Šta je novo?

da li je moguce...?

neuron

Slavan
Učlanjen(a)
22.08.2004
Poena
304
Danas mi je dao ortak svoj LG combo CD rezac/DVD citac. Lepo ga prikacim na srednji kabl, jumperi podeseni na slave, ukljucim komp. Windows ga lepo detektuje. Stisnem dugme da se otvori tray, lampica zasvetli, nesto zapne, i nece da se otvori. Pomislim - nema sanse da mi se pokvarila mehanika, pa samo sam ga preneo od ulaza do ulaza u istoj zgradi. Probao sam da gurnem spajalicu, ali nemam za sta da uhvatim tray da ga povucem.

Sta da radim? Pa jel moguce da sam zeznuo mehaniku za 100 metara koje sam presao?

neuron je napisao(la):
Probao sam da gurnem spajalicu, ali nemam za sta da uhvatim tray da ga povucem.
kako nems zasta da uhvatis tray? od onoliki "vrata"!!! :)
p.s.
nemoj pogresno da shvatish ali da li ti je ortak dao ispravan uredjaj, ili oce da "na nekoga" svali krivicu

Ne znam shta da ti kazem!
LG je prestao da bude to shto je bio, posle pojavljivanja CD-RW 40x 24x 40x modela.
Mozda mu je "istekao rok"
Meni je pre 2 meseca riknuo njihov rezach LG GCE-8527BB 52X 32X 52X, nije radio ni 6 meseci, i mozda 300 narezanih diskova! Zato sam uzeo ASUS-a i :banana: :cigar:

Ma svojim ocima sam video kako radi pre nego sto smo ga izvadili iz njegovog kompa. Jel moguce da jednostavno nece kod mene da radi?

ToxiC je napisao(la):
kako nems zasta da uhvatis tray? od onoliki "vrata"!!! :)
p.s.
nemoj pogresno da shvatish ali da li ti je ortak dao ispravan uredjaj, ili oce da "na nekoga" svali krivicu
lol

Oce neko da proba LG GCE-8527BB 52X 32X 52X kod sebe na kompu, radi 100%, ako ga pokvarite, kupite mi Plextora! :D :d

I meni se desavalo to sto se desilo i tebi kao i da LG sam od sebe po paljenju PC-a otvori i zatvori tray...(uredjaj je bio u eksternom DTK.USB 2.0 5.25" box kao i na masini sa EPOX Ultra plocom...i Chieftec 460w napajanjem ) Problem koji donekle moze da resi problem...jer zavisi od mnogo faktora...i nege uspe negde ne...ali treba probati
1. LG zna da zeza sa ATA 66 kablovima...preporucuje se 133
2. Na nekim plocama mora da bude setovan kao master...to je jasno napisano i u manual za instalaciju doticnog....gde se preporucuje SM
3. Proveri napajanje...i dali je jos nesto na istoj grani...(ventilator...HDD...) jer je jako osetljiv na varijacije napona.....
4. da nemas Gremline......
5. Ja sam problem resio prodajom istog :) i kupovinom Gigabyte combo...i da kazem evo vec 6 meseci radi da cuknem u drvo:) a reze bar jedan cd-rw dnevno
PS ono sto sam naveo pod 1...3 je odrasio moj drugar sa tim nesrecnim LG i kod njega je zasad sve ok fercera ko doxa

Vrh Dno