Šta je novo?

Da li je moguce

gladiac

Čuven
Učlanjen(a)
18.01.2001
Poena
619
Ortak ima Xp i iz nekog razloga hoce da doda i 98icu, tj. da napravi dual boot. S' obzirom da sam ja, kao i svi, to radio u kkontra smeru, zanima me dali je nesto ovako izvodljivo i ako jeste, kako? Na XP ima fajlova koji su mu bitni, tako da nista nisam hteo da chachkamdok se ne konsultujem.

napravish w98 boot disketu, bootujes sistem preko nje, instaliras w98 na drugu particiju i prilkom prvog sledec restarta ces imati da biras da li otjes XP ili 98...barem tako ja radim 🙂

nema sanse.....XP nece dati da stariji windows bude posle njega instaliran....Ubices mu boot

Bolje ne pokusavaj. Postoje neki alati koji omogucavaju i ovakve budzevine, ali su totalno nepouzdani. Znaci mora prvo 98 pa XP.
I sta ce mu 98 uopste?

Mislim da neces nista moci da napravis... ili da radi u pravom smeru ili da se oprosti od 98...

Imas jedan odlican program koji se zove VirtualPC i moguce je instalirati gomilu raznih sistema Win95, Win98, Win2K, WinNT, WinXP, Linux,..... na vec postojecu konfiguraciju. Virtualni sistem radi na oko 70-90 % brzine originalnog racunara i moguce je sve raditi na njemu.

Za vise informacija o programu idi na sajt http://infinite.on.neobee.net/ i vidi sekciju Korisni Programi. Tamo se negde nalaze linkovi i kratak opis programa pa prati te linkove.

Inace kod mene VirtualPC radi na WinXP SP1 a instalirao sam Win98 i Linux da se malo vezbam. Program je strava.

Pa iz prilozenog vidim da je nepotrebno raditi tako nesto, a hvala za link

nema na cemu.

Taj program je isto sto i VMWare ako se ne varam?

Slayer je napisao(la):
nema sanse.....XP nece dati da stariji windows bude posle njega instaliran....Ubices mu boot

To je u potponosti tacno!!! Zato ne pokusavaj :|

Nije tacno da je VirtualPC isti kao WMWare. Program u principu radi isto sto i WMWare ali je mnogo bolji i mnogo stabilniji. Probao sam i jedan i drugi, a bogami i jedan koji je free i samo na VirtualPC-u sam mogao da startujem sve programe, igre (one malo starije), pa cak i SoftICE koji inace radi na WMWare-u nese ni da se potera.

Tako da mogu da potvrdim iz iskustva WMWare nije isto sto i VirtualPC kada se gleda kompatibilnost sa hardverom i softverom. Isto u njima je samo to sto rade iste stvari.

Nazad
Vrh Dno