Šta je novo?

Da li je ovo dovoljno za DVD?

tarzan1321

Čuven
Učlanjen(a)
12.06.2004
Poena
619
Imam neki stari komp. koji mi cuci u podrumu, pa sam hteo da ga korisno upotrebim. Da li na ovome moze da se normalno gleda DVD, pa da pazarim neki DVD-ROM za njega. Mashina je Celeron 433@533, neka ploca sa int. zvukom i grafikom, HDD 40GB@7200rpm, 64Mb SDRam. Ako ne moze, da li ce vise RAM-a odraditi posao.

Poslednja izmena:
Bre, koliko se ja secam kad su poceli kod nas da se prodaju DivX filmovi, svi su pricali o nekoj zahtevnosti do 500-600 MHz, i kako je za DVD potrebno mnogo manje...

Ali evo sta kaze nas friend google :)

A 400 MHz or faster Intel-compatible CPU
A video card with AGP architecture and at least 4 MB of onboard RAM
At least 128 MB of system RAM (Windows 2000 and XP users - 256 MB or more is recommended)
Windows 98 SE, Windows 2000, Windows Millennium Edition, or Windows XP (most software DVD decoders have either reduced function or no support under Windows 95 and Windows NT 4.0)
The latest version of Microsoft DirectX - click here to download
A DVD-ROM drive (DVD discs cannot be read by CD-ROM equipment)

Tako da, samo proba moze da pokaze :) Moze da pravi problem sto je graficka integrisana, ali ko zna :)

Poz.

Neo_Matrix je napisao(la):
Bre, koliko se ja secam kad su poceli kod nas da se prodaju DivX filmovi, svi su pricali o nekoj zahtevnosti do 500-600 MHz, i kako je za DVD potrebno mnogo manje...
Zato što su se tada uz DVD plejere prodavale i dekoderske PCI kartice, pa je sve radilo na 133 MHz :)

Može, ako je dobro podešen.

Slazem se sa ZorMijem. Dosta ce zavisiti i od sistema koji budesh stavio na taj komp. Mozda ne bi bilo loshe da stavish win98? Uostalom probaj i XP i 98 pa vidi shta bolje shljaka i to ostavi pa javi i ovde (da i ja stavim 98icu na slichan komp ako je dosta bolje :))

Trebalo bi da radi, jedino mi je malo sumnjiva ta integrisana grafika.

64 Sdram

Teshko ce to da radi sa 64 RAM-a, a i ostalo je sve na granici. Ubaci mu neki dvd i probaj...

p0z

Samo proba....mada ipak mislim da moze jer sam imao jedan slican komp.

Nazad
Vrh Dno