NixyJungle
Čuven
- Učlanjen(a)
- 02.12.2002
- Poena
- 620
Pozdrav svima.
Ovih dana planiram da kupim nov kompjuter jer ovaj stari ne zadovoljava moje zahteve sto se tice HD obrade (Premier, After Effects, Vegas). Mnogo secka, koci se i nije to to
(doduse, jos nisam probao sa Cineform intermediate kodekom kako bi radilo, ali hocu pre nego kupim nov kompjuter) 
Juce sam bio u Veritas (u Nišu) i sastavili smo ovako nesto:
Gigabyte GA-H55-UD3H (ova ploca ne podrzava SATA3, tako da mora da mora neka druga)
Intel Core i5-650 3.2Ghz Box (trebalo bi da ima 4 jezgra)
DIMM DDR3 4GB (2x2) 1600MHz Kingston HyperX CL9
HDD SATA3 7200 1TB WD Caviar Black WD1002FAEX, 64MB, 5 godina garancije (mada bih ja uzeo od 2TB)
MSI ATI Radeon HD 5670 1GB 128bit R5670-PMD1G
Benq 24" G2420HDBL LED
Chieftec napajanje CFT-600-14CS 600W Full
i neko kuciste do 30 evra
Kod njih sve to kosta oko 90.000 dinara
Mislio sam da ako je moguce izmenim nesto da sve to kosta 80.000 ali izgleda da je nemoguce, jer nema na cemu da se stedi
Jedino da uzmem 22" monitor, ali zbog full HD mislim da je bolji 24".
Da napomenem da bih uzeo jedan SSD za sistem, cisto zbog dodatnog ubrzanja u radu. Tu bih eventualno dodao neku bezicnu tastaturu i eventualno bezicni mis, mada i Genius od 350 dinara mi zavrsava posao
Takodje sam razmisljao o dodatnom monitoru, za preview, ali to otom potom, ako mi bude bio neophodan uzecu kad im malo padnu cene
Mislim da ova graficka ima ugradjenu i TV karticu, sto bi mi dobro doslo jer mi se TV ionako pokvario, pa bar da imam gde da gledam Discovery 
Kako vam se cini konfiguracija, da li biste nesto menjali, pojacali, oslabili.
i7 je mnogo skup, tako da cu za sada biti na i5 koji je duplo jeftiniji. Ne znam da li ima neke velike razlike ili ne, ali bolje da sacekam koji minut vise kod renderovanja nego da platim duplo vise
Razmisljao sam o eventualno slabijoj grafickoj ili slabijoj ploci. Sta mislite?
Hvala svima unapred na odgovorima i savetima
Pozdrav.
Ovih dana planiram da kupim nov kompjuter jer ovaj stari ne zadovoljava moje zahteve sto se tice HD obrade (Premier, After Effects, Vegas). Mnogo secka, koci se i nije to to
Juce sam bio u Veritas (u Nišu) i sastavili smo ovako nesto:
Gigabyte GA-H55-UD3H (ova ploca ne podrzava SATA3, tako da mora da mora neka druga)
Intel Core i5-650 3.2Ghz Box (trebalo bi da ima 4 jezgra)
DIMM DDR3 4GB (2x2) 1600MHz Kingston HyperX CL9
HDD SATA3 7200 1TB WD Caviar Black WD1002FAEX, 64MB, 5 godina garancije (mada bih ja uzeo od 2TB)
MSI ATI Radeon HD 5670 1GB 128bit R5670-PMD1G
Benq 24" G2420HDBL LED
Chieftec napajanje CFT-600-14CS 600W Full
i neko kuciste do 30 evra
Kod njih sve to kosta oko 90.000 dinara
Mislio sam da ako je moguce izmenim nesto da sve to kosta 80.000 ali izgleda da je nemoguce, jer nema na cemu da se stedi
Da napomenem da bih uzeo jedan SSD za sistem, cisto zbog dodatnog ubrzanja u radu. Tu bih eventualno dodao neku bezicnu tastaturu i eventualno bezicni mis, mada i Genius od 350 dinara mi zavrsava posao
Kako vam se cini konfiguracija, da li biste nesto menjali, pojacali, oslabili.
i7 je mnogo skup, tako da cu za sada biti na i5 koji je duplo jeftiniji. Ne znam da li ima neke velike razlike ili ne, ali bolje da sacekam koji minut vise kod renderovanja nego da platim duplo vise
Razmisljao sam o eventualno slabijoj grafickoj ili slabijoj ploci. Sta mislite?
Hvala svima unapred na odgovorima i savetima
Pozdrav.
Poslednja izmena: