Šta je novo?

Da li je neko modovao kucista ovde???

M3 je napisao(la):
Sta ce mi toliko kulera ,sad cu da ti kazem.
1.Ja zivim u Podgorici,a ovamo je ljeti u mojoj sobi tu oko 35 stepeni sa klimom,a napolje je i 50!!!!
2.Kulere stavljam posto planiram da kloknem masinu do maksimuma pa da se osiguram,a i da ljeti ne strahujem hoce li mi se resetovati masina zbog prevelike temperature ili....sto je sigurno sigurno :D
3.Planiram da stavim na prednjoj stranici kuler koji uvlaci vazduh a na zadnjoj strani kucista 2 kulera koji ce raditi na princip jedan uvlaci a jedan izvlaci vazduh,onda cu da stavim kuler na Hard disk i ako nadjem kuler da stavim na Chip set!!!
Luc1fer-hvala sto si mi postovao sablon mnogo ce mi pomoci!!! :banana: :party: :banana:

Hajde hajde nemoj odmah da se ljutis. Nisam mislio nista lose. Inace kuler mozes da stavis i unutar kucista sa prednje strane nemoras nista da seces.

Ne bre ne ljutim se, hvala vam na savjetima :)
Aha sad sam vidio pa i nije lose znaci i tu da stavim da mi uvlaci vazduh ---ima vrh hladjenje da napravim i kao slag na tortu ima da pane neki TT7 ili TT12 ako ga nadjem posto ga jos nema kod nas!!!!

stereo je napisao(la):
Hajde hajde nemoj odmah da se ljutis. Nisam mislio nista lose. Inace kuler mozes da stavis i unutar kucista sa prednje strane nemoras nista da seces.

Ja sam mislio da ce neki cooler da stavi na bocnu stranicu ili tako nesto gde ce morati da busi i sece stranicu

A sad, josh i gde ima da se nadje 120mm fan i druge nestandardne velicine (90 i 70 konkretno)?
I jos nesto, kako da najjednostavnije namestim i filter na njega( da ne usisavam komp svakih 2-3 meseca, jer nmi je to komplikovano, postavio sam OTES na procesor :)

Skinuo sam ventilator sa procesorskog hladnjaka, montirao ga na zadnju stranu kucista i okrenuo tako da izvlaci vazduh iz kucista.. rezultat ista temp Procesora, ali kuciste je hladnije za 10 stepeni (nekad bilo 50/45, sada je 50/38). Obican vazdusni tunel duzine 12cm. Ali se puno prlja i zbog velike kolicine vazduha koji se izbacuje iz kucista (CPU i PSU fanovi izbacuju, nista ne ubacuje), prljaju mi se mnogo CD i DVD, pa mi treba 9 i 12 sa filterima..

LUC1FER je napisao(la):
Ja sam mislio da ce neki cooler da stavi na bocnu stranicu ili tako nesto gde ce morati da busi i sece stranicu
Pa ja cu svakako da busim bocnu stranicu,pa sam ti se izz tog razloga zahvalio za sablone !!!!
-LEMILICE-ako oces da ohladis procesor jedini nacin je da ga fino ohladis jeste da kupis novi kuler dovoljno ti je TT7--i mene interesuju ti flteri pa ako neko zna da li imaju negde da se kupe neka KAZE!!!
:banana: :party: :banana:

M3 je napisao(la):
Interesuje me posto planiram da budzim kuciste koji su kuleri dovoljni,ja mislim da su dovoljni 80x80...
mislio sam a ubacim u kuciste oko 5-6 kulera pa me interesuuje da li su to ti kuleri sto se ugradjuju u stranice,sa zadnje strane i na hard disk...???

Ja imam jedan 93x93 Faner na 3500 obrtaja 28dB na stranici kucista, ono ubacuje vazduh na visini kulera za procesor. Takodje ima jedan 80x80 na dnu kucista sa prednje strane, takodje uvlaci vazduh. Na vrhu kucista izmedju napajanja i cd-a se nalazi 80x80 koji izvlaci vazduh napolje, plus ventilator napajanja. Sve u svemu 4 fana. Svi su zasticeni sa metalnim resetkicama, fatelinom zbog prasine. U kucistu izmedju ASUS CDRW-a i TEAC-a koji se nalaze u 5'25 slotovima imam panel sa 3 prekidaca i dva reda led dioda. Kada su ventilatori upaljeni, gori zeleni led za odgovarajuci ventilator, a kada ne onda crveni.
Prekidaci su obicni kip prekidaci 6x2 sa sve plasticnim stitnicima.
Ako nabavim kameru, slikacu i postovati sliku.
Kada sve popalim, temperatura spadne na 42 stepena pri ful opterecenju u sred leta. Inace kod mene je u stanu leti 31-33stepena. :beer: :crash: :type:

Poslednja izmena:
Filtere pimas da kupis na buvljaku prodsaju se na metar i onda samo iseces zeljenu duzinu.

Pilence je napisao(la):
Ja imam jedan 93x93 Faner na 3500 obrtaja 28dB na stranici kucista, ono ubacuje vazduh na visini kulera za procesor. Takodje ima jedan 80x80 na dnu kucista sa prednje strane, takodje uvlaci vazduh. Na vrhu kucista izmedju napajanja i cd-a se nalazi 80x80 koji izvlaci vazduh napolje, plus ventilator napajanja. Sve u svemu 4 fana. Svi su zasticeni sa metalnim resetkicama, fatelinom zbog prasine. U kucistu izmedju ASUS CDRW-a i TEAC-a koji se nalaze u 5'25 slotovima imam panel sa 3 prekidaca i dva reda led dioda. Kada su ventilatori upaljeni, gori zeleni led za odgovarajuci ventilator, a kada ne onda crveni.
Prekidaci su obicni kip prekidaci 6x2 sa sve plasticnim stitnicima.
Ako nabavim kameru, slikacu i postovati sliku.
Kada sve popalim, temperatura spadne na 42 stepena pri ful opterecenju u sred leta. Inace kod mene je u stanu leti 31-33stepena. :beer: :crash: :type:
Pa o tome ja pricam hocu da se obezbijedim ljeti,da pocinem.
A sta ti je to fatelinom?

Znaci CAR-e vidimo se sledece nedelje :)

Fatelin je onaj fini materijal, kao vata, sto se moze naci u kuhinjskim aspiratorima. :laugh:

:D mislim moram da replajujem na "ciganske neonke koje svetle u ritmu muzike" :D znaci lepo me je nasmejala opaska :D medjutim ta no-name ciganstura je zapravo jedna od najboljih neona i ja sam je platio 750din , + ima konektor za jos jednu neonku.
evo adrese de ima malo vise o toj "no-name" popularno zvanoj xoxide ;) http://www.xoxide.com/sounaccat.html
nije ni ta TT losa, samo ima kraci zivotni vek i nema "tezga" features :)
takodje ovaj krajnji genijalizam koji je vec neko pominjao (a za nekoga je ovo cist kich) je na mojoj listi "most wanted" http://www.xoxide.com/elwire.html

Samo vas posmatram i pitam se dokle bre!!!!? Ja se jadan ubih da obezbedim napajanje svim uredjajima u kanti a vi kachite svetla,ventilatore,bojlere,vesh mashine... :)

ZverBre je napisao(la):
Samo vas posmatram i pitam se dokle bre!!!!? Ja se jadan ubih da obezbedim napajanje svim uredjajima u kanti a vi kachite svetla,ventilatore,bojlere,vesh mashine... :)
Ima se moze se :D !!!

Pa kupi i Enermax-a 460W i ne moras nista vise da obezbedjujes :)

A vidite tek ovo.Zamislite da zivimo u jednoj USA ili tako negde pa da ove stvari mozemo da kupimo gde god hocemo....

Prilozi

• Standing LED Feet.jpg
    Standing LED Feet.jpg
    35.6 KB · Pregleda: 157
  • Laser LED.jpg
    Laser LED.jpg
    37.4 KB · Pregleda: 136
Pazi ovako, u kucistu imam sledece potrosace:
Ploca kt6 delta MSI SATA raid
XP barton 2500@ 3200... + Cooler
Ati 9600 pro
4X CDRW LG 52X
1X Dvd
1x dvd RW
2x Maxtor 80 gb SATA
2X Maxtor 120 gb IDE
Promise RAID ata 100
LAN D-Link 530 tx
2 sistemska coolera
Imam dva napajanja :smoke:
jedno AT 200W koje napaja CDRW\DVD\floppy
a drugo ATX 350w plocu i hardove
Jos kad bi na sve to dodao neonku ... mislim da bi explodirao :D

Poslednja izmena:
LUC1FER je napisao(la):
Pa koliko se krece to napajanje posto ja isto treba da se obezbedim?
:cigar:

gx-x je napisao(la):
:D mislim moram da replajujem na "ciganske neonke koje svetle u ritmu muzike" :D znaci lepo me je nasmejala opaska :D medjutim ta no-name ciganstura je zapravo jedna od najboljih neona i ja sam je platio 750din , + ima konektor za jos jednu neonku.
evo adrese de ima malo vise o toj "no-name" popularno zvanoj xoxide ;) http://www.xoxide.com/sounaccat.html
Ma tvoja je sigurno neka fušara... ne moz' to da bude k'o sto je ova u Americi! :D
gx-x je napisao(la):
nije ni ta TT losa, samo ima kraci zivotni vek...
Otkud ti ovo???
gx-x je napisao(la):
takodje ovaj krajnji genijalizam koji je vec neko pominjao (a za nekoga je ovo cist kich) je na mojoj listi "most wanted" http://www.xoxide.com/elwire.html
Auuuuuh... al' ti nemas ukusa! :d :d

Ova "Elvira" ti je bas, ali BAS...
KIIIIIIIIČ!!!!! :d :d :d

LUC1FER je napisao(la):
Ja ga kupio bas zbog toga! Znao sam da staro nece moci da izdrzi ako prikacim jos i neonku pride! :d

Chombe, najbolje da Ener to nece moci da izgura... :smoke:

ah ta amerika

LUC1FER je napisao(la):
A vidite tek ovo.Zamislite da zivimo u jednoj USA ili tako negde pa da ove stvari mozemo da kupimo gde god hocemo....

E kako bi to lepo bilooooooooo

Ne znam jeste li gledali neke emisije tipa uradi sam na satelitskoj pa kad onaj baja kaze - to mozete nacu u vasoj najblizoj radnji toga i toga -
kako je to lepo, ali ima mi jos da guramo do toga

Ma, meni ovo sve lepo funkcionise sad dok je hladno ne treba mi grejanje u prostoriji :D ali sta cu kad udari + 35??? :mad: i taman da na sve ovo dodam
neonku od 100W (cisto radi estetike)...mislim da bi dobrovoljno vatrogasno drustvo imalo pune ruke posla :D (pu! pu! da se pomerim s mesta) :zgran:

Kakvih bre 100W??? Pa da je 100W ja bih se odavno pozdravo sa kompom.
Ja imam sledece: ABIT IC7
Intel P4 [email protected]
2x256mb DDR500
Sony CDRW
LG CD
Radeon 9500 pro
MSi tv anywhere
1xMaxtor 40 gb HDD
1x Maxtor SATA 80 GB HDD
Mreznu, modem, 4 sistemska coolera i Neonku+ 5-6 dodatnih LED-ova i sve to sa Mercury 300w? napajanjem tako da ova neonka ne trosi puno struje a ni ne greje se. Srecom ovo napajanje je jos par dana u masini a onda dolazi umesto njega Enermax

Poslednja izmena:
A sto se tice cene enermax-a 95E

@LUC1FER

Sada sam zvao ComputerDream i rekli su mi da je nonsko svetlo za kuciste (blue) 634 dinara sto nije 6E kao sto si ti rekao. :mad: Bas sam se razocarao kada sam cuo to jer sam bio spreman da danas odem da je kupim. :crash:

POZ :wave:

Poslednja izmena:
Tacno - nije 6e vec je 9e a tih 210 dinara razlike ces da potrosis vec u petak u kafani ;)

A mozda u Subotu na bench skupu;)

Light Tube (neonsko svetlo) za kućište, u 1 boji ( Red, Green, Blue )
621,00
Light Tube (neonsko svetlo) za kućište, u 2 boje ( Blue, Green )
662,00
Light Tube (neonsko svetlo) za kućište, u 3 boje ( Red, Blue, Green )
787,00
Ventilator za kuciste 8x8x2,5 cm, transparent blue 657C
240,00
Ventilator za kuciste 8x8x2,5 cm, svetleći (RGB)
348,00
Ventilator za kuciste 8x8x2,5 cm, svetleći (blue)
414,00
U Kompjuter Drimu, naravno.

Poslednja izmena:
Da li LED ili kako ih vec zovete LE diode mogu da bacaju svetlost kao npr. neonke ili se obojena svetlost vidi malo oko njih samih? Da li to zavisi od jacine istih? Interesuje me, jer bi mi trebala takva dioda (2-3) koja bi pokrivala (svetloscu) nekih 40-tak decimetara duzine.

POZ :wave:

Poslednja izmena:
Evo slika da vidis kako izgleda, a sto se tice toga da li moze da ti osvetli duzinu od 40 cm...moraces da ih kupis 5-6 od 3mm da bi ti sijale jako.

Prilozi

• Bright led.jpg
    Bright led.jpg
    9.5 KB · Pregleda: 132
Nazad
Vrh Dno