Šta je novo?

Da li je moguce?

Creative_X

Slavan
Učlanjen(a)
15.06.2009
Poena
360
Trebam da konvertujem DVD u bilo koji drugi video format,mp4,mkv... i da zadrzim onaj menu koji DVD ima,izbor chapter-a. Ne znam da li je to izvodljivo?
To radim na ubuntu serveru.
Hvala unapred

voleo bih i ja da vidim kako je to moguce
/a neki flash ili sta vec intro, moguce to?/

radim sve na sreveru pod linux-om preko remote-a, samo trebam da pokusam da uradim ovo za sta sve vise mislim da nije moguce

Ti radis na Lnx, a na cemu ce se to gledati, da li to ima neke veze?

Gledace se takodje na linux sistemima. Sad pokusavam da iskopirani dvd na hardu konvertujem u mp4. Problem je sto ne mogu da odradim konverziju svih chapter-a (VOB fajlova) u jedan mp4 fajl

Možeš sa ffmpeg da ih sve sastavis. Nisam siguran da možeš da sacuvas meni. Chaptere je moguće ubaciti u mp4 kontejner, ali mogućnost izbora chaptera zavisi od playera.

To se radi iz terminala sve? Radim na tudjem serveru a tanak sam linux-om. Video sam za taj nacin ali se nadao jos nekom resenju.
Hvala ti

Pokusao sam da napravim ISO image dvd-a i da ubacim u virtual drive ali nisam uspeo da odradim preko GMOUNT iso programa pa da onda preko Handbrake odradim konvertovanje ali nije upalilo. Nisam uspeo da mount-ujem image

Izbor poglavlja možeš da zadržiš sa Handbrake i konvertuješ u MKV ili MP4. Originalni DVD meni ne možeš da zadržiš ali, ako možeš da nateraš multiAVCHD da radi pod Wine mogao bi da kreiraš novi meni. Ja ne koristim Linux sistem pa ne bih znao da li multiAVCHD može da radi pod Wine.

Druga varijanta je da potražiš neki Blu-Ray/AVCHD autoring program za Linux i tako, uz H.264 kompresiju smanjiš fajl a sačuvaš kvalitet.

Handbrake je bio prvi izbor i nije upalilo. Imam nekih 11 dvd-a da sredim,smanjim jer se strimuju na predavanjima i zato mi je potreban sto laksi fajl. Problem je sto sam laik na linux okruzenju a jos moram preko remote-a da radim sve to. Hvala na savetu,svaki je dobro dosao.

Vrh Dno