anja i smaranja na casovima.
90% ljudi u Srbiji je takvo da ce razgrabiti sve sto je dzabe i to ce se jos i tuci i svadjati i pljuvati u redu.
Sad sam se setio primera kad su komadali onu pogacu za Bozic (ili onaj dan pre, ne znam kako se zove), pa kad su se kao stoka otimali da bi ugrabili zlatnik.
Nista nije lepsa situacija ni sto se interneta tice.
Ne kazem da treba da se vratimo na dial-up, daleko od toga, treba bar nesto da napreduje u tom pogledu. Vec me nervira kad se neko napali, pa jos pocne da se hvali kako ON skida silne terabajte s neta i to dzabe s nekog ruskog sajta. Sta mene boli q sta neko skida i sta kome treba.
Pa kad se samo setim one manije kad je stoka pokupovala Sky Star 2 kartice (koje su btw. bolje od Sky Star 1 verzije).
Skidanje kljuceva za preko 10.000 kanala od kojih se gleda max. 30ak ako i toliko neko gleda, ali je bitno imati sto vise otkljucanih kanala.
Pa onda ono silno presretanje signala i svlacenje tolikih gluposti koje jos moraju da se sortiraju i preimenuju.
Ali je dzabe, pa nije bitno u kom obliku i po kojoj ceni.

Ja veoma dobro znam sta znaci imati sve originalne diskove jer sam jedno vreme kupovao iskljucivo njih. Od muzike preko filmova pa do igara. Kako su interesovanja rasla budzet nazalost nije tako da sada ne mogu da kupim mesecno po 6-10 izdanja...jedina opcija ostaje download.

Nazad
Vrh Dno