Šta je novo?

Da li je moguce ovo sto mi je MTS uradio

Solesoslav

Čuven
Učlanjen(a)
20.05.2008
Poena
535
Od kad sam se preselio u Beograd nemam pristojan internet jer MTS odugovlaci radjenje telefonskog prikljucka u zgradi koja je zavrsena vec godinu dana, ali dobro to nije problem zbog koga sam napravio novu temu.

Kada sam bio da se informisem u MTS-u u Beogradu rekli su mi da vise ne nude analogne STB uredjaje, vec da nude samo one sa HDMI priključcima te sam odlucio da nema svrhe da uzmem HD kanale samo kako bih osigurao digitalni STB, kad ono cvrc.
Keva mog cimera podpisala u Zaječaru ugovor(na nju se vodi stan) i ne samo da smo dobili analogni STB uredjaj vec nismo ni modem dobili.

E sad u svim ovim papirima vidim da oni kazu da nece isporuciti novi modem ako korisnik vec ima neki ADSL paket, ali taj paket je u Zaječaru, a mi smo u Beogradu, sta raditi sad? Imam neki stari Linksys ruter koji sam koristio kao switch preko njegovog bridge mode-a, da li mogu njega da iskoristim da mi pusta i internet i IPTV i ako ne, da li mogu barem za internet. Druga stvar, postoji li sansa da nekako dobijem digitalni risiver, nemam televizor vec sam hteo da gledam preko 27" monitora sa HDMI ulazom?

Ima li nade da ce se ovo ispraviti ili sam zaglavio sa ovim beskorisnim uredjajem.

Prvo, kakve veze ima MTS sa celim slucajem? MTS je Mobilna Telefonija Srbije, a fiksna telefonija, ADSL i IPTV su usluge Telekoma Srbije. MTS je samo deo TS i to onaj koji nema veze uslugama na koje se zalis.
Drugo, nista mi nije jasno: za koji stan ste (tj. cimerova keva) potpisali ugovor? Za stan u Zajecaru ili u Beogradu? Ako je za stan u Zajecaru, naravno da joj nece dati drugi ADSL modem, ako vec ima jedan na toj adresi. Ako je za stan u Beogradu, kako ste potpisali ugovor, kada nemate telefonski prkljucak u tom stanu?

Pozdrav

Sta se hvatas za MTS, toliko su povezani da sam STB uredjaj dobio u MTS kesi, tako da nije vazno koga pljujem, jedna je to firma. Pored toga druze ti nisi procitao moj post. Znaci hajde ispocetka.

Telekom me je zavlacio za telefonski prikljucak mesec ipo dana, ali sada imam telefonski prikljucak.
Cimerova keva ima ADSL u Zaječaru, a u Zaječarskoj filijali Telekoma je podpisala ugovor za BOX za stan u Beogradu.
Umesto da dobije digitalni STB i ruter(kao sto mi je personel Telekoma prilikom razgovora i rekao da cu dobiti kada sam ih pitao), dobila je samo analogni STB uredjaj, bez modema.

Da li moze da se dobije digitalni STB(da ima HDMI)?
Da li moze da se dobije ruter?
Ako ne moze da se dobije ruter da li mogu sa svojim ruterom da namestim da rade i IPTV i ADSL?

U tom slucaju, posto je BOX usluga kupljena za prikljucak na drugoj adresi, naravno da treba da dobijes i ADSL modem i IPTV STB.
E sad, ne znam tacno sta TS daje za ADSL, ali mislim da u poslednje vreme daju rutere, a ne samo ADSL modeme. Verovatno mozes da iskoristis i svoj ruter, ali ti treba neki ADSL ruter, ne obican.
Jesi li zvao njihov korisnicki servis? Zovi ih i trazi da ti daju i ADSL ruter, jer bez njega ti ne mozes da iskoristis uslugu koju ti naplacuju.
Pozdrav

Mi smo prvi stanari i mi smo jedini slali zahtev za BOX, ne za ADSL ili IPTV posebno. Dogovorio sam se posle dugog razgovora sa korisnickim servisom i dosli su ljudi koji su prikljucili modem.

Nazad
Vrh Dno