Šta je novo?

Da li je moguce otkriti broj koji zove ako je ukljuceno skrivanje identifikacije?

vanjad

Slavan
Učlanjen(a)
17.05.2006
Poena
319
Jel moguce ovo otkriti, ali naravno ne tako da se ide u KS, nego nekako preko telefona, sto se kaze u kucnoj radinosti?

Najlakse je da to oradis preko call forwarda na neku mobilnu mrezu, odnosno lakse je dobiti ovu uslugu na nekoj od mobilnih mreza.
Cini mi se da je ovu uslugu vrlo lako dobiti uz male pregovore od Vipa i Telenora, dok je na nekim paketima ova usluga ukljucena, kad je mobilni u iskljucenom stanju,
odnosno podatak o broju ce docu kroz poruku o propustenom pozivu, u kojoj ce biti otkriveni broj.

Ukoliko ti otvore tu opciju i na aktivnim pozivima, forwardovan poziv ce automatski biti otkriven, jedini problem je da ces ti videti broj, a neces ni znati da je to taj skriveni, posto ces videti broj. Jedino sto ces provaliti po cutanju ili prekidanju da je to ta osoba koja te uznemirava.

Telekom recimo nikada nije imao sluha da na fiksnoj mrezi ponudi neke od najpopularnijih funkcija sa zapada, kao sto su SOCLIP, banned private calls, call back for private calls i po meni zanimljivu banovanje po broju kao i iskljucivanje dolazne telefonske linije u odgovarajucem vremenskom periodu, putem koda.

Tromost Monopoliste nam je uskratila predivne funkcije koje krase modernu telefoniju.

Evo asortimana usluga fiksne telefonije, ima tu ponesto za sta nemam pojma ni sta je, npr. usluga ne uznemiravaj, mada je moje pitanje bilo u vezi mobilne telefonije.

Najbolje je da zovnes policiju i da im kazes da ti sa sakrivenog broja preti ubistvom. Nacice ga dok si rekao keks i jos ce da te suoce sa njim.

Mogu da ga nađu bez problema. Pitanje je samo da li hoće i verovatno će tebe više da zezaju ako ih nešto budeš lagao (ovo ubistvo i tako to)...

^upravo to kazem. To sa laznim prijavama se racuna u krivicno delo / prekrsaj...

Poslednja izmena:
A taj sto te zove sa skrivenog broja, sigurno ti zeli dobro? Samo radikalno sa takvima!

A najjaci su mi ovi likovi sto zovu da jave da je bomba podmetnuta negde ili prete novinarima i funkcionerima... nema ni jedan takav ko nije otkriven... policija ih je sve otkrila na ovaj ili onaj nacin!

Tema stara 2 (dve godine)

Ja sam jednom sakrio broj i okrenuo par 065 brojeva koji mi se svidjaju, cisto da vidim jesu li nepostojeci, kad sam htio da uzmem postpaid kod telekoma, i kad me lik nazva kasnije... :zgran:

I? Kazes da si npr. pogresio broj ili namerno cimao, a ako se buni, napusis ga i gotovo.

A taj sto te zove sa skrivenog broja, sigurno ti zeli dobro? Samo radikalno sa takvima!

A najjaci su mi ovi likovi sto zovu da jave da je bomba podmetnuta negde ili prete novinarima i funkcionerima... nema ni jedan takav ko nije otkriven... policija ih je sve otkrila na ovaj ili onaj nacin!

Kad su ****** (prave guzvu kad/gde ne treba a i ne znaju to da urade kako treba) onda je normalno da ce da ih otkriju i uhapse.

Ovo sto ti hoces mozes samo dobiti preko veze u Telekomu(u Telenoru i Vipu,ako si njihov korisnik ,ne mozes dobiti ni preko veze zbog mogucnosti otkaza).Mogucnost pojave skrivenog broja na displeju(kao sto je vec neko rekao SOCLIP-1 u profilu) ti cak i ne garantuje mogucnost da ce to stvarno funkcionisati.Fiksni telefoni,koji imaju prioritet u centrali sa skrivenom numeracijom,nece ti se pojaviti na displeju.Takodje centrale koje nemaju mogucnost slanja svih 7 brojeva(analogne ili analogno-digitalne) ce ti poslati samo prve dve cifre broja.A jos i postoji problem sa odredjenim tipovima mobilnih telefona(iskreno,ne znam zasto) koji u sebi imaju blokadu slanja broja cak i sa SOCLIP-om.Uglavnom su Samsung(oko 10%) i Sony Ericsson(oko 5%).

Da sam na tvom mestu ja bih zvao policiju (i pored svega što mislim o njima), prijavio uznemiravanje i ozbiljne pretnje. Pa neka taj drugi dokaže da ti nije pretio... nema načina.

Ako te neko cima/zove na Telenor mrezi vec posle dva cima/poziva se racua kao maltretiranje i broj se deaktivira ukoliko je sa Telenor mreze. Ne znam da li postoji neka saradnja sa Telekomom po tom pitanju.

Kada bi tako bilo, Telenor bi ostao bez pola korisnika. Onda bi ljudi iz VIP-a i mts-a namerno dojavljivali uznemiravanje kako bi korisnici sa Telenora prelazili na mts i VIP.

Tako da si sigurno pogresno cuo, nego mozda zovu korisnika da ga upozore. Nece se oni lako odreci prihoda koje takvi korisnici prave.

:d posle 2 cima deaktiviraju :d

moras da imas 3 zabelezena vremena uznemiravajutjih poziva, pa tek onda ide upozorenje pa...

Ako prijavis nekoga da te uznemirava, a cimao te dva puta to smatraju uznemiravanjem. Mislim da to ne vazi u kombinaciji sa VIP i MTS. Moralo bi se proveriti, a mrzi me da zovem korisnicki servis. U svakom slucaju, ako ce neko da te cima, moze da kupi karticu na trafici za neku budzasto cenu, kad je ukinu, opet novu i tako sve, tako da realno nema spasa...

gresis, za telenor je onako kako sam napisao, pretpostavljam da je slicno i sa vipom i mtsom...

da li postoi program za tel koji otkriva sakriven br privatan

ili kako do SOCLIP-a

Poslednja izmena od urednika:
To se aktivira sistemski ali nije komercijalna usluga. Postoji procedura prijave uznemiravanja sa skrivenog broja, ali tacno je da u sustini od te napasti nema nekog posebno efikasnog resenja, ukoliko je neko dovoljno uporan i kupuje stalno nove brojeve. Jedino pravo resenje bilo bi ukidanje skrivene identifikacije na pripejdu.

Poslednja izmena:
I registracija prepaid korisnika, kao sto je nekada bilo :)

Jedino pravo resenje bilo bi ukidanje skrivene identifikacije na pripejdu.

To bi bilo dobro, jer sada imamo konfilikt. Sada je moguce narušavanje privatnih sloboda jer ima opravdana sumnja da sa anonimnom slobodom ugrožavaš nečiju slobodu...

Ni policija ne može da uhvati počinioca ako je telefon star tj. bez GPRS, nemože da se locira kao noviji telefoni. U principu je da se promeni broj jer retko kad se opterećuju sa tim ko vas zove.

Čoveče, mora da ste svi neke sisate plavuše i estradni umetnici čim Vas toliko zovu i maltretiraju :d:d

na 064 jednostavno preusmeriš sve pozive na govornu poštu i stižu ti propušteni pozivi....Meni se dešavalo upravo celo posle podne i celu noć i evo upecao sam na tu foru. Jedina razlika što preko dana nećeš znati ko je ko ali što neko reče verovatno taj kad ga pozoveš i vidi tvoj broj neće se javljati
Pozdrav svima

Nazad
Vrh Dno