Šta je novo?

Da li je neko uspeo da uspesno O.C. Soltek SL75DRV-2 ?

drfedja

Čuven
Učlanjen(a)
05.07.2000
Poena
736
Ova plocha je gora nego sto sam mislio . Toliko su je nahvalili , kao da je ne znam ni ja shta. Cena od 240 DEM je zaista prava cena za ovu plochu koja je po mom misljenju klasa jednog Chaintecha , mozda nesto bolja , a po kvalitetu je ispod Epox-a , MSI-ja , Asus-a ili Abita.
Prilikom podizanja magistrale , prvo sam onako "mesarski" krenuo sa 150 Mhz FSB-om , na agresivnim memorijskim setovanjima - memorija je Kingston Value RAM, koja na MSI-ju i Abitu KR-7A radi kao od sale na 155 Mhz. Kad ono tripovi sa BIOS-om , Windows puca vec na 140 Mhz i to na "najlabavijim" tajminzima. Definitivno je problem plocha , a ne memorija.
Sa nekim sitnim podesavanjima u BIOS-u izvlaci se koji procenat vise , a 99.99% korisnika i servisera nema pojma chemu sve to sluzi.
RedStorm O.C. je ocigledno velika glupost jer je potpuno zakazao. Na 133 Mhz FSB-u plocha je radila relativno stabilno , a sve preko toga - ne zelim da komentarisem.
Performanse su zaista dobre i tu im zaista cestitam na dobro odradjenom poslu. Podesavanje multiplikatora , napona memorije i AGP slota , 100/133 Mhz FSB-a je preko dip switcheva shto i nije neki veliki plus , narocito za one koji cesto testiraju razne stvari.

Ne bi bilo lose da oni koji poseduju ovu plocu prijave koliku su magistralu uspeli da izvuku.

Najjaci setinzi DDR-a i 140 bez problema, probacu sa slabijim dal moze 150+ pa javljam.

drfedja je napisao(la):
Ova plocha je gora nego sto sam mislio . Toliko su je nahvalili , kao da je ne znam ni ja shta. Cena od 240 DEM je zaista prava cena za ovu plochu koja je po mom misljenju klasa jednog Chaintecha , mozda nesto bolja , a po kvalitetu je ispod Epox-a , MSI-ja , Asus-a ili Abita.
Prilikom podizanja magistrale , prvo sam onako "mesarski" krenuo sa 150 Mhz FSB-om , na agresivnim memorijskim setovanjima - memorija je Kingston Value RAM, koja na MSI-ju i Abitu KR-7A radi kao od sale na 155 Mhz. Kad ono tripovi sa BIOS-om , Windows puca vec na 140 Mhz i to na "najlabavijim" tajminzima. Definitivno je problem plocha , a ne memorija.
Sa nekim sitnim podesavanjima u BIOS-u izvlaci se koji procenat vise , a 99.99% korisnika i servisera nema pojma chemu sve to sluzi.
RedStorm O.C. je ocigledno velika glupost jer je potpuno zakazao. Na 133 Mhz FSB-u plocha je radila relativno stabilno , a sve preko toga - ne zelim da komentarisem.
Performanse su zaista dobre i tu im zaista cestitam na dobro odradjenom poslu. Podesavanje multiplikatora , napona memorije i AGP slota , 100/133 Mhz FSB-a je preko dip switcheva shto i nije neki veliki plus , narocito za one koji cesto testiraju razne stvari.

Ne bi bilo lose da oni koji poseduju ovu plocu prijave koliku su magistralu uspeli da izvuku.

Ko ti je uopste rekao da je to dobra ploca. Goli prosek. Ja ne znam ni za jednu koja je radila preko 143-144Mhz i to na granici stabilnosti. Chaintech 7VJDA je za nju majka mara sto se tice overklokinga, bez naprezanja ide preko 150Mhz. To ti je ta srednja klasa ploca, kolika cena, takve i mogucnosti. Za ekstra performanse zna se Asus, Abit i Epox.

znaci, toliko o o/c mogucnostima...cisto da je zaobidjem u sirokom luku pri kupovini...uzmes abit i ne mislis!

Slazem se, uzmes Abit i ne mislis, jedino kad treba da ga platis, onda se zamislis. :p

kad treba da ga platim? ne, ni tada ne razmisljam...sem toga, skup je koliko i asus, a ipak je o/c dream.

Jeste o.c. dream ali je i debelo precenjena ploca. Niko ne moze da me ubedi da ta ploca treba da kosta 70dem vise od jednog Epoxa 8KHA+ koji joj je uz rame. ;)

Ma ako jednom uzmes Abit...Mada, svaka cast Epoxu, stvarno odlicna ploca.

Imao sam Abita BX 2.0, pa BE6, pa BE6 rev2.0, pa BX133, pa KT7 i poslednju KT7A. Dakle, ako neko voli Abita, to sam ja. Sada je doslo vreme za DDR i ne pada mi na pamet da kupim Abita po ovoj sumanutoj ceni. Najbolja kupovina je Chaintech 7VJDA ili Epox 8KHA+. Chaintech je odlican, Epox je nesto bolji i brzi i taman vredi tih 30-ak dem vise kolika je razlika u ceni, sve ostalo je bacanje para kroz prozor.

Eh da sam sve ovo procitao pre nego sto sam uzeo doticnu plocu.:(

Potpuno se slazem sa drfedjom. Sve preko 140MHz za 75DRV2 je naucna fantastika. Oce Sandru da odradi na 144MHz, ali nece ni da digne Win na 145MHz. U mom slucaju je granica za stabilan rad bila 140MHz, mada sam je vratio na 133Mhz, jer bas da je drzim na bukvalnoj granici rada, necu.
Sto se toga tice na 9x133=1200 (Morgan 1GHz), zaista nemam primedbi i tako zbilja lepo radi ( i stabilno) sa najostrijim setovanjima za memoriju (Crucial PC2100). Sve u svemu, po meni, vredi tih 240DM i ni marke vise.

Update !!!

Dotichna plocha je "umrla" boom
Flashnuli smo BIOS pri chemu je plocha "zakucala" i vise nije htela da se probudi !
S' obzirom da je u pitanju nova stvar i pod garancijom , a ja i moje kolege nismo neki paceri koji su juche prvi put flashovali BIOS , plocha je lepo vracena prodavcu , pa ce se verovatno menjati za drugu.
Videcemo kako ce se pokazati drugi primerak.

Neverovatno i ja sam imao problema sa kucanjem u BIOS-u, i pri ulasku u BIOS, sad sa novim BIOS-em sve radi ko zmaj. A i da rikne boli me ***** imam garanciju.

Samo da kazem da je do kucanja bilo zbog procesora Duron na 650, ni KR ne radi sa njim.

Odkako imam ovu plocu izasla su vec dva novija BIOSa za nju.Pri pokusaju flash-ovanja onaj AWDFLASH stane na please wait i stoji beskonacno dugo.Mozete misliti moju dilemu da li da resetujem masinu tada ili ne. I gle cuda sada pri butovanju stoji nova oznaka verzije BIOSa.Medjutim sva podesavanja su ostala ista.Zar pri ovoj operaciji ne treba ponovo podesavati BIOS.

I uzgred sta mislite koliko je realna temp. sonda na ovoj ploci.

BTW odnosi se na SOLTEK

Evo ja sam imao tu plocu, i mogu da kazem da je super. Sonda je OK, a mozes i da je kalibrises :D. Izmeris koliko ti je temp u stanu, imas zivine termometre da kupis gde god hoces, oni ne grese. Pa onda ga stavis u kuciste pored sonde pa izmeris temp i sa jednim i sa drugim. I ako imas varijacije to su do sonde. Zapamtis varijaciju stavis sondu na proc pa izmeris ukalkulises i varijaciju i eto ti tacne temperature u stepen :D.

Nazad
Vrh Dno